pondělí 8. dubna 2019

(Foto)Recenze - Humblok

HUMBLOKOficiální anotace

Diář? Zápisník? Fotoalbum? Zábavník? Co takhle mít všechno v jednom? Tenhle kreativní zápisník je tady přesně pro tebe! Humblok nevyhodíš, ani když ho zaplníš. Piš, čmárej, kresli, lep podle libosti. A když budeš mít náladu, můžeš i plánovat. A připrav se na ještě jednu super vychytávku. Všechny papíry jsou vyndavací, takže si je můžeš v zápisníku přehazovat podle libosti. Tak pojď do toho a vyrob si svůj vlastní originál.

Proč jsem si zápisník vybrala?

Původně jsem ani neplánovala, že bych si Humblok pořizovala, jelikož jsem v době, kdy vyšel, byla ještě na Erasmu v Polsku a neměla jsem možnost se na něj osobně podívat. Jelikož jsem o něj nedávno ale pořádala soutěž a byla mi nabídnuta možnost si jej vzít na recenzi, neváhala jsem. Kreativní osoba sice úplně nejsem, ale třeba mě to donutí!


Listování 


Hodnocení

Humblok v posledních měsících doslova proletěl českým bookstagramem a strhl k sobě spoustu pozornosti. A co vůbec jde? Jedná se o kreativní zápisník by Humbook, jehož autorkou je Vendula Zajícová. Ve svém žánru je prvním průkopníkem a rozhodně by neměl chybět žádnému fanouškovi young adult literatury, kterou je velmi inspirován. Rozhodně to není záležitost pro každého - samotný blok je velmi specifický a má své vlastní plusy a mínusy. Funguje jako zápisník, diář či plánovač - každý si v něm přijde na své. Je vázán do kroužkové vazby a je zde možnost některé listy vyndat a přesunout je na jiné místo. Osobně jsem to zatím nezkoušela, ale vím, že tu ta možnost existuje.

A čím je Humblok tak zajímavý? Skládá se hned z několika části. Obsahuje klasický diář rozdělený na měsíce spolu se seznamem svátků, měsíčním plánovačem a týdenním plánovačem, který je nedatovaný a vy tedy máte možnost si jej nadepsat sami. Z jedné strany výhoda, z druhé mínus. Záleží jen na vás. Další částí bloku jsou listy na tvrdším papíře s motivačními citáty a související kresbou k citátu. Je to příjemné zpestření a rozhodně dokáže rozjasnit den. I fanoušci young adult si přijdou na své, jelikož jsou tu i listy s citáty z oblíbených YA knih a různé challenge, Q&A a další testy, které si můžete vyplnit. Nechybí ani prázdné listy na poznámky. V neposlední řadě jsou na konci bloku nálepky, kterými si můžete stránky vyzdobit. Fantazii se meze nekladou - výzdoba je jen na vás, takže se můžete vyřádit. A pokud se chcete podělit o své výtvory, můžete své fotky sdílet na instagramu pod hashtagem #humblok.

Dostávám se k vlastním dojmům. Neměla jsem v poslední době tolik času, a tak jsem se do vyplňování a zkrášlování svého Humbloku zatím nepustila. Oceňuji ale kroužkovou vazbu, kterou mám u zápisníků moc ráda, jelikož je snazší s nimi manipulovat. Líbí se mi i citáty z knih a motivační citáty. Velmi povedené. Celkově je zápisník po grafické stránce velmi povedený. Sama diář už mám, takže si nejsem jistá, zda blok využiji, ale je tu i možnost, že si ho nechám na další rok, protože má nenadepsaná data, což pokládám za plus. Pokud jste tedy kreativní a blok vás zaujal, neváhejte a pořiďte si ho!

Celkové hodnocení: 4 z 5 hvězdiček

Děkuji společnosti Albatrosmedia.cz za poskytnutí recenzního výtisku. 
Více o zápisníku ZDE

A nakonec slíbené fotografie, které vám toho asi řeknou víc! :) 






Žádné komentáře :

Okomentovat