středa 4. listopadu 2020

Měsíční shrnutí za říjen 2019


Co jsem přečetla, zrecenzovala a viděla za říjen?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

  

Eliza a její nestvůry jsou must read pro každého milovníka YA. Kombinace komiksu a emočně napumpovaného příběhu vám vezme dech, stejně jako mně. Komiks Ze života knihomolky potěší všechny knihomoly - milé počtení na jeden večer. Další bombou je Nevlastní sestra, retelling Popelky z pohledu nevlastní sestry spojený s revoluční Francií. Manga Can you just die, my darling vol. 1 mě zaujala především anotací. A bylo to fajn. Možná ne tak krvavé, jak jsem čekala, ale bavila jsem se.

 

Kenji forever. Jeho novela Reveal me byla absolutně dokonalá a i když má zbytek postav inteligenci nula (proč ho ignorujete?), bylo to boží. Jeho humor je nej. Až přejde zima mě sice nebavila tolik jako autorčiny předchozí knihy, i tak to ale bylo hodně zajímavé. Stardust Crusaders Vol.1 je must read, Jojo all the way. Sekret Panny Watanuki Vol.1 mě mile překvapilo - Leila je boží hrdinka, o které chcete číst. A ten Love hotel je lol.

U Akame ga kill 2 jsem brečela, protože... nečekala jsem to tak brzy. Kakegurui 1 bylo must read, anime miluju. The Final Empire byla další pecka, kterou jsem se nějak prokousala. Pan Sanderson umí. Závěrečný díl Dobyvatelské ságy, Žár, byl dokonalý. Miluju Ladu a celé prostředí, které autorka v sérii popsala.


Kirke byla mojí prvotinou od Madeline Miller a nechápu, proč jsem čekala tak dlouho. Bombový příběh z řecké mytologie o silné ženě, která se snaží jít proti osudu. Velké doporůčo. Future Diary Vol. 7 byl celkem fajn, i když zrovna tuhle část moc nemusím. Boží hrob mě příjemně překvapil, jelikož Nikdynoc nebyla až tak dobrá, jak jsem čekala. Gladiátory já můžu. Kde zní zpěv krkavců je další obrovské překvapení - neskutečně atmosferická kniha o internátní škole, kde mučí děcka. A navíc od české autorky!


Podařilo se mi trochu pokročit i v JJBA: Stone Oceanu. Part 6 mě zatím baví dost, i když na 2 a 3 zatím nemá. Jsem fakt zvědavá na konec, protože Pucci je idiot.


The Merciless byla pecka! Horor o exorcismu, který byl velmi popisný a atmosferický. Danielle Vega rozhodně ví, jak čtenáře vyděsit. Dorothy in the land of monsters jsem nedočetla, šlo o skoro přesnou kopii Dorothy, až na porno. Poutník, čarodějnice a červ mě na chvilku zanesli zpět do světa Eragona, který miluju. Zklamaná jsem nebyla, jen bych toho brala víc.


Rozdělené království bylo zajímavým završením série Prokletý trůn. Byla jsem příjemně překvapená. Future Diary Vol. 8 bylo fajn na zabití času, příběh sice znám, ale užila jsem si návrat do známého světa.


Zrecenzované knihy

   
  

Zhlédnuté filmy, seriály a anime


Slendermana jsem hodnotila jako absolutní odpad. Nejde ani mluvit o hororu - Slendy se tam mihne tak jednou a zbytek je nuda, u které usnete. Railgun S byl oproti tomu fakt super - Misaku a její partu slečen miluju a upřímně... na Toaru se nedá co zkazit. Wotakoi byla fajnová komedie z prostředí kanceláře, kde jsou všichni otaku. Celkem relatable! Certain Magical Index se mi líbil o něco méně než sesterský Railgun, na druhou stranu byla první série ještě fajn.


Pak tu mám tři české komedie. Na Poslední aristokratce jsem byla v kině a bylo to fajn. To samé Všechno nebo nic. Asi nejvíc mě bavila Bezva ženská na krku, prostředí vesnice mi sedlo.

A jaký byl váš říjen?

1 komentář :