pondělí 23. dubna 2012

Recenze - Nebezpečná láska

Nebezpečná láskaAnotace:

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

Pocit po dočtení: Mama, I'm in love with a criminal :D 





Písnička, která mi ke knize přesně sedí:





 Proč jsem si knihu vybrala


Nebezpečnou lásku vychvalovaly všechny blogerky kolem mě. Vážně. Připadala jsem si trochu mimo, když jsem jí ještě nečetla. A tak jsem se tedy rozhodla a nakonec jsem se do ní pustila, když je na mě Fragment tak moc hodný.


Něco málo k obálce


Na českou obálku ucházející. Na obálce je nejspíše Michael a kus Paige. Proč ne. Jednoduchá a krásná. Navnadí.


Hodnocení (může obsahovat spoilery)


Tumblr_m1pbdqm6631r1ceowo1_500_largeMladá ošetřovatelka Paige po smrti svého starého svěřence dostane přidělení k Bavettovým, bohatým podnikatelům z Itálie. Paigin problém je prostý, většinou se psychicky přimkne k jedinci, kterého zrovna ošetřuje. Býval to Luca. Paige si ale nemůže pomoci. Doufá, že se bude starat o někoho, kdo jen tak neumře. V jednom směru se jí to vlastně podaří. Dostane přidělení k Michaelovi, dospělému muži, který po autonehodě prodělal šok a myslí se vrátil do svých dětských let, zhruba tak 4-5 letého kluka. Na Paige tedy je, aby si získala jeho pozornost a důvěru a postarala se o "malého" Mikeeho.

Paige je milá a Michaela si okamžitě zamiluje. I když moc neví, jak se o děti starat, brzy se o dospělého muže stará jako by to dělala roky. Je spokojená a má vše, co chtěla - příjemného pacienta, bohatý plat, dobré pohoštění. Něco jí však nehraje - co například kuchařka Theresa, která už od prvního pohledu vypadá jako mafiánská kuchařka? Paige jen žertuje, ale co když se dostala přímo do mafiánského doupěte?

Je tu také Michaelův bratr Robert, který se o svého mladšího bratra velice zajímá a má ho rád, před Paige je však rezervovaný, jak se na kravaťáka sluší. Dále Michaelova matka, která se k chudákovi Paige chová jak útočná kobra. Po nějakých nesrovnalostech v sídle Bavettových se tedy Paige jen s Mikem musí vydat do "letního sídla" u jezera, kde "pár dní" pobydou. Pár dní, oblíbená fráze Bavettových. Občas se staví Robert či Johny, bodyguard. A Mikee se chová pořád jako dítě. 

Paige si Michaela stále více zamilovává, tím se ale dostává hlouběji a hlouběji do spleti lží a intrik, které se kolem Bavettových rojí. Dokáže mladá žena ustát otřesnou pravdu a následně i probuzení svého svěřence, což by mohlo znamenat konec jejich dětským hrám se Spidermanem?

529433_376093845745033_259271077427311_1263646_1148481643_n_largeNa to, že knihu napsala česká autorka, musím říct jediné - a to WOW! Nemám moc ráda české autory a ano, vím, že je podceňujeme. U Nebezpečné lásky jsem si nebyla jistá, co očekávat. A víte co? Je rozhodně lepší, než půlka zahraničních knih. Příběh se sice odehrává v New Yorku, ale i přesto si s tím Katka Petrusová skvěle poradila a člověk by neřekl, že se jedná o naši autorku. Kniha i prostředí bylo skvělé.

403923_3016602973787_1223981765_44421414_1657832575_n_large
Děj z reálného života byl rozhodně inspirující a zápletka skvělá. Postavy jsem si okamžitě zamilovala, a to hlavně Roberta a Johnyho. Mám ráda mafiánská témata, proto mne kniha skvěle překvapila. Tuhle knihu si rozhodně musíte přečíst!


Hodnocení:   90 %

Chtěla bych poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Zdroje:
Anotace
Obálka
Obrázky

3 komentáře :

  1. Máš tam jednu chybu, v tom hodnocení ... STO PROCENT!!!! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku jsem četla teprve nedávno, takže neboj - nebyla jsi poslední :-). Mě se knížka hrozně líbila. Jen ten konec...sice dobrý, ale v tu chvíli v tom bytě (víš co myslím) to opravdu bolelo.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem strašnej skeptik, co se týká českých autorů, stejně jako ty. Nečtu je. Nelákají mě. Nemám je ráda. Líbil se mi Čapek, to je vše :D Vyhrála jsem však Nepřítele, a tak jsem se nakonec přinutila, že ačkoliv jde jen o volné pokračování, Lásku bych si měla přečíst. A byla jsem z ní unesena. Vážně. Nádherná. Romány nemám ráda. Takže to byla další věc, které jsem se děsně bála. Přeslazená klišé. Ne, to fakt ne, děkuju. Takže jsem se bála, že po tom úžasném sociálním ději přijde ta ošklivá romance. Ale náhodou to bylo fakt chytré, vtipné. Jelikož teď však nemám vůbec čas, tak mi to s Nepřítelem až nehezky dlouho trvá. Nicméně se těším pak na třetí díl, i když se trochu děsím, jakej může bejt Henry :D Tedy ne, upřímně řečeno se na to vlastně těším :D Myslím, že to má v hlavě trošku zvláštní, takže to bude psina. Jen se bojím opustit Bavettovi coby ty nejhlavnější postavy :/

    OdpovědětVymazat