středa 30. května 2012

Recenze - Poslední upír 2: Černá krev

Posledni upir 2 - Cerna krev (Christopher Pike) obalAnotace:

Upíři nemusejí vypadat děsivě. Síta je na první pohled obyčejná teenagerka, která se od svých vrstevnic liší snad jen neobyčejnou krásou a inteligencí. Málokdo ví, že už je jí pět tisíc let a že je posledním žijícím upírem...

Ve druhém díle slavného vampyristického cyklu se upírka Síta ocitá v Los Angeles, kde řádí obávaný gang. Síta zjistí, že šéf gangu má podobné schopnosti jako ona. Všechno nasvědčuje tomu, že se do hry vrátil muž, který měl být už mrtvý - obávaný a neporazitelný Jakša, jenž ze Síty před dávnými časy udělal upíra a nikdy si nepřestal činit nárok na její přízeň.

Pocit po dočtení: Začínám mít pocit, že vesmírní lidé existují.

Proč jsem si knihu vybrala

Proč si ji nevybrat. Četla jsem první díl, a tak jsem neváhala a rovnou si půjčila i tenhle druhý. Byla jsem zvědavá, jak se Christopher Pike vypořádal s hvězdnými upíry. A návrat do indické mytologie, samozřejmě.



Něco málo k obálkám

Myslím, že naše česká obálka dopadla ještě hodně dobře. Líbí se mi a Síta tu vypadá už jako Síta.

Anglická, francouzská a řecká obálka

Black Blood (The Last Vampire, #2)Sang noir (La vampire, #2)Μαύρο Αίμα (Δίψα, #2)

 Pro dnešek jsem vybrala trojici asi nejlepších obálek (i když ono se jich stejně moc nenabízelo, takže je to vlastně jedno). Na první anglické obálce můžeme vidět evidentně Sítu, která je obtočena jakšínovým hadem. Proč ne, kniha je starší a tak vůbec nevadí, že má takovýto obal.
Pokud jde o francouzskou obálku, upírka na obrázku na mě působí lehce lacině (to asi dělají ty oči a zuby). Přesto ani ona není tak špatná.
Z třech jmenovaných se mi nejvíce líbí řecká obálka. Jednoduchá, modelka vypadá sympaticky (i když možná trochu mladě).


Hodnocení (může obsahovat spoilery)

Hlavní hrdinkou je krásná, ale na druhou stranu i nebezpečná dívka Síta, která vypadá jako obyčejná teenegerka, ale opak je pravdou. Setkáváme se s ní nějakou chvíli poté, co opustila bývalého přítele Jakšu. Otázkou zůstává, zda je doopravdy mrtvý nebo se mu podařilo utéct. Už kvůli Kršinovi Síta doufá, že zemřel. Se svým novorozeným upířím milencem se vydává po stopách vražd, které až příliš ukazují na upíří druh. Síta není jediná, jak se před několika okamžiky domnívala. Příběh plný upírů a indické mytologie.

Abych pravdu řekla, tak recenze na tuhle knihu se mi píše docela špatně. Jména většiny hrdinů si už nepamatuju, jediné, co mi v hlavě utkvělo, je Jakša a Kršina. A vesmírná loď, či něco podobného. Jakmile se Síta zmínila o jakýchsi vesmírných lidech a bozích, zůstala jsem slepě zírat. Co to proboha má být? Přidejte k tomu Indii a je to.. dost zvláštní. Přiznávám, že tohle bude asi jedna z nejkratších recenzí, ale doopravdy k tomu nemám co psát. Vyjádřila jsem se už u předchozího dílu a pokud jde o Černou krev.. U některých okamžiků jsem jen kroutila hlavou a přidání nového FBI policajta k těmto okamžikům rozhodně patří. No, přečtěte a uvidíte sami. Je to velmi rozpačité.

Konečné hodnocení:   70 %

Zdroje:
Anotace
Obálky
Obrázky



Žádné komentáře :

Okomentovat