neděle 17. června 2012

Recenze - Španělština pro samouky

Anotace:

Největší obrázek výrobku Španělština pro samouky

Naučte se další cizí jazyk!
Osvojte si slovní zásobu, správnou výslovnost a základy italské gramatiky. Učebnice s jednoduchou strukturou a MP3 nahrávky vám to ještě usnadní.

Proč jsem si knihu vybrala

Ve škole se prvním rokem učím španělštinu. Tenhle jazyk mne naprosto okouzlil, a tak nebylo žádným překvapením, že jsem si na recenzi vyžádala právě tuto knihu, která je doplněna poutavým CD s nahrávkami. Mám cizí jazyky ráda a možnost zlepšit se by se měla patřičně využít.

Něco málo k obálce

Je trochu zvláštní hodnotit obálku takové naučné knihy, jako je tato jazyková příručka. I přesto se ale zastavím u celkem vtipně řešené obálky, na které můžeme vidět hispánského chlapíka v saku s bublinkou Espaňol es fácil, v překladu španělština je jednoduchá. Onen zmiňovaný hispánec na mě sice trochu působí jako nějaký pochybný úchyl, ale budiž.



Hodnocení:

Jakmile knihu otevřeme, upoutá nás CD, na kterém můžeme najít nahrávky k rozhovorům a 15 lekcím. Všechny nahrávky jsou ve formátu MP3, a tak by neměl být problém je přehrát v jakémkoliv elektronickém zařízení. Srozumitelnost je dobrá a i když se španělštinou teprve začínám, tak jsem domorodým mluvčím rozuměla fakt dobře. Každá lekce je rozdělena do několika oddílů:

1. Čtení
2. Slovní zásoba
3. Gramatika
4. Rozhovor
5. Cvičení

Na své si zde přijde doopravdy každý. V gramatice najdete vysvětlené běžné jevy ze španělské mluvnice, ve slovní zásobě získáte přehled slovíček z oné lekce, cvičení vám pomohou vyzkoušet gramatiku v praxi. Nechybí ani detailní přehled výslovnosti. Pokud jste tedy samouci a začínáte, tak by kniha měla být pro vás. Mám ale takový dojem, že by to chtělo mít alespoň nějaké základy, jelikož už v prvním rozhovoru se objevují gramatické jevy, které jsem třeba já osobně brala na konci prvního roku španělštiny na střední škole. Jinak má ale kniha příjemnou atmosféru, rozdělení knihy na cvičení je také dobře řečeno a konečný klíč vám dává možnost si své výsledky zkontrolovat.

Pokud tedy chcete sáhnout po nějaké příručce coby samouci zapálení do tohoto hispánského jazyka, neváhejte - Španělština pro samouky by vám měla v lecčem doopravdy pomoci.

Konečné hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Zdroje:
Anotace a obálka



3 komentáře :

  1. Taky se učim španělštinu a napadlo mě to taky zrecenzovat =D Ale naučnou knihu? No, nějak se do toho zatim neženu no =D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se teda španělštinu neučím, už tak toho mám hodně, ale tenhle jazyk mě opravdu okouzluje. Možná se do něj přece jen pustím :) Doufám jen, že se mi povede nějak se poprat s výslovností, aby mě pak nějaký Španěl nezbil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak upřímně Vendeuško, nedovedla jsem si představit jak udělat recenzi na takovouhle knížku, ale je to vážně povedený!:D a s tím úchylem na obálce jsi mě dostala

    OdpovědětVymazat