neděle 22. července 2012

Recenze - Death Note Volume 4

Death Note - Zapisnik smrti 4 (Ohba Cugumi, Obata Takesi,) obalAnotace:

Druhý smrtonoš !

Mystický thriller nabírá na obrátkách. Zjevil se druhý smrtonoš a ohrožuje jak policii, tak Lighta. Ten je dokonce pozvaný do vyšetřovacího týmu, aby pomohl s pátráním... jenže zároveň je stále pod dohledem a L čeká na jeho sebemenší chybu.Začíná závod s časem. Podaří se Lightovi svého konkurenta zlikvidovat dřív, než se k němu dostane policie? A co přinese střetnutí dvou vlastníků Zápisníků smrti?

Proč jsem si mangu vybrala

Ani snad nemusím říkat, proč jsem si zrovna tohle pokračování vybrala. Jsem rozhodnutá přečíst všechny volume, která u nás v ČR vyjdou, takže nemá smysl o tomto mluvit dál. Jsem zvědavá, podle čeho vlastně anime vzniklo. Kdo by nebyl zvědavý, jak jeho oblíbení hrdinové vypadají na papíře, že?



Něco málo k obálce

Jako obvykle je obálka úžasná, protože je to prostě Death Note. Více tuto obálku hodnotit ze svého pohledu nemůžu, protože je na ní Misa Amanová, druhý Kira, kterého mám ze všech postav, které kdy v DN byly, nejméně ráda. Někdo si jí ale určitě oblíbí. Za Misou v jejím typickém oblečku vidíme druhého Smrtonoše, a to Rem.

Death Note, Vol. 4: Love (Death Note, #4)


Nějaké fan video k Mise:



Hodnocení:

Televize Sakura právě odvysílala vzkazy, které světu poslal druhý Kira. Light Yagami je v pěkném průšvihu, jelikož se zdá, že druhý Kira je daleko hloupější než on sám. Ohrožuje nejenom policii, ale i jméno hlavního Kiry, které Light docela dlouhou dobu budovat. Aby toho nebylo málo, tak je Light předveden do policejního ústředí přímo k L a přizván k vyšetřování. L si je vědom toho, že Light může být Kira a je si tím skoro na sto procent přesvědčen. Mimo to má Light i skvělé dedukční schopnosti, které by mohly pomoci odhalit druhého Kiru. L tak zabije dvě mouchy jednou ranou, bude mít Lighta na očích - což pro Lighta alá Kiru znamená ještě více ostražitosti. Nemůže si dovolit prakticky žádnou chybu, aby se neprozradil. Policie zasahuje a na scénu přichází falešný Kira, pod jehož jménem posílá policie falešné vzkazy druhému Kirovi, aby se prozradil. Kirou není nikdo jiný, než známá modelka Misa Amanová, která Kiru bezmezně obdivuje a touží se s ním setkat. Narozdíl od Lighta má ale Shinigamiho oči, díky kterým vidí pravé jméno jakéhokoliv člověka. Vyšetřování tak nevědomky pomůže k tomu, aby se Misa s Lightem setkala. Policie a hlavně L se budou muset mít hodně na pozoru, aby vůbec přežili. Zápis Kira x L pokračuje!

Pokud jste u předchozích dílů trnuli strachy, čeká vás v tomhle díle další dávka překvapení. S příchodem nového Kiry se všechno mění a děj se ještě více zamotává. Největší lahůdkou je Kira v policejním ředitelství, spolupracujíc po boku L. Oba dva, L i Light se navzájem podezřívají a přesné dedukce L dohánějí Lighta coby Kiru k šílenství. I přes to, že se Light snaží, je L vždy o krok napřed a přesně ví, co se Kirovi honí hlavou. Misa je možná Kira, ale nepobrala tolik inteligence, a tak se k policejnímu ředitelství dostávají jakési informace o Smrtonoších, což se v dalších dílech ukáže jako velice přínosná informace. Seznámíme se také s příběhem mladé dívky, která fanaticky zbožňuje Kiru. Její pohnutky vlastně nejsou až tak neopodstatněné. A co že je modelka? To jí zřejmě vůbec nevadí. O fantastické kresbě jsem mluvila už u předchozího dílu, takže nemá cenu se opakovat.

V tomhle díle se párkrát doopravdy zasmějete, jelikož Misa Misa patří mezi žárlivky a pokud jde o jejího miláčka Lighta, nesnese žádnou konkurenci. Její nabídky na chození tedy v kontrastu s tíživou situací světu Kira přináší čtenáři příjemné uvolnění. Děj je sice pořád na ostří nože, ale alespoň se ještě pobavíte. O pravidlech zápisníků smrti, které jsou po každé kapitole, se snad ani zmiňovat nemusím. Pokud vám v předchozích dílech chyběla nějaká ta gothic lolitka, přijdete si u Misy Amanové na své.

Konečné hodnocení:  95 %

Chtěla bych poděkovat nakladatelství Crew za poskytnutí recenzního výtisku. 
Mangu můžete zakoupit zde.

Ukázka:

 Obr�zekObr�zek

Zdroje:
Anotace
Obálky
Ukázky
Obrázky

1 komentář :

  1. Taky se mi líbí obálky a taky jsem náhodou Misu neměla ráda. Já tedy ani nijak zvlášť Rem, ale Misa mi lezla krkem. Taky jsem měla čím dál míň ráda Lighta. A pak jsem si hlavně uvědomila, jak nehorázně se změnil z toho začátku, bylo to docela frustrující. Nicméně je to vážně geniální příběh, kterej mě uchvátil :)

    OdpovědětVymazat