středa 4. července 2012

Recenze - Svět za oponou


Anotace: 
http://nd05.jxs.cz/271/179/3235a26c4f_81711737_u.jpgKniha Svět za oponou je duchovně laděná beletrie, inspirovaná vlastním životem autorky.

Vypráví příběh dívky na hranici dospělosti, která cítí vnitřní nenaplněnost v životě a proto si velmi přeje, aby poznala něco, co jí ukáže smysl jejího života.

Postupně naváže kontakt s říší nehmotných bytostí, které ji mnoho naučí a pod jejichž vedením prožije mnoho dobrodružství.
Čtenář prostřednictvím příběhu získá základní a ucelené vědomosti o nehmotném světě a bytostech, které se v něm vyskytují, zároveň prožije nevšední napínavý příběh.

Kniha je proto vhodná pro každého, který se zajímá o věci mezi nebem a zemí, rovněž pro začátečníky, kterým poskytne spolehlivý základ a inspiraci.
Tato kniha je zároveň niternou zpovědí, která byla přenesema do symbolického příběhu. Většina popsaného se zakládá na skutečných událostech, ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné.
Video:

 Proč jsem si knihu vybrala
Volba této knihy byla naprosto jednoduchá. Už zhruba 3 roky se aktivně zabývám jemněhmotným světem. a tak jsem knihu prostě musela mít. Aluščiny  webovky navštěvuji pravidelně zhruba 2 roky, takže je přirozené, že jsem prvotinu své oblíbené blogerky chtěla mít. 
 Něco málo k obálce
I když je obálka řešena velmi jednoduše, čtenáře ihned zaujme. Znak zlaté lilie na rudém pozadí vyjadřuje celou podstatu knihy. Už na první pohled v nás obálka zanechá zvědavost, co se skrývá uvnitř.
 Hodnocení:
Hlavní hrdinkou této knihy je Lenka, která navštěvuje třetí ročník gymnázia. Je unavena tím příšerným stereotypem stále se opakující rutiny. V hrudi cítí podivnou prázdnotu, která jí pomalu okrádá o energii. Vše se ale radikálně změní po vyslovení jediného přání. Objevuje Svět za oponou - svět jemněhmotných bytostí.
http://www.designzzz.com/fairies/dark-fairy.jpgZprvu se zdá vše jako jeden veliký se  - ale není. Vedena svým andělem Atrejem se Lenka postupně dovídá o vesmírné moudrosti. Dovíme se tak například o zákonech vesmírů, negativních entitách a mnohém dalším. Lenka se setkává s dalšími jemněhmotnými, například vílou Evelin, andělem Atarisem, lesním pánem a dalšími. Postupně objevuje poznatky, vstřebává a zjištuje, že většina lidí se zaměřuje pouze na materiálno a duchovno je pro ně velkou neznámou. Lenka mění životy všech okolo - matce, spolužákovi Martinovi, kamarádce Elišce - a už brzy se bude muset rozhodnout, zda půjde za světlem nebo se nechá strhnout temnotou. 
Pokud jde o styl vyprávění, kniha je psána zčásti naučnou formou, zčásti dějovou formou. Každý si tedy najde to své. Mix příběhu a poznatků vytváří úžasnou atmosféru. Než se nadějete, bude před vámi ležet poslední stránka. Velkým pluse, jsou autorčiny ilustrace zdobící každou kapitolu.
Pokud vás tedy zajímá duchovno, kniha by mohla být skvělým začátkem. Neváhejte a určitě do ní investujte :) 
Konečné hodnocení:  90 %
Zdroje:
 
 

Žádné komentáře :

Okomentovat