sobota 22. září 2012

Recenze - Na útěku


Na útěku (Airhead, #3)
Anotace:

Třetí, závěrečný svazek série o Em Wattsové, která zažila nedobrovolnou proměnu v americkou topmodelku Nikki Howardovou, zastihuje hrdinku na útěku ze školy, z práce i od svých milovaných. Když totiž Em vypátrá, proč ze světa zmizela její předchůdkyně, jejíž slavné tělo teď nosí, pochopí, že jí může pomoct jediná osoba. Její láska Christopher bude muset riskovat úplně všechno, poněvadž dívku je třeba vyrvat ze spárů nevyzpytatelného Brandona Starka a nabourat se do centrálního serveru firmy jeho pohádkově bohatého otce…

Proč jsem si knihu vybrala

Je to závěrečný díl mé oblíbené série Airhead. Těšila jsem se na něj něco přes rok, a tak bylo samozřejmostí, že jsem si jí musela okamžitě sehnat. Pomohl mi k tomu můj milovaný a úžasný Knižní klub.



Něco málo k obálkám


Co bych tak řekla k naší obálce? Je stejná jako ta původní. Myslím, že ke knize se doopravdy hodí a je moc pěkná. Pokud jde o paperback anglickou verzi, tak není ještě úplně špatná, ale připomíná mi knihu pro 8 letý holčičky. Indonéská obálka je pak doopravdy zvláštní, ten zvláštní potisk šatů je podivný.

Runaway (Airhead, #3) (Audio CD)



 A tady máme obálku audio verze. Zvláštní, zvláštní.

Hodnocení

Bikini-black-black-and-white-blonde-favim.com-487180_large

  Em Wattsová stále vězí v těle supermodelky Nikki Howardové, do kterého se dostala po nehodě na události společnosti Stark. Emin mozek byl transplantován do těla mladé modelky, která v téže chvíli omdlela a sama byla na pokraji smrti. Jak se ale Em nedávno dověděla, ani Nikkin mozek se neztratil a byl implantován do těla ženy po nehodě. Byla to nejjednodušší cesta, jak namyšlenou modelku odstranit z cesty - sama totiž chtěla prásknout šéfa Starku policistům, jelikož v útrobách velké korporace se děje něco moc špatného. To je ale pasé. Em v těle Nikki a celá Nikkina rodina včetně pravé Nikki je držena v letním sídle Starkova mladšího syna Brandona, který chce z Nikki něco vytáhnout a použít to proti otci, kterého ze srdce nenávidí. Em se oproti tomu snaží od Brandona utéct, aby mohla Starka konfrontovat sama. Mimoto jí tíží termín blížící se silvestrovské módní přehlídky Starku, na němž má Em vystoupit v diamantové podprsence v hodnotě několika milionů. Věru, velmi těžký život. Přidejte spolužáka Christophera, do kterého je Em zamilovaná už od mala a před kterým musela kvůli vlastní bezpečnosti předstírat, že miluje Brandona a ne jeho... Celá situace se postupně více a více zamotává... 

Přes konfrontaci s rodiči a paparazzi se bude muset Em postavit samotnému ďáblovi celosvětově známé korporace. Odevšad jí však hrozí nebezpečí - Stark by se křehounké blondýnky mohl snadno zbavit. Jediné východisko přináší její přátelé, kteří jsou Em vždy ku pomoci. Naštvaný a žárlivý Christopher, nafrněná Nikki, její bratr Steven, šílená nejlepší kamarádka Lulu, neuvěřitelná sestra Frída či anglický pop idol Gabriel Luna. V showbusinessu se nikdo s nikým nemaže - a to platí i v případě modelingu.


Tumblr_m29teyc6651qamdn0o1_500_largeNa útěku je závěrečným dílem série Airhead. Děj pokračuje svým svižným tempem a předkládá nám závěrečné rozuzlení celého toho mišmaše, který nám přinesly předchozí díly. Spojení světa modelingu a bohaté vrstvy celou knihu hezky zpestřuje. Díky spojení akce a řešení pocitů hlavní hrdinky se nikdy nenudíte a pokud zrovna nejste fanouškem nějaké té romantiky, určitě si užijete zbytek knihy. Opět je tu jasně vidět klasický cabotovský styl psaní, u kterého se prostě nudit nemůžete.

Hlavní hrdinka je sympaťačka a se všemi svými problémy se vypořádává celkem obdivuhodně. Pořád je to ale holka, která nejradši paří videohry se svým nejlepším kamarádem a ve škole se vyhýbá chodícím mrtovlám - blondýnkám. Ocitla se v těle jedné z nich a musí se se vším tím tlakem vyrovnat. Její život se o sto osmedást stupňů otočil a ona je pořád naživu. Najdete zde širokou variaci charakterů - od rytířského Christophera, namyšlenou Nikki až po bláznivou Lulu. Každý si tu najde svůj oblíbený charakter.

Celá supermodelkovská série by neměla chybět ve vaší knihovně, pokud jste fanoušky Meg Cabotové. Meg je osobitá spisovatelka, která sice píše knihy s jednoduchým nápadem, ale v jednoduchosti je mnohdy to pravé kouzlo a právě u ní to platí na dvěstě procent. Řada intrik, romantická dějová linie a sexy modelky - to vše a ještě víc najdete v závěrečném dílu série Airhead. Pokud jste o její koupi byť jen přemýšleli, rozhodně neváhejte a investujte. 

Celkové hodnocení:  87,5 %

Děkuji Knižnímu klubu za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit zde.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky












 

2 komentáře :

  1. První díl této série mám doma, ale nějak jsem si nebyla jistá, jestli to bude můj šálek kávy. Ale po přečtení tvé recenze musím uznat, že to asi bude stát za to, takže se do toho asi co nejdřív pustím. :)
    A taky musím říct, že naše obálka je asi nejpovedenější, je dobře, že jsme si ponechali originál. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už se knihy nemůžu dočkat, předchozí dva díly jsem četla a moc se mi líbily, jen si nejsem jistá, kdy se k poslednímu dílu dostanu. Doufám, že brzy. Jinak super recenze :-)

    OdpovědětVymazat