čtvrtek 27. září 2012

Recenze - L.A.Candy: Hořkosladký život

Horkosladky zivot (Lauren Conrad) [CZ] obalAnotace:

Třetí kniha L. A. Candy.

V závěrečné knize losangeleské trilogie je Jane Robertsová už opravdová celebrita – má VIP manýry, luxusní šaty a vrhá hvězdné pohledy. Také má za sebou bulvární skandály, falešné kamarády a vytrvalé paparazzi v zádech. Po první sezóně v reality show se něčemu přiučila a teď se pokouší obklopovat jen lidmi, o kterých ví, že ji mají rádi pro ni samotnou… a rozhodne se dát si oddech od kluků, protože ti jí jen přidělávají problémy. Pak se ale objeví Caleb, její kluk ze střední školy a Braden, tajná láska z L. A., jeden hezčí a milejší než druhý, takže připomenout si pravidlo o žádných klucích, stojí Jane dost úsilí. A když se všechno vymkne kontrole, Jane zjistí něco opravdu šokujícího. Něco, o čem si myslí, že definici „reality“ navždy změní....

Proč jsem si knihu vybrala

Závěrečné pokračování! Měla jsem chuť na nějakou tu oddechovku plnou klulů, drbů a reality show. L.A.Candy se na tohle hodí přímo báječně.


Něco málo k obálkám

Sugar and Spice (L.A. Candy, #3) 

Jen tak pro porovnání. Nakladatelství CooBoo se drží původních obálek i u nás, což je naprosto skvělé. Obálky celé této řady jsou naprosto slaďoučké jako candy. Jak trefné. Pro tenhle typ knih dokonalá obálka.

Hodnocení

Just-in-love-love-32268421-500-334_large Sladký život s příměsí hořkosti.. tak by se dal pojmenovat život televizních hvězd z reality show L.A.Candy. Tato bombastická show se stala hitem číslo jedna a další řada je na spadnutí. Po malém škobrtnutí je Jane zpět, pořád nezkušená a naivní. Sice se zařekla, že s chlapci na nějakou dobu končí, ale jakmile se na scéně objeví její bývalý přítel Caleb, je vše jinak. Přidejme ještě Bradena se svojí přítelkyní-ex přítelkyní a máme tu pěkný kolotoč emocí. Scarlett je vůči svému okolí o něco příjemnější a jak to vypadá, dokonce si našla i přítele a zamilovala se.

Na scéně je ale pořád Madison, která lační po jediném - uzmout si místo hlavní aktérky L.A.Candy pro sebe a poslat Jane do propadliště dějin. Vše jí začne pomalu vycházet - nebýt její sestry, kterou vlastním úsilím doporučí jako další dívku z L.A.Candy. Sophie Parkerová je daleko oblíbenější než její sestra - což leze Madison na nervy. 

Dívky budou muset řešit hodně zapeklitostí - kluky, paparazzi a to hlavní - podivné věci, které se dějí za oponou natáčení. Jejich režisér totiž možná není až tak sladký, jak se zdá. Dokonalá vidina krásných dívek je totiž jen hloupým klamem, který má zastínit opravdovou skutečnost. Která není vůbec růžová.

Tumblr_mb0ej5sywu1rxm7nyo1_500_largeUž potřetí se vracíme do prostředí L.A. se všemi úskalími i lákadly, které toto hvězdné město nabízí. Děj plyne stejně jako v předchozích dílech - jelikož se ale jedná o poslední díl, má příběh ještě rychlejší spád a vy jste za chvíli na konci. Přivedení Sophie na scénu celou knihu ještě oživilo. Zachovává si svou originalitu a opět se v něm objevuje poučení, které varuje před škodlivým vlivem médií. Málokdo v dnešní době si uvědomuje závažnost tohoto jevu a L.A.Candy svým čtenářkám ukauzje, co se děje doopravdy na pozadí jejich oblíbených show.

Postavy. Jak jsem se zmiňovala u předchozích dílů, nemám ráda hlavní hrdinku Jane. Jak ale čas postoupil, z Jane se stala celkem sympatická hrdinka, kterou nakonec i chápu. Jane se sice pořád potýká s problémy, postupně se ale učí lidem tolik nedůvěřovat a rozhodovat sama za sebe. Stává se z ní nezávislí osoba, k čemuž jí její nejlepší kamarádka vedla už od začátku. L.A. tedy nakonec bylo k něčemu dobré. Scarlett. Pořád stejně úžasná a vtipná. Scar řeší dilema vztah x kariéra. Vyrovnává se s tím úžasně a i přes škobrtnutí se nikdy nevzdává. Madison je sice mrcha, ale její sestra je úplně stejná. Madison tak poznává, jaké je to být na té druhé, méně oblíbené straně. Gaby je přesnou ukázkou toho, jak můžou média škodit. Stává se z ní vymatlaná holka, která se řídí jen a pouze názorem své manažerky. Jak smutné.

Myslím, že L.A.Candy se s touto problematikou skvěle vypořádalo a jako kniha pro dívky (i když možná i chlapce) je naprosto skvělá. Pokud tedy hledáte něco ne moc náročného, L.A.Candy je skvělou možností. Nemohu nezmínit ani skvělý překlad, za který můžeme poděkovat nakladatelství CooBoo.

Konečné hodnocení:  85 % 

Zdroje:
Anotace
Obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. knížk jsem měla tu možnost číst a je to taková ulejvárna....nic moc složitýho..a recenze je npsaná moc pěkně :D

    OdpovědětVymazat