neděle 23. září 2012

Recenze - L.A.Candy: Malé sladké lži

Male sladke lzi (Lauren Conrad) [CZ] obalAnotace:

Druhá kniha L. A. Candy

Jane Robertsová byla dlouho docela obyčejná holka. Dokud se nepřestěhuje se svou nejlepší kamarádkou do L. A., kde se staly hvězdami reality show. Nakupování, večírky, nový byt, sexy kluci, všechno je náhle k dispozici. Jane se ale brzy přesvědčí, že sláva nemusí být tak sladká, jak se na první pohled zdálo…

Proč jsem si knihu vybrala

U prvního dílu jsem se skvěle bavila. Bylo to přesně to, co jsem potřebovala. Autorčin styl se dá číst, plus příjemný příběh z Hollywoodu. A tak jsem neváhala a pořídila si i pokračování.




Něco málo k obálkám

Druhý díl L.A.Candy má pouze jednu obálku, a to tu, kterou jsme převzali i my. Už od pohledu obálka slibuje romantiku, není liž pravda? Dle mého názoru je moc pěkná - fonty k ní skvěle ladí a ty srdíčka jsou přímo k nakousnutí.

Hodnocení

Tumblr_m749mk5vvb1qe0ekdo1_500_largeŽivot Jane Robertsové je v troskách. Bývala to taková milá a nevinná dívka - a během jednoho večera se z ní stala poběhlice. Díky fotkám, na kterých se mazlila s Bradenem, je z ní Gossip Hit no 1. Nebylo by to až tak zlé, ale byla s Bradenem v době, kdy chodila s Jessiem, hollywoodským lamačem dívčích srdcí. Jane proto nezbylo nic jiného než zmizet a schovat se v luxusním domku Madison, další dívky z L.A.Candy, která s Jane na oko kamarádí. Kdyby jen chudinka J. tušila, že ty fotky nenechal udělat nikdo jiný než Madison...

Scarlett se o svoji nejlepší kamarádku Jane bojí. Jelikož ale J. zmizela, hlavní hvězdou L.A.Candy se nyní stává právě Scar a všechny scény se točí kolem ní. Což jí není zrovna příjemné. V jejím životě se náhle objevuje nový muž - bohužel je to ale jen kameraman L.A.Candy. A to není zrovna nejlepší nápad. Poměr se zaměstnanci a hvězdami reality show je totiž přísně zakázaný. Scar tak svoje pocity skrývá jen co to jde a raději si dělá starosti o Jane.

720623-12-1348083577348_largeJ. je nakonec donucela se vrátit a čelit následkům. Jessie ji nakonec odpouští a J. je znovu po jeho boku. Čeká jí ale tvrdá lekce - nezkušená hvězdička bude muset čelit Jessieho trvalému problému - a to je alkoholismus. Z milého chlapce se tak pod vlivem drogy stává surovec, který se nebojí svoji přítelkyni uhodit. Scar bude tak muset vynaložit obrovské úsilí, aby Jane dostala ze spárů Jessieho a Madison. Mohla by si totiž definitivně zničit pověst. Ponořte se do světa intrik, filmových světel a večírků. Vše ale není takové, jaké se zdá být.

Děj knihy pokračuje ve stejném duchu jako první díl. Svěží, psaný z pohledu Jane, Scarlett a nyní i Madison. Malé mrchy, vítejte zpět. Příběh se opět odehrává během natáčení reality show, která mapuje běžný život dívek, což producentovi vynese slušné peníze. Střídání pohledů různých postav děj osvěžuje a vy si tak budete moci vybrat svoji oblíbenou dívku. Děj je také okořeněn varováním před alkoholem - což je v dnešní době celkem chytrý tah. Pokud tedy milujete knihy z prostředí reality show, pusťte se do L.A.Candy.

Tumblr_m9wi2crz8y1rrn45po1_400_largePokud jde o postavy, tak mi Jane lezla na nervy ještě více než v prvním díle. Je nezkušená, naivní a nezkušená. Samozřejmě, že podporuji její sen o velké lásce, ale Jane to přehání. Věří nesprávným lidem i přes opakování nejlepší kamarádky, kterou zná o mnoho déle než Madison a Jessieho. Oproti tomu Scarlett je hrdinka s velkým H. Je ostrá, vtipná a starostlivá. V tomto díle nám ale ukazuje i svou jemnější stránku, což není na škodu. Madison  je prostě MRCHA, toužící po slávě. Co byste v tomhle světě čekali.

L.A.Candy je skvělou chuťovkou na večerní čtení, pokud vás baví knihy tohohle typu. Holčičí, hořkosladké, zábavné. Když už nemáme tu možnost si reality show vyzkoušet na vlastní kůži, tak alespoň prostřednictvím L.A.Candy.

Konečné hodnocení:   85 %

Zdroje:
Anotace
Obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. O přečtení prvního dílu uvažuju už delší dobu. Pořád jsem se nemohla rozhodnout, protože mě spíš baví YA nebo fantasy. Ale na druhou stranu si člověk občas potřebuje dát trochu oddech a tohle zní jako docela dobrá volba. :) Takže díky za typ, snad se k oboum dílům brzo dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem prečo, ale táto kniha ma moc neláka. Asi by som hlavnú hrdinku zabila na 1. strane 8D

    OdpovědětVymazat