čtvrtek 18. října 2012

Recenze - Krevní pouto

Krevní pouto (Mercedes Thompson, #2)Anotace:

Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli.
V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan…
Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů.
Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…

Proč jsem si knihu vybrala

Pokračování, pokračování! Po skončení jedničky jsem si druhou Mercy prostě nemohla ujít. Zajímavý svět plný fae mne prostě nadchl a hravní hrdinka uhranula svou bezprostředností a odvahou. Proč se tedy nevrhnout i na druhý díl?

 
Něco málo k obálkám

Blood Bound Bann des Blutes 

Oficiální obálky s Mercy naprosto zbožňuju, a proto jsem ráda, že i my máme origoš obálku. Mercy vypadá drsně. Anglická obálka se stíny vypadá zajímavě a rozhodně nepatří k nejhorším. Německá brána mě celkem zaujala, mimo těch rudých očí :D

Blood Bound (Mercy Thompson, #2) Więzy krwi 

Další z anglických obálek. Ani tahle není vůbec špatná. Polská obálka má hezký nápad, Mercy tu vypadá hodně jako indiánka.

Unione di sangue A vér kötelez 

Italská obálka ve mně evokuje spíš lovkyni upírů, ale budiž. Maďarská obálka není vůbec špatná, co myslíte?

Hodnocení

Mercedes Thompsonová by si ráda žila poklidným životem a spravovala stará auta ve své autodílně, který vlastní její fae přítel Zee. Po únosu Jess, dcery místního vlkodlačího Alfy Adama, Mercy doufá v lepší časy, kdy bude moci spravovat auta a nestarat se o hormony rozbouřeného Adama, který si na Mercy dělá nároky. To by tu ale nesměl být ani Samuel, Mercina láska z dětství, který se na nějakou dobu usadil v Mercině domě jako její spolubydlící. Je něco horšího než dva rozvášnění vlkodlaci na hraničících pozemcích?

V tu nejnečekanější dobu se také objevuje Stefan - Merciiin upírský přítel, který bydlí v autě, které jakoby vypadlo náklaďáčku Scooby-Dooa a který požaduje po Mercy laskavost. Má strach promluvit s jedním upírem, který se usídlil ve městě a doufá, že mu Mercy bude dělat doprovod - čistě z dobroty srdce a splacení svého dluhu. Mercy ale tuší, že je v tom něco víc - upír není až tak bezpečný jak se na první pohled zdálo - je nejspíše posedlý démon a jediná Mercy by mohla zjistit něco více - díky své netradiční podobě - kojota. S vlkodlačí smečkou po boku, jedním šíleným upírem a samotnou královnou upírů v místním regionu se Mercy vydává do kolotoče událostí, které jsou velmi nebezpečné. Jak máte ale myslet na boj, když vedle vás v garáži trénuje sexy vlkodlak bez trika?

Patricia nás opět zavede do světa svých fae, kde vedle sebe bydlí vlkodlaci, upíři a další cháska. A ve středu toho je Mercy - jediná ženská automechanička a navíc kožoměnec. Může být svět ještě divnější? Patricia děj rozvíjí energicky - děj plyne sám a čtenář nemá problém s příliš dlouhou délkou. Scény plné akce střídají hot scény mezi hrdiny a také vtipné scény se Stefanem, který srší mrtvým humorem. Každý si v Mercy tedy najde to svoje, co má rád a jistě nebude zklamán. Dějová linka byla skvělá a já se ani jednu chvíli během knihy nenudila. A tak by to mělo být.

Pokud jde o hrdiny, tak hlavní hrdinka je děsná sympaťačka - nejenže to není typická barbie, ale dokonce dělá věci jako muži a s ničím se nemaže. Na druhou stranu ale vidíme i její jemnou duši, takže to vytváří moc pěkný kontrast. A ostatní hrdinové? Ať už Adam, Samuel či ostatní vlkodlaci - všechny postavy jsou velmi věrohodné a jejich rozmanitost dělá knihu famózní. Vtipné hlášky jsou samozřejmě součástí! Pokud máte dost vlkodlaků, tak bum - jsou tu upíři. A pokud ani na ně nemáte chuť - jsou tu další fae. A samozřejmě samotná Mercedes.

Druhý díl Mercedes Thompson je snad ještě lepší než ten první a rozhodně tuto sérii doporučuji všem příznivcům fantasy a humoru. Kniha se čte sama a originální zápletka vám dodá dávku akce a pobavení. Chcete si spravit auto? Volte Mercy!

Konečné hodnocení:  85 %

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

4 komentáře :

  1. tá maďarská obálka sa mi páči najviac 8)
    túto sériu by som si veľmi rada prečítala 8)

    readandwatchlikeme.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám doma a chystám se na ni hned, jak dočtu Upíří deníky. Hodně se na ni těším, protože jsem byla unešená z prvního dílu, a po přečtení tvojí recenze se těším ještě víc, že snad začnu čís teď. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nespomínajte už humor, lebo na to mám v knihách skutočne slabosť a zoznam kníh, ktoré si chcem prečítať bude nekonečne dlhý )

    OdpovědětVymazat
  4. Celkově tuto sérii miluju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Moc se mi líbí jak dáváš k recenzím obálky knih. U tétor recenze rozhodně vyhrává česká obálka.

    OdpovědětVymazat