pátek 16. listopadu 2012

Movies - Rozbřesk, Part 2


Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových. Velkolepá bitva, kde vítězství může vše změnit, právě začíná. Napínavé a romantické pokračování filmu Rozbřesk vám připomene proč se Twilight sága stala fenoménem a ukradla srdce dívkám a ženám po celém světě.




 
Trailer:



Hodnocení

Benji ♥ a Tia
Kdo by neznal fenomén Twilightu? Na premiéru druhé části čtvrtého dílu jsem se chystala už od skončení první části. Byla jsem zvědavá, protože přeci jen jsem byla po prvním díle dost zklamaná (může za to samozřejmě Edward a jeho uspávající řeč na svatbě). Včera, tedy v den premiéry jsem se tedy s kamarádkou vydala do kina (vůbec nevadilo, že další den byla škola). Sál byl naprosto plný, a tak jsme se spokojeně usadily v té nejspodnější řadě a čekaly na začátek, očekávající další error v podobě Edwarda. Nemohla jsem si nevšimnout tlupy fanynek, kterým se blýskaly oči nadšením. Hrůza. Abych to upřesnila, na poslední díl jsem šla čistě jen z recese - pobavit se a zasmát se Edwardovi.



Světla zhasla a film začal. Bella se probouzí coby novorozený upír - knihu jste určitě každý četl. Sledujeme její příběh po proměně. Bella je samozřejmě výjimečná - což dokládá i její poloupíří dceruška Nessie, do které se v minulé části otiskl vlkodlak Jacob. Bells to nebere moc dobře, díky čemuž se dočkáme i některých vtipných scén. Myslím, že nemá moc smysl tu rozebírat děj, jelikož se filmaři drželi celé knižní koncepce celkem dost. Nezbývá tedy, než zhodnotit samotné zpracování filmu.

Byla jsem hodně překvapená - oproti první části byla část druhá naprosto famózní a já se po většinu filmu skvěle bavila. Producenti vsadili na nové postavy v podobě nových upírů, kteří filmu hodně pomohli. K hlavním hrdinům se nijak nevyjadřuju - u každé Edwardovy scény jsem se hlasitě smála na celé kino - Pattinson prostě neumí víc jak tři výrazy a jeho podivné výrazy při sex scénách raději nechávám stranou. Bella je o trošičku snesitelnější, ale také žádná výhra. Nessie je roztomilá a v kombinaci s Jakem jsou prostě slaďoučcí. Po dějové stránce je film celkem vyvážen - nebýt bitvy by ale nestál za nic. Scénaristé vás asi hodně překvapí - vše je reálné a šokující. Edward/Bella love scény jsem raději ignorovala - nechtěla jsem si zkazit dojem.



Jak jsem se vyjádřila výše, vše táhly postavy nových upírů. Nejvíce k srdci mi přirostla postava Benjamina z egyptského kmenu, který umí ovládat živly. Je vtipný, okouzlující a jeho herce jste mohli už vidět například v Noci v muzeu jako egyptského panovníka. Dalšími sweethearty jsou kočovník Garret, který v kombinaci s blonďatou denalskou kráskou taje a ukazuje svoji lepší stránku. Blonďáka Alistaira jsem si oblíbila díky jeho podobnosti s Thorem, denalské bloncky byly uchvacující, taktéž i Amazonky. Záchvat smíchu jsem dostala při příchodu dvou rumunským Drákulů, hlavně té blonďaté verze - jejich angličtina byla k popukání. Pak tu máme Cullenovi - Emmet nás skvěle bavil, stejně tak jsem tála při výstupech Jaspera, kterého miluju od prvního dílu, Carlisle, Esme, Rosalie a Alice krásní jako obvykle. Velký prostor tu také dostali Volturiovi. Dovídáme se více o historii Jane a Aleca a jejich schopnostech. Taktéž má velkou roli Arro, coby hlavní mluvčí celého rodu. Jeho smích a nadšení jsou pověstné už z Nového měsíce, tady se to ale hodně vystupňovalo. Caiuse vidím už jako Jacea, což je místy docela vtipné a "rybího dědka", jak jsme nazvaly Marcuse, jsem si moc nevšímala.
 

Máme tu spoustu talentovaných upírů - ukázka jejich schopností mne z celého filmu bavila asi nejvíce. Pokud jde o samotnou bitvu, tak nebudu spoilerovat. Řeknu jen, že jsem měla chuť zabít scénáristy a po první akci jsem měla jenom otevřenou pusu a chtělo se mi zvracet. Neuvěřitelné. Můj celkový názor na film? Na to, že je to Twilight, se film povedl a já se pobavila. Užila jsem si přítomnost sexy vampů (Benji, Garret, Alistair, Demetri) a film pro fanoušky rozhodně doporučuju - není to vůbec ztráta času. Když už nic jiného, tak uvidíte Jacoba i Eduarda bez trika :D Plus skvělá hudba.



Celkové hodnocení:  85 %

Zdroje:
Anotace
Obrázky


5 komentářů :

  1. Vladimir a Stefan byli úžasní s tou jejich angličtinou!:D My jsme se s kámoškou chechtaly...:D
    Já si teda rozhodně užívala Emmetta a z nových mi nejvíce přirostl k srdci právě taky Benjemin... Ten kukuč!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Film byl super, nové postavy skvělé a pěkných chlapů nebylo málo :D Ale musím říct, že když nastala bitva, srdce se mi zastavilo a já na plátno koukala s otevřenou pusou! Měla sem chuť vyskočit a zakřičet "No to si děláte prdel, ne?!" Ale byla sem tak ochromená šokem, že sem nebyla schopna pohybu - divím se, že jsem dovedla dýchat. Ovšem, lituji přítele, se kterým sem na to byla, protože jsem mu na začátku bitvy zatnula nehty do ruky, podle toho kdo zrovna umřel se mé zatnutí stupňovalo a uvolnilo se až na konci. :D Takže skvělý zážitek

    OdpovědětVymazat
  3. Film se mi velice líbil. Ta bitva na konci byla... šokující. Otevřela jsem pusu a říkala si "cožee??!!". Protože jsem si nepamatovala přesně jak to bylo v knize. :D Nejhorší bylo, když odtrhli hlavu Jasperovi. Hrůůza. :D Ale film byl fakt dobrý a lepší než první část Rozbřesku rozhodně. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Drakula 1 a Drakula 2 boli bohovskí 8D
    Benji 8P už v noci v múzeu som ho zbožňovala - ten jeho sladký face 8P
    Kate a Garrett 8_) zbožňujem ich odkedy sa 1. krát objavili v knihe a vo filme boli famózni 8)
    Zbožňujem Dakotu Fanning v tejto roli! je to taká potvora! 8D úžasne to vie zobraziť a neuveriteľne sa mi páčilo spracovanie nadprirodzených schopností, hlavne čo sa týka Aleca a Benjiho 8P
    Alistair alias Thor je taký krásny, žeby som sa na neho hneď vrhla 8P
    ale to čo bolo na konci - to bol pre mňa jeden emočný šok za druhým - mala som chuť zabiť producentov aj režiséra! neskutočne ako to urobili 8D ale fakt sa im podarilo vyraziť mi dych a zastaviť tlkot srdca 8D

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych ten film asi nezvládla... Asi bych nezvládla pohled na Jacoba, který mi přijde ještě o stupeň odpornější než Edward, ale to je věc názoru :-D

    OdpovědětVymazat