sobota 29. prosince 2012

Anime review - Uta No Prince-Sama

Něco k ději

Celé anime má pouze 13 dílů, což může některým přijít jako málo, zvláště pokud máte zálibu v delších sériích. Příběh se odehrává na Akademii Saotome, prestižní hudební škole, která připravuje studenty na život budoucích skladatelů a zpěváků. Hlavní hrdinkou je Nanami Haruka, která měla to štěstí a byla přijata. Už od mala miluje hudbu, ke které jí přivedla její babička. Jelikož byla Haruka už od mala hodně nemocná, brávala jí babička na venkov a učila hrát na klavír. Jednoho dne Haruka zaslechla ve městě skladbu od Hayata a rozhodne se nastoupit na Akademii, aby měla šanci jednou napsat píseň právě pro Hayata. Je tradicí, že se na konci roku pořádají zkoušky, při kterých studenti předvedou to nejlepší a vítězný pár dostane příležitost vydat svůj debut. Je tedy jasné, že se skladatelé musí spárovat se svým zpěvákem a pokusit se vyhrát. Haruka se během krátké doby seznámí se 6 oslňujícími a božskými chlapci, kteří projeví zájem o to být s Harukou ve dvojici. Koho si Haruka vybere? Tajemného a věčně depkařícího Tokyiu, chladného Masata, věčně veselého Otoyu, svůdníka Rena, roztomilého Sya nebo trochu zvláštního Natsukiho se svou temnou stránkou? Je možné, aby jedna dívka změnila hned šest lidí?


Openingy a endingy



Omlouvám se za kvalitu, ale je to jedinej opening, kterej sem na Ytb našla. Ending je bohužel bez videa, protože nikde také není... Achjo. Ale alespoň nejznámější písnička z celého anime, 1000 %


Hodnocení

Na tohle anime jsem narazila pouhou náhodou. Šlo spíš o nehodu, protože jsem hledala něco úplně jiného a zahlédla jsem chlapce z Uty v jednom anime videu. Jakmile jsem našla anotaci celého anime, neváhala jsem ani chvíli a pustila se do něj. Mám ráda rádoby muzikálové seriály a Uta navíc vypadala naprosto božsky se šesti sexy chlapci. Přitahoval mne i počet dílů. Ne, že bych nesnesla delší série typu Soul Eater, ale pokud je anime skvělé, stačí mu i 13 dílů. Moc jsem od tohohle hudebního kousku nečekala, byla jsem ale příjemně překvapená. Hlavní hrdinka byla takový ten zamlklý a hodně citlivý typ, takže mi ani nemohla lézt na nervy, což bylo jediné štěstí. Většinou jsem jí ale stejně nevnímala, protože jsem se daleko více těšila na šest naprosto božských kluků. Autor anime vsadil na různorodost charakterů a hodně se mu to povedlo. Každý z kluků má svoji vlastní minulost, která nad ním leží jako ošklivý stín a právě Haruka jim pomůže se se situací lépe vyrovnat. Samozřejmě tu máme i samotnou Haruku, která hledá Hayata. To, co ale nakonec nachází, je daleko důležitější. Musím pochválit hudební stránku celého příběhu - ať už opening nebo písně všech charakterů byly úžasné, jemné, melodické a citlivé. To, že Japonci dokáží vytvořit něco extra, je pravda pravdoucí.

Pokud jde o postavy, tak zde dávám palec nahoru. Nesmím zapomenout ani na Haručinu nejlepší kamarádku, která jí vždy podrží. Ze všech kluků mi k srdci nejvíce přirostl Tokiya, svůdník Ren a samozřejmě roztomilý Syo.

Hledáte oddechové anime s božskými kluky a nádhernou hudbou a příběhem, který vás uchvátí svou jemností a citlivostí? Pak je tu Uta přesně pro vás.

Celkové hodnocení:  85 %

Postavy (U každého hrdiny najdete i jednu z jeho písní, kterou zpívá)

Haruka Nanami

Hlavní hrdinka, která doufá, že jednou složí píseň pro kluka, jehož hudba jí natolik uchvátila. Právě ona je klíčem, který spojuje všech šest kluků.

Haruka NanamiHaruka NanamiHaruka Nanami




Tokiya Ichinose

Věčně zadumaný a v depresi - to se přesně hodí na Tokiyu. Jeho písně prý postrádají srdce. Pomůže mu Haruka najít své vlastní srdce zpět?

Tokiya IchinoseTokiya Ichinose Tokiya Ichinose


Masato Hijirikawa

Masato pochází z význačné rodiny. Nepřipouští si prakticky nikoho k tělu a většinou jen mlčí. Hraje nádherně na piano.

Masato Hijirikawa Masato HijirikawaMasato Hijirikawa


Otoya Ittoki

Otoya je Haručin spolužák. Právě on jí hodně pomohl při nástupu na školu. Vždy srší optimismem, je veselý a zpívání si užívá.

Otoya IttokiOtoya IttokiOtoya Ittoki


Natsuki Shinomiya

Natsuki je občas trochu mimo. Miluje vše, co je roztomilé. Hraje na housle či violu. Má také dvě osobnosti - Natsukiho a svou stinnou stránku - Satsukiho, který je nadlidsky silný a agresivní. Stačí jen sundat brýle a z Natsukiho se stává šílenec Satsuki, který je chladný a dokáže i komponovat.

Natsuki Shinomiya Natsuki ShinomiyaNatsuki Shinomiya


Syo Kurusu

Chlapec plný energie a radosti. Natsukiho spolubydlící a také objekt jeho zájmu (Syo je totiž hodně roztomilý). Hraje na housle.

Shou KurusuShou KurusuShou Kurusu

 
Ren Jinguji

Vždy flirtující, playboy celé akademie, s naprosto nekonečným egem. Ren hraje na saxofon. Přesto i on má v sobě nějaký ten konflikt plynoucí z dětství.

Ren Jinguuji Ren JinguujiRen Jinguuji


A nějaká ta videa:




Zdroje:
Obrázky

8 komentářů :

  1. Taky jsem tohle anime viděla. Hlavní hrdinka byla trochu divná, ale hrozně se mi líbili jejich písničky. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Anime plné krásných bišíků... Kdo by je neměl rád, že? :D Jinak, o anime jsem už slyšela, mám stažených prvních pár dílů a asi si ho budu muset konečně pustit. A s tou hudbou máš pravdu - hudbu z Japonska mám daleko raději než z Ameriky. Osobně mi přijde mnohem poslouchatelnější.

    OdpovědětVymazat
  3. uuuuj toto znie fest dobre :) keď dopozerám Guilty crown pustím sa do tohoto :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hodně jako La Corda d'Oro, které se mi moc líbilo, tak bych mohla zkusit i tohle :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle anime mám moc ráda :) Hlavně teda Rena a Otoyu. Dokonce se mi líbily i písničky, co zpívali a to se mi moc často nestává.

    OdpovědětVymazat
  6. Na tohle anime jsem přišla náhodu, přes jeden blog. A nelitovala jsem toho, že jsem se na to koukla. Až na tu ufňukanou blbku tam bylo takových bishounenů, že jsem málem vykrvácela u obrazovky.. :DDD

    OdpovědětVymazat
  7. Hah anime moc nesleduji. I když jednou jsem se pustila do nějaké blbosti ale nějka mě to neuchvátilo. Tohle vypadá ale docela zajímavě. :D :) Jsem toho názoru, že hezčí jsou animovaní lidé, než ti opravdoví. :D

    OdpovědětVymazat