pondělí 10. prosince 2012

Recenze - Horečka

Horečka (Zahrada nesmrtelnosti, #2) Anotace:

Rein je opět v akci. Po útěku ze sídla se dostane do zajetí ke kuplířce, avšak odhalí její úmysly a začne opět vzdorovat. Jak dopadne strastiplná cesta k Rowanovi? Vaughn je rozhodnutý přivést Rein zpět do sídla za každou cenu. Tentokrát jde Rein o všechno.  

Proč jsem si knihu vybrala

Po úžasném prvním dílu jsem se na druhý díl těšila jako malá. Celý ten mrazivý svět mne jaksi přitahuje, a tak jsem byla doslova nadšená, když se mi do rukou dostal druhý díl této úžasné série. A opět přečten na jeden zátah... 






Trailer:



Něco málo k obálkám

Fever (The Chemical Garden, #2) Fever 

Fortuna Libri opět ponechala originální obálku, za což jsem nesmírně vděčná. První díl byl sice barevně hezčí, ale i druhá obálka má své kouzlo a moc se mi líbí. Jako ukázku tu mám i tu originální a jednu z jiných barevných variací. Ta červená se k tomu sice tolik nehodí, ale alespoň modelka zůstala. 

Hodnocení

Rein se podařilo utéct od svého manžela Lindena a šíleného Vaughna spolu se sluhou Gabrielem, do kterého se zamilovala. Má jediný cíl - dostat se domů na Manhattan a najít bratra. Musí si ale dávat pozor - je jasné, že po ní její manžel a tchán půjdou a budou se snažit jí dostat zpět. Rein pro ně má příliš vysokou cenu. I na útěku se Rein a Gabrielovi ale lepí smůla na paty - podaří se jim vběhnout přímo do náruče šílené Madam, která bydlí v polorozpadlém lunaparku ve vykřičené čtvrti a nabízí mladé dívky mužům jakožto objekt jejich vášně. Rein má jediné štěstí - díky svému vzhledu a očím se Madam ihned zalíbí a stane se jejím dalším objektem. Rein nezbývá nic jiného než vytrvat a přistoupit na její hru - jinak nemá šanci se s Gabrielem z dalšího vězení dostat. Nadějí by mohli být noví přátelé, které Rein a Gabriel v nouzi objeví - silná a krásná Pomněnka a její zvláštní postižená dcerka Debbie, která vůbec nemluví. Rein pomalu svítá naděje - má ale tolik času než jí najde Vaughn? Musí se také potýkat se stále se zhoršujícím zdravotním stavem Gabriela, který se po drogách cítí jako v ohni. A co ona sama? Začíná uvnitř cítit, že něco není v pořádku.. Horečka začíná...

Autorka nás vrací zpět do světa plného násilí páchaného na ženách a podivného viru, který všechny mladé zabíjí v brzkém věku. Zvěrstva, která jsou páchána denodenně, už nikdo nesleduje. Rein se podařilo utéct. Je celkem smutné, že ihned po útěku se dostává do další pasti. Oproti prvnímu dílu je Horečka akčnější a děj ubíhá ještě rychleji a zápletka je živější. Je sice pravda, že část knihy je vždy některý z hrdinů trochu mimo, ale to vůbec nevadí. Dovídáme se ještě více o tom šíleném světa a autorka nás nenechá ani vteřinu zahálet. Má obdivuhodný styl psaní, který vás zaujme a nepustí. Co bych příběhu vytkla? No, abych pravdu řekla, tak mne nic moc nenapadá. Pravda, místy bych děj změnila a nechala hrdiny, aby se zachovali jinak, ale to bych toho asi chtěla moc. Na to, že je série Zahrada nesmrtelnosti její prvotinou, smekám klobouk. Příběh je napínavý, a tak by to mělo vypadat.

 

Rein jsem si oblíbila už v předchozím díle, a tak tomu není jinak i v tomhle. Jelikož se tu prakticky neobjevuje Linden, musela jsem si zvyknout i na Gabriela. Oproti Lindenovi je trochu víc mrzout a má trochu problém uvěřit reálnému světu. Člověk se nediví, po tom, co žil celý život v domě iluzí. Nové postavy jako Pomněnka, Silas a Debbie celý děj oživily a ty staré v podobě démona Vaughna nás opět doháněly k šílenství. Každá z postav je tu originál, který celý příběh obohacuje a dodává mu osobní šmrnc.

Tuto dystopickou sérii bych doporučila každému milovníkovi zamotaných a temných příběhů se zvráceným podtexten. Je to kniha o boji za svobodu, kterou chce snad každý. Myslím, že se bude líbit každé věkové kategorii. Pokud jste tedy ještě tuto sérii nečetli, určitě se do ní pusťte. Stojí za to. 

Celkové hodnocení:  90 % 

Děkuji nakladatelství Fortuna Libri za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky
  

5 komentářů :

  1. Knižka sa mi moc páčila 8) naozaj skvelá séria 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju tuhle knížku!! Opravdu moc se mi líbila :))

    OdpovědětVymazat
  3. Že část příběhu je vždy jeden z hrdinů mimo :D To je teda pravda a byly chvíle, kdy mi to celkem lezlo na nervy. Nemám ráda, když jsou postavy zdrogované, to si je pak musím představit jako zdrogované a pak mám pocit, jako bych tou zdrogovanou byla já sama :/
    Ale i když bych vytkla ještě několik věcí, které jsi v recenzi nezmínila, tak byla fakt skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  4. První díl jsem si zamilovala :) Nemůžu se dočkat tohoto !

    OdpovědětVymazat
  5. Když porovnám s prvním dílem, jsem byla mírně(silně) zklamaná. Nevím proč, ale mě se velká část díla moc nezamlouvá, přijde mi trochu... zbytečná. Nevím jak přesně to popsat nebo vysvětlit.
    Madam fakt OMG!! Silase jsem nejdřív nemohla vystát, ale pak jsem ho nějak pochopila, a začala jsem ho mít i ráda.
    A pak zase musím nadhodit Cecily, tvářila se, že je na Reinině straně, že jí pomáhá... atd., ale doopravdy se neumí obětovat. Nemyslím si, že Lindena miluje, jenom miluje svůj součastný životní styl. Jenom můj názor :D
    A Vaugh?? HNUS!!

    OdpovědětVymazat