pátek 21. prosince 2012

Recenze - Roztomilé malé lhářky: Dokonalé

Dokonalé (Roztomilé malé lhářky, #3)Anotace:

V Rosewoodu v Pensylvánii žijí čtyři holky, kterým není na první pohled co vytknout. Jenže když se podíváte blíž, zjistíte, že nejsou ani zdaleka tak bezchybné, jak vypadají. Aria nedokáže pustit z hlavy bývalého kluka. Zakázané ovoce totiž chutná nejlíp. Hanna zase riskuje náklonnost své nejlepší kamarádky, zatímco Emily se hroutí kvůli jedné hloupé puse. A Spencer? Ta zkrátka musí mít všechno, co její sestra. Mám veliké štěstí, že znám tyhle roztomilé malé lhářky lépe, než se znají ony samy. Potíž je jen v tom, že je pro mne příliš těžké, nechávat si jejich tajnosti jenom pro sebe. Měly by radši dělat, co jim říkám, protože jinak…! 
 A.

Proč jsem si knihu vybrala

Ani po druhé knize jsem to nevzdala a půjčila si třetí díl. Sice jsou knihy naprosto odlišné od seriálu, který miluju a trochu mi vadí neustále se omílající sedmá třída, ale budiž. Nějak to přežiju. 


Něco málo k obálkám

Perfect (Pretty Little Liars, #3) Perfect (Pretty Little Liars, #3) 

K originálním panenkovým obálkám jsem se už vyjadřovala. Nemám je ráda. A tahle je obzvláště děsivá - ta růžová to zabíjí. Oproti tomu ta naše dopadla skvěle a líbí se mi. Další z anglických obálek je rozhodně lepší jak originál - modelka mi sice nijak nesedne ani na jednu postavu, ale budiž. Jsem zhýčkaná seriálem.

Perfect (Pretty Little Liars, #3)  Doskonałe (Pretty Little Liars #3) 

U obálky se zelenými šaty bych si dala říct. Líbí se mi nápad a celá póza se ke knize nesmírně hodí. Šokovala mne celkem polská obálka s rudým lakem - naši sousedi jsou originální.

Giovani, carine e bugiarde - Perfette Mükemmel (Sevimli Küçük Yalancılar, #3) 

Italové vsadili na seriálovou obálku. Ach ano, mne je po gustu a líbí se mi. Sice bych možná vybrala jinší obrázek, ale nevadí. Turecká obálka mi připomíná nějaký dívčí románek a k PLL se mi moc nehodí. Ale nejhorší rozhodně není.

Мис съвършенство (Малки сладки лъжкини, #3)

A máme tu pověstné bulharské obálky. No, nápad to byl celkem dobrý, ale vyměnila bych modelky, pozadí a fonty a pak bych byla spokojená.

Trailer:


Hodnocení

Tumblr_mf76zvag1j1rqvj1oo1_250_largeVítejte v Rosewoodu. Co je tohle vlastně za město? Každý si tu přeje vést přepychový a klidný život. Bohatá auta, domy, dokonalé děti rodičů. To vše je ale jen iluze, kterou si kolem sebe rosewoodští obyvatelé utvořili. A přímo uprostřed toho žijí naše čtyři dokonalé hrdinky - Hanna Marinová, Spencer Hastingsová, Aria Montgomeriová a Emily Fieldsová. Bylo jich pět, nyní jsou ale pouze čtyři. Jejich kamarádka Alison di Laurentis zemřela a dívky jsou teď pronásledovány stalkerem, který se podepisuje do zpráv coby A. Po otřesné smrti jednoho z jejich "blízkých" si holky začínají krýt záda. Vrah je totiž blíže než si kdy myslely a je jen otázkou času, kdy někdo přijde k úrazu.

Tumblr_meele9kfun1r4uue2o1_500_largeSara Shepard nás vtahuje přesně tam, kde jsme skončili na konci druhého dílu. Dívky jsou otřeseny ze smrti Tobyho a vypadá to, že nic už nebude jako dřív. Dívka, která je dříve spojovala je nyní honí v těch nejdivočejších nočních můrách. Stará tajemství dokážou ošklivě zranit, o tom se holky už přesvědčily. Sara nás opět seznamuje s dalšími peprnými tajemstvími čtyř nádherných dívek, do kterých by to nikdo neřekl. Aria se stále trápí tím, že její otec podvedl matku s mladší studentkou, Emily si dává za vinu smrt Tobyho, Spencer se nám zbláznila a Hanna? Má problémy s nejlepší kamarádkou. A to nemluvím o vztazích s kluky. Jedna velká motanice. Příběh se čte rychle a stejně jako předchozí díly rychle utíká. Nechybí ani flashbacky do doby před sedmou třídou, kdy byla Alison ještě naživu, což knihu značně oživuje. Jak jinak, příběh je opět vyprávěn z pohledu všech čtyř dívek, což knize prospělo.


Tumblr_me12pmclgf1qbl7eko1_500_large
Máme tu čtyři hlavní hrdinky. Největší proměnu v tomhle díle prodělala Spencer, která má výpadky paměti a která si pomalu uvědomuje, že právě ona by mohla být Aliným vrahem. Aria se také pěkně vybarvila - i když stále myslí na profesora Ezru, dává se dohromady s Hanniným bývalým přítelem. Tohle se kamarádkám nedělá, ne? Emily je zdrcená jako obvykle, takže pokud to smícháme s jejími problémy s děvčaty, máme slušný chaos. Hanna žárlí jako obvykle. Pomsta bude sladká.

Pokud jste si mysleli, že vyřešíte záhadu A. už na začátku, tak se mýlíte. Autorka nám v sérii Roztomilé malé lhářky přináší poměrně slušný detektivní příběh. Nechá vás čekat až do samotného konce. Bravo. Knihy neporovnávejte se seriálem, každé je něco jiného. Prvky tam sice jsou, ale nikterak veliké.

Celkové hodnocení:  80 %

Knihu můžete zakopit ZDE.
Tumblr_m3456n2ual1rotcdfo1_500_large
Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. Já naše obálky nemůžu vystát -.-
    Wait. Toby umře už ve dvojce? Já to nechci číííííst! *deset minut hysterického záchvatu*

    'Spencer se nám zbláznila,' to bylo pěkné :D
    Still, k PLL bych se časem ráda dostala, i když... Toby... stane se něco, když přeskočím druhý díl?

    OdpovědětVymazat