sobota 29. června 2013

Třicetidenní knihobraní (15): Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování (dotisk)

Již 1. června! 

Článek v rámci projektu Třicedinenní knihobraní, které má na svědomí VeEee. Více o projektu můžete najít ZDE. Během celého června tu najdete vždy po dobu dvou dní články zaměřené na určité knihy z mé vlastní knihovny, popřípadě čtečky.


15. Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování (dotisk)

V poslední době se stalo častým trendem nakladatelství vydat nějakou knihu v sérii (ideálně první, či druhý díl) a přestat s vydáváním, protože tržby za knihy jsou moc malé. A tak se dostáváme ke knize, kterou jsem si pro dnešek vybrala. Je to úplně ukázkový příklad. A není jí nikdo jiný než Železná dcera ze série Iron Fey.


Nikdy jsem vílí knihy moc nemusela, tedy vlastně až do chvíle než jsem objevila Železného krále. Knihu jsem přelouskala během loňské angíny a kupodivu jsem ve vílách ze světa Kagawy našla celkem zalíbení. Proto jsem jásala, když vyšel druhý díl. Zatím jsem jej nečetla, ale to vůbec nevadí. Stejně se na něj těším. Krásné obálky, originální zápletka... Ale bum... Kvůli tržbám nebudeme dál vydávat.. Takže... Co s tím? Žel bohu budeme muset asi orodovat a nebo si pořídit zbytek série v angličtině. Vypadá to na tu druhou možnost... Bohužel.


2 komentáře :

  1. Můžeš zkusit tu první možnost, prosím?? Ne všichni jsou na tom v angličtině tak dobře aby mohli číst knížky... :(

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som sa tiež tak veľmi hnevala! Jednak to nemáme v slovenčine, ale čítala som to v češtine, veľmi sa mi to páčilo 8) Takto si to musím dočítať v angličtine a kupovať ešte ani neviem či kúpim tie 2 knihy v češtine. 2. diel sa práve chystám čítať.

    OdpovědětVymazat