středa 5. června 2013

Třicetidenní knihobraní (3): Kniha, kterou bych mohla číst stále dokola

Již 1. června! 

Článek v rámci projektu Třicedinenní knihobraní, které má na svědomí VeEee. Více o projektu můžete najít ZDE. Během celého června tu najdete vždy po dobu dvou dní články zaměřené na určité knihy z mé vlastní knihovny, popřípadě čtečky.

3.Kniha, kterou bych mohla číst stále dokola


Velmi těžké. A jelikož už moje milovaná Shatter byla hned první den, tak jsem musela dát šanci jiné knize, která má místo na předním místě v mém žebříčku. A není to nikdo jiný než Sága Darrena Shana od Darrena Shana. Kdo to čekal? :D

 

Jeho knihy jsou prostě úžasné. Jsou hubeňoučké a hlavně se čtou naprosto rychle, takže při velkém úsilí jsem schopna jeden díl zvládnout do hodinky a půl. Navíc se Darren nebojí svoje postavy zabíjet a vystavovat je těm nejnebezpečnějším situacím. Prostě borec.


Mezi mé nejoblíbenější díly z dvanáctidílné série patří Upíří hora, Zkoušky smrti a Upíří kníže. Je to samozřejmě kvůli Kurdovi, jak jinak. Na Darrenovi je skvělé, že se s ničím nepáře a dokáže napsat  naprosto ďábelsky zlé postavy. Mám k němu vztah už od dětství, kdy jeho knihy mimo Kronik Prydainu byly jediné, které jsme ve školní knihovně měli. 

9 komentářů :

  1. Já to čekala :D a dala bych ji taky, kdybych ji měla v knihovničce :D Ach jo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas! Taky moji oblíbenci :3

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z nejlepších ság, co může být :)

    OdpovědětVymazat
  4. týjoo..Darren je ted hrozně oblíbený!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Né jenom teď, prostě vždycky a všude! :D
      A jinak bych tyhle knihy taky mohla číst pořád dokola.. Nejradši mám asi ten díl ve kterém zemřel Larten, i když tu kapitolu teda nesnáším :'(

      Vymazat
  5. Já to čekala.... protože ti už došlo Shatter Me. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Přimhouřím oko a budu dělat, že vidím jenom jednu knihu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Hanba mi, ešte som to nečítala 8D

    OdpovědětVymazat