úterý 11. června 2013

Třicetidenní knihobraní (6): Kniha, při které jsem se opravdu červenala

Již 1. června! 

Článek v rámci projektu Třicedinenní knihobraní, které má na svědomí VeEee. Více o projektu můžete najít ZDE. Během celého června tu najdete vždy po dobu dvou dní články zaměřené na určité knihy z mé vlastní knihovny, popřípadě čtečky.

  
6. Kniha, při které jsem se opravdu červenala


Upřímně? Moc knih, kde bych se červenala, neexistuje. Pro tuto příležitost mám ale jednu adeptku, kterou jsem shodou náhod četla letos. Dostala jsem jí jako e-book na čtečku. Není jí nikdo jiný než Wounded od Jasindy Wilder.

Wounded


Wounded je příběhem dvou lidí, které svede dohromady válka. Hunter je Američan, kterého zraní.  je Irácká dívka Rania ho zachrání. Neznají se, neznají řeč, kterou by se mohli domluvit. Rania si na svůj život vydělávala prostitucí. Neví, co je láska a něha. Ve skrytu duše se bojí.  Při čtení Wounded jsem se červenala dobrou třičtvrtinu celého děje. 

image

Jasinda se nevyhýbá detailním popisům. Nejde ani o samotný sex, protože Rania se pořád bojí. Jde o postupné intimní poznávání obou hrdinů. Je to realistické, je to drsné, možná i šokující. Wounded není moc známá kniha, ale rozhodně bych jí doporučila. Je to něco jiného oproti klasické YA a contemporary.

http://i34.photobucket.com/albums/d145/bkeene13/gifs/ItsHotInHereGif.gif

3 komentáře :

  1. Je to po anglicky, nemám šancu. A zaujímavo to teda vyzerá.

    malá poznámka: "...je irácká dívka..." Tá na obálke akoby mojej predstave Ranie z oka vypadla! x)

    OdpovědětVymazat
  2. Určite by som si ju raz chcela prečítať, ale to, že je to po anglicky ma celkom odrádza :D

    OdpovědětVymazat
  3. miluju ty animáky :D ale knihu neznám :D

    OdpovědětVymazat