úterý 9. července 2013

Recenze - Krvavá romance: Věčná touha

Největší obrázek výrobku Krvavá romance – Věčná touhaAnotace

Sára nyní zná Dustinovo temné tajemství. Je nesmrtelný a touha po lidské krvi ho postupně mění v monstrum. Zachránit ho může pouze pravá láska. Po smrti spolužačky Anny však Dustin zmizí a Sára, přesvědčená o tom, že jen ona ho může zachránit, se vydává do lesa za ním. Zde se ale skrývá krásná Emilia, kterou Dustin zradil a ona přísahala pomstu. Jaké nebezpečí Sáře hrozí? Převáží v Dustinovi jeho stále ubývající dobrá stránka, aby Sáru zachránil?

Proč jsem si knihu vybrala

Sebemrskačství mi bylo vždycky blízké. Hodně z vás se určitě ptá, proč jsem si vybrala druhý díl série, která mi nesedla a kterou jsem se horko těžko prokousala. Odpověď je naprosto jasná - nesnáším nedočtené série. Ať už je ta série sebehorší. Chtěla jsem také dát Sáře a Dustinovi ještě jednu šanci. A tak jsem skončila u druhého dílu Krvavé romance s úsměvným názvem Věčná touha.

Něco málo k obálkám

Promesa oscura (Amor de sangre, #2)Dunkles Versprechen (Blood Romance, #2)

Všechny tři vydání mají jedno společné - podivnou zelenomodrou barvu a pozadí - mrakodrapy na pozadí velkého města. Nevím, jak vy, ale nijak mi nepřijde, že by se děj odehrával v nějaké podobné metropoli. Na naší obálce se můžete kochat dvojnicí Angeliny Jolie, která má nejspíš představovat Emílii (doufejme), Amor de sangre představuje Sáru, které kraječky nad ní dělají hellboyovské tuporohy a německá obálka je pak směskou té naší a Amora. Vyberte si..

Hodnocení

Sára je vyděšená a neví, co si o svém miláčkovi Dustinovi myslet. Je to nesmrtelný, který se musí živit krví, aby přežil. Jedinou možností vysvobození je pravá láska, která by Dustinovi mohla vrátit srdce a Sáta je přesvědčená, že to má být ona. Dustin se musí schovávat v lesích, protože ho policie považuje za podezřelého z vraždy Sářiny kamarádky Anny. Sára je na vážkách a pořádně neví, komu věřit. Na scéně se opět objevuje May, kterou evidentně něco poutá k Dustinově minulosti, Sára jen neví, co. Je pouze na ní, zda dokáže najít Dustina, který postupně ztrácí rozum, a pomůže mu nést nesmrtelné břímě. Je jejich láska silnější než osud a Emilia, která se chce Dustinovi ze všech sil pomstít?

One in a million . . | via FacebookVěčná touha je druhým dílem ze série Krvavá romance z pera Alice Moon, která v současné době bydlí v Německu. Děj plynule pokračuje po událostech z konce jedničky, kde Sára objevila Dustinovo tajemství. Autorka pšíe v er-formě a střídá pohledy obou hlavních hrdinů. Mimoto se dovídáme něco o historii May, kterou poutá s Dustinem společná minulost. Děj poměrně ubíhá, jelikož kniha má něco málo přes 200 stran.

 I když v knize najdeme nějaké ty bojové a akční scény, hlavní páteř příběhu tvoří romantický příběh mezi Sárou a Dustinem, kteří se zmítají mezi tohou a opatrností. Velmi klišoidní příběh by mohl některé mladé slečny zaujmout, pokud by přehlédly fakt, že autorka nedbala na některá logická fakta a některé věci tak prostě nedávají smysl. Nepřidávají tomu ani hlavní hrdinové, s kterými se čtenář nemá šanci sžít a jak Dustin, tak Sára jsou velmi povrchní.

Ještě nikdy s mámou nemluvila o snech, které ji v noci pronásledují. O snech, v nichž jde pokaždé o smrt jejího otce.

Sára je typická hrdinka Young adult fantasy knih, která nedbá na vlastní bezpečí a vrhá se po hlavě do věcí, kterým nerozumí. Často ani nepřemýšlí a i přesto, že hlavního hrdinu zná jen chvíli, ho hluboce miluje a má dojem, že je její věčná láska. Dojemné, že? Je doopravdy tak naivní, že si může něco takového myslet? Navíc je to nepřející husička, která dbá hlavně o své vlastní štěstí a nepřeje ani vlastní matce (to prokázala už v prvním díle). Stále nemáte dost? Přidejte deprese, které Sáru sužují - pořád se nedokázala vyrovnat se smrtí otce a často na její stavy doplácí právě okolí.

girls | TumblrA pak tu máme úžasného Dustina, do jehož temných očí se zamiluje půlka školy. Sáru nevyjímaje. Co je na něm vlastně tak zvláštního a přitažlivého? Po dobu celého příběhu se chová jako naprostý tupec, který se sice snaží chránit svoji domělou lásku, ale prakticky celou dobu pouze bojuje se svým temným já a snaží se udržet na uzdě, aby někoho nepokousal. Navíc je tu pořád ONA, takže o mrtvoly není nouze. Za zmínku stojí snad jen May a Jonathan, kteří Věčnou touhu pozvedli na trochu lepší úroveň. Ale pouze jen trochu.

Věčná touha je o něco svižnějším pokračováním Polibku nesmrtelnosti. Kniha by se mohla líbit především fanouškům nadpřirozených bytostí, krve a nespoutané romantiky. Klišoidní příběh a zvláštní styl psaní by mohl být sice problém, ale nějaké fanoušky si tato kniha jistě najde.

Celkové hodnocení: 70 %

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. Taky mi přišla jako Engelina Jolie!:D A vůbec nechápu, když dělají tři různý obálky, když všechny vypadají skoro stejně o.O

    OdpovědětVymazat