středa 28. srpna 2013

Mé knižní série (2)


Cílem tohoto meme je ukázat a vyfotit knižní série, které máte kompletní nebo čekáte na vydání dalších dílů a zodpovědět na pár otázek. Toto meme má na svědomí Roxanne.


Jako druhý úlovek jsem si vybrala trilogii Chaos od Patricka Nesse.



Jak ses o téhle sérii dozvěděla?

O sérii jsem pravidelně zakopávala v knihovně, kde na mě smutně koukala obálka Hlasu nože. Celou tu dobu jsem se k půjčení knihy nějak neměla, nakonec jsem se ale přeci odhodlala, protože se o knize několikrát mluvilo i na zahraničních blozích.

Kolik dílů jsi zatím stihla přečíst?

Hrdě můžu prohlásit, že jsem přečetla všechny tři díly. Chybí mi jen dodatkové novelky, ale to se snad brzy změní.

Co na tuhle sérii říkáš?

Považuji jí za jednu z nejlepších dystopií, které jsem kdy četla. Chaos může konkurovat i takovým knihám jako jsou Hunger Games a podobně. Autor se nebojí použít násilí a zabíjet postavy - přesně to, co mám na knihách ráda. I když je Chaos zařazen do čtení pro mladší, nechápu vůbec proč. Zvláště ve dvojce a trojce je to celkem sado maso, takže bych za sebe dala 15+, Sice se mi občas zvedal žaludek a knihy si občas zalétaly vzduchem, ale Chaos se mi zaryl hluboce pod kůži a nemíní se pustit. Ness je geniální, to bezesporu.



Který díl z celé série máš nejraději?

To je těžké... Ale buď dvojku nebo trojku. Ve dvojce je moje nejoblíbenější postava a ve trojce se zas děje hodně věcí a je nejakčnější. Ale asi to vyhraje Temný ráj, i když byl jeden z nejnudnějších.

Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?

Davy Prentiss Jr. Bezesporu. Synek všemi nenáviděného starosty.  Trochu nezvedený a padoušský, ale během dvojky mu pěkně proklouzneme pod kůži a spatříme chudáčka, kterého otec jen utlačoval. Asi bych se taky chovala jako on. Davy byl prostě Davy. Mimo Davyho bych sem ještě mohla řadit Toddovu kobylku Angharrad.

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?

Tak tady je hned několik postav. Za prvé - starosta Prentiss. Je to něco jako Snow v Hunger Games. Hajzl, hajzl, hajzl. Nesnáším ho. Druhým je Todd. Paličák, tupec, neotesanec. Manchee... Toho psa všichni milují, ale mně přišel prostě otravný.



Existuje nějaká scéna, na kterou jen tak nezapomeneš?

Spoilery, spoilery.. Ano, buď ta na konci prvního dílu nebo ta na konci druhého dílu... Vlastně i ta na konci třetího dílu. Autor má nepěknou vlastnost dávat nejnapínavější scény na konec.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?

Jsem fanoušek těch našich. Miluju ty rozpraskaný obličeje... 

Která obálka se ti líbí nejvíc?

Temný ráj. Miluju ty zelený oči.

6 komentářů :

  1. Tuhle knížku jsem si v pondělí přinesla z knihovny - tak uvidíme jaká bude =)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to si chci přečíst :D!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, Chaos. <'3 Moje nejoblíbenější série. :D Já taky Davyho hrozně miluju, ale mám ráda i Todda a Mancheeho. Musím si to přečíst znovu. :'3 Konec třetího dílu mi úplně podrásal nervy... Stejně tak prvního. :D Na konec dvojky si ale nepamatuju :/ Mně hrozně dlouho trvalo (asi půl roku), než jsem se do knihy pustila, a to jsem ji měla doma. :D A hrozně jsem si ji zamilovala. :'33 I když chápu, že se některým vůbec nelíbila. :/

    OdpovědětVymazat
  4. O této sérii už dlouho slýchám a dost ráda bych si ji koupila, ale bohužel se vždy najde kniha, které dám přednost. Snad někdy v budoucnu, nicméně toto říkám u hodně knih!

    OdpovědětVymazat
  5. O tejto sérii som zatiaľ nepočula.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. o sérií som počula a strašne by som si ju chcela prečítať.. :)

    OdpovědětVymazat