neděle 4. srpna 2013

Recenze - Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem

Setkání s duchem (Mezi nebem a zemí, #1)Anotace

Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

Proč jsem si knihu vybrala

Po knize jsem pokukovala už pěkně dlouho. Plánovala jsem si jí přečíst v originále, nakonec jsem to ale nějak nestihla a kniha vyšla u nás. Zvolila jsem tedy tu pohodlnější variantu a rozhodla se přečíst si knihu v češtině. Lákala mne jak obálka, tak i anotace. Setkání s duchem se tvářila jako vtipná romance plná sarkastických poznámek hlavní hrdinky.

Něco málo k obálkám

Máme stejnou obálku jako originál, což je jen dobře. Líbí se mi ta barevnost a vlastně i oba modelové. Skvěle to odráží celou atmosféru knihy. Willse tváří fakt bombově :D

Hodnocení

Stacey Kade | via Tumblr
 
Alona Dareová bývala královnou střední školy. Hvězdy jí byly nakloněny. Měla skvělého přítele a báječnou nejlepší kamarádku. To by nesměla skončit pod koly autobusu, který ji srazil, když z neznámých důvodů byla za školou. Po smrti jedné z nejoblíbenějších holek se po celé škole rozšíří šeptanda o pravém důvodu, proč Alena utekla ze školy. 

Mrtvá královna ale není až tak mrtvá, jak si ostatní myslí. Nevyřešené záležitosti drží Alonu na Zemi a jediný, kdo jí vidí, je školní podivín Will. Alona se bude muset hodně přemoci, aby dokázala s Willem spolupracovat a odhalit tak pravý důvod, proč je její duch stále na Zemi. Dokáže se Will přenést přes kousavé poznámky blonďaté královny a pořád jí nezírat na nohy? 

Setkání s duchem je prvním dílem z duchařské trilogie z pera Stacy Kadeové. Autorka čtenářům nabízí vtipný a lehce sarkastický příběh ze života okořeněný trochem nadpřirozena v podobě duchů. Děj je střídavě vyprávěn z pohledu Alony a Willa, což dodává příběhu švih a spád. Kniha rychle ubíhá a je plná vtipných poznámek z úst obou hrdinů. Mimo hlavní dějovou linku tu najdeme i lehce romantickou zápletku mezi hlavními hrdiny, což potěší srdce každé dívky. 

Kdyby byla střední škola zoologická zahrada, ona bude lvice lovící chudáky turisty, kteří zabloudili do špatného výběhu.

2300 Miles from Home_2518 | Flickr - Photo Sharing!  Největším plusem celé knihy jsou oba hlavní hrdinové, které je velmi lehké si zamilovat. I přesto, že je Alona ze začátku semetrika a fracek, postupem času se ukazuje i její druhá stránka, která je vlastně lidská. Ledová královna se tak postupně mění v poměrně milou slečnu, která skrývá nepříliš pěkné rodinné tajemství. Hlavním důvodem této velké změny je právě Will, který stojí na okraji školní hiearchie.

 Obléká se jako gothik a je neustále mimo - důsledek neobvyklého daru, který má už od dětství. Will dokáže komunikovat s duchy, což z něj dělá terč nemrtvých. Will je správný kluk, který už od začátku školy prakticky slintal nad Alonou, a tak není divu, že je pro něj občas těžké s Alonou vyjít. Mimo hlavní hrdiny tu najdeme i další postavy, některé duchy či Aloniny kamarády, kteří jsou úplně jiní než jak je Alona znala. Pravá tvář se odhaluje... 

Setkání s duchem je nadějným začátkem duchařské série určené především pro mladé čtenáře, i když své fanoušky si najde jistě i mezi staršími. Příběh je v těch správných momentech akční, nechybí ani lehký humor a láska. Pokud hledáte společníka na odpočinkové odpoledne u nenáročné knihy, Setkání s duchem je přesně to pravé.

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky
 

3 komentáře :

  1. Tuto knížku bych si ráda přečetla.. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Túto knižku si rozhodne plánujem prečítať, som zvedavá ako vyriešia svoje odlišnosti, akože jeden je mŕtvy a druhý nie 8D

    OdpovědětVymazat