sobota 22. února 2014

Recenze - Vždycky budeme mít léto

Vždycky budeme mít léto (Léto, #3)Anotace

Belly milovala v životě jenom dva kluky. Oba mají příjmení Fisher. A po dvouletém chození s Jeremiášem si je téměř stoprocentně jistá, že on je ten pravý. TÉMĚŘ jistá.

Konrád se nikdy nevyrovnal s chybou, kterou udělal, když nechal Belly odejít. Zato Jeremiáš vždycky věděl, že Belly je dívka, pro kterou udělá cokoli. 

A když se Belly s Jeremiášem rozhodnou, že zpečetí svůj vztah svatbou, Konrádovi naplno dochází, že jde do tuhého. Musí Belly říct, že ji miluje, nebo ji ztratí navždy. Teď, nebo nikdy. 

A Belly nezbývá, než si poprvé naprosto upřímně přiznat, co k oběma cítí. A když to udělá, pochopí, co ve skrytu duše vždycky věděla: jednomu z nich bude muset zlomit srdce.

Proč jsem si knihu vybrala

První dva díly této sérii byly roztomilé a pěkně oddechové. Byla jsem vážně zvědavá, jak skončí osud Belly a obou bratrů. Autorčin styl psaní mi skvěle sedl, a tak jsem se do závěrečného dílu trilogie pustila s velkou chutí.

Něco málo k obálkám

We'll Always Have Summer (Summer, #3)We'll Always Have Summer (Summer, #3)

Závěrečný díl celé trilogie je laděn do příjemné zelené. Oproti dvojce je naše obálka úplně jiná než originál. Ani nevím, jestli se mi líbí nebo ne - slečna modelka vypadá sympaticky - jediné, co mi trochu vadí, je ta sedmikráska v puse. Pak tu máme vkusný a jednoduchý originál, do kterého jsem se zamilovala. Pěkný je i paperback se srdíčky. V jednoduchosti je prostě krása.

Sommar för evigt (Summer, #3)Sommar för evigt

Nakonec tu máme dvě švédské krásky. Mně osobně se více líbí ta vlevo - skvěle se hodí k celé atmosféře knihy. Ta vpravo není špatná, jen mi tam moc neladí barva písma a font.

Hodnocení

My dream
Belly už není ta malá holka, která trávila každé léto v letním domku v Cousins se svojí matkou, bratrem a rodinou Fisherových. Dostala se na vysokou a jako bonus chodí s klukem, kterého doopravdy miluje. Tedy alespoň si to myslí. Vždycky to byl buď Jeremiáš nebo Konrád - to Belly věděla odjakživa. Poté, co jí Jeremiáš požádal o ruku, se ale bude muset definitivně rozhodnout. Který z bratrů Fisherových se dočká svého šťastného pohádkového konce?

Vždycky budeme mít léto je třetím dílem z trilogie Léto z pera Jenny Han. Celá kniha se nese v podobném duchu jako předchozí dva díly - hlavní hrdinka je neustále rozervaná mezi oběma bratry a je konečně čas na to si vše vyjasnit. Velkým bonusem celé série je to, že se čte velmi lehce, a tak jí má čtenář přečtenou za dvě-tři hodinky. Oproti předchozím částem se tento díl odehrává i ve vysokoškolském prostředí, což je rozhodně pěkným zpestřením. Kniha je skvělou oddychovkou na jedno odpoledne. Velkým plusem je i ukázka toho, jaké problémy skýtá unáhlená svatba mladistvých.

Šlo jen o to, že se milujeme.

:'(
Během prvních dvou dílů hlavní hrdinka celkem vyspěla, a tak se v posledním díle setkáváme s dospělou a rozvážnou Belly, která se snaží chovat zodpovědně. Přesto nemůže popřít minulost, která jí formovala, což je dle mého názoru fajn. Belly tak působí celkem reálně a čtenářky jistě nebudou mít problém se s ní v některých situacích ztotožnit.

Mimo hlavní hrdinku tu máme dva klíčové muže z milostného trojúhelníku - Konráda a Jeremiáše. Pokud jste byli zvědaví na to, jací jsou doopravdy, tato kniha vám přinese nečekaná překvapení. Přeci jen, Belly oba většinou vykreslovala dost heroicky a pozitivně. Je fajn zjistit, že jsou oba také jen lidi. Autorka se také zaměřila na důležitost rodiny a nezapomněla také na mrtvou Susannu.

Na čtení posledního Léta jsem se neskutečně těšila. Hlavně jsem byla lehce nervózní kvůli konci. Musím přiznat, že jsem měla chuť Jeremiáše hodně často praštit. Už od jedničky jsem Team Konrád, takže vás to určitě ani nijak nepřekvapuje. A konec? Autorka se vážně snažila nevymyslet nic kýčovitého, za což jí moc moc děkuji. Celá trilogie se tak zařadila mezi tu lepší polovičku knih, které jsem kdy četla. Jako oddychová romanťárna je Léto ideální.

"Dělají si legraci. Že si děláte legraci?"

Podívali jsme se s Jerem na sebe než jemně odpověděl: "Ne, neděláme."

live in your fairytale,italy -Google+
Vždycky budeme mít léto bych doporučila všem milovníkům lehkých romantických příběhů, kteří nechtějí nic těžkého. Kniha nabízí zajímavou zápletku, příjemné prostředí a sympatické hlavní hrdiny. A teď seriózně, dámy, která z vás by nechtěla, aby se o ní zajímali dva sexy bratři?

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Jota za poskytnutí recenzního e-booku.
Knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Ukázky
Obrázky

3 komentáře :

  1. Tahle série se mi docela líbila. Je to skvělá oddechovka, přesně jak píšeš. Taky jsem team Konrad. Konec se mi tedy moc líbil. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem třetí díl zatím nečetla, ale chtěla bych si to určitě někdy letos přečíst abych sérii ukončila, první dva díly nebyly vůbec špatné takže se na tento i docela těším. A já jsem team Jeremiáš :D, Konrád mi moc nesedl :).

    OdpovědětVymazat
  3. Musím přiznat, že první díl mě moc neoslovil, ale ty další dva sérii tak nádherně rozvinuly, že si myslím, že svým příběhem překonaly i mnoho jiných, více známých a oblíbených sérií. Třetí díl byl parádní, přečetla jsem ho za chvilku a navíc jsem se nemohla dočkat toho konce -, protože team Konrád! :D

    OdpovědětVymazat