pondělí 24. března 2014

I´m obsessed with... (5)


Meme z dílny Emily.L z Knižního koutku. Úkolem je podělit se o to, co máte nejraději, co je pro vás jako droga, prostě posedlost! Snad se moc neleknete :D




TeeFury


Jedna z mých nedávných závislostí. TeeFury, stránka s fandom tričky. Každý den nové triko s jiným fandom motivem. Velmi příjemná cena. Na TeeFury a pár dalších podobných stránek jsem narazila, když jsem hledala nějaká ta Doctor trika, která bych si koupila k narozeninám. A narazila jsem na TeeFury. 

Princip je jednoduchý. Každý den se na stránce objeví jedno až dvě trika vytvořená fanoušky/umělci. Teď si nejsem jistá, jak je to přímo na TF, ale na podobné stránce Qwertee fanoušci sami hlasují mezi návrhy a ty nejpovedenější jdou pak k tisku. Skvělá je i cena, protože jedno triko člověka vyjde cca na 300 Kč i s poštovným, když má štěstí. Nepočítám samozřejmě trika z galerie, která jsou dražší. Ale i tak je to skvělá cena, protože u nás bych podobné DW triko sehnala za 500 Kč. 


Další výhodou je celá řada velikostí, jak v dámském, tak i pánském provedení, takže si vybere prakticky každý. Na TeeFury se dost často objevují právě DW trika, což je bonus pro mě. Nechybí ale ani Sherlock, Pokemon a celá řada dalších fandomů. Stačí jen hlídat TF každý den a třeba se tam objeví i ten váš fandom. 

Podobně na tom je i Qwertee, které ale přijde trošičku dráž (i tak je to ale super), z kterého jsem ale osobně zatím neobjednávala. 

Trika jsou také dost často mashupy dvou různých fandomů, např. Doctor Who a Disney a podobně.

A co já a TeeFury? Na kontě mám zatím dvě objednávky. Jak jinak než DW trik. To první je naprosto skvělý regenerující Jedenáctka, který navíc na slunci září. 


Druhá objednávka mi dorazila dneska. Byla z grab bagu, což je akce, kterou TF jednou za čas pořádá. Jedná se o to, že v grab bagu je několik trik s danou tématikou (já jsem objednávala z DW GrabBagu, tudíž tam byla jen trika s tématikou DW; mimo to bývají i grab bagy s triky, která se dala koupit během daného měsíce) a vy dopředu nevíte, které triko dostanete. Je to čistě náhodné, takže pak máte překvapení. Může se stát, že dostanete triko, co už doma máte, mně se to ale zatím nestalo. K mému překvapení dorazil naprosto úžasný Desítka v provedení karty. 


V budoucnu určitě plánuju další nákupy, protože fandom trika se určitě neztratí. Navíc je nemá jen tak někdo. Měla bych se ale trochu omezit a koupit si nějaké jiné, ne jen DW. Spadeno mám třeba na Hru o trůny či nějakého Lokiho :) 

Odkazy:

A další ukázka návrhů, které na TF byly:

Frozen in Time and Space
The Girl Who Waited
You Win or You DieHallowed Ground

Zdroj:

4 komentáře :

  1. Ja chodievam na Qwertee a zatiaľ mám odtiaľ len jedno tričko Sherlocka. A akosi som na mizine, uhm... A to akože šetrím na Topfest, chcem kopu tričiek odtiaľ a kníh... Som na tom zle, chcem byť bohatá... -_-

    OdpovědětVymazat
  2. Achjo, zrovna když si to nemůžu dovolit, tak dáváš odkazy na takovéhle super věci! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to (doufám) poběží ještě hodně dlouho :) Tak netřeba zoufat.

      Vymazat
  3. Stačí mi Qwertee. Musí mi stačit Qwertee. Na nic jinýho nemám prachy. A už takhle ze mě kámoška šílí, protože mám triček z Qwertee doma už pět, což je trochu... hodně... =D

    OdpovědětVymazat