pondělí 3. března 2014

Recenze - Hrej hráčem

Hrej hráčem (The Game, #1)Oficiální anotace

Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.

Operace Hrej hráčem může začít.

Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.

Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…

Proč jsem si knihu vybrala

Kniha mne zaujala už v originále. Po následném přečtení anotace jsem si řekla, že by to mohla být pěkná jednohubka, u které bych si mohla odpočinout. A tak jsem neváhala, protože na contemporary/new adult si čas najdu vždy.

Něco málo k obálkám

The Love Game (The Game, #1)The Love Game (The Game, #1)

Naše obálka se od obou originálních zas až tak neliší. Všechny mají něco společného - líbající se (u nás skoro) pár. Naše zpracování je velmi povedené, zvláště se mi líbí šachovnicový motiv pod ústřední dvojici, pokračující až na zadní přebal knihy. Pokud jde o oba originály, tak nemám žádné výtky. K příběhu se obě obálky hodí, takže co víc řešit...

Hodnocení

 another girl
Braden Carter patří na pomyslném žebříčku kalifornské univerzity hodně vysoko. Typický playboy s hříšně sexy tělem, který má na každém prstu pět holek a jeho hlavní vášní je jejich lov. To vše na něm Maddie Stevensová nesnáší. Až moc jí připomíná vlastního bratra, od kterého Maddie utekla. Vzpomínka na něj se jí ale stále vrací ve snech, a tak Maddie neváhá a spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak srazit hříšnému Bradenovi hřebínek. Stačí ho jen svést, aby se do ní zamiloval, a pak ho odkopnout, stejně jako to dělá on ostatním dívkám. To ale ještě Maddie netuší, že podobný plán uzavřel i Braden se svým kamarádem. Dokážou si oba udržet jasnou hlavu, aby se jedna sázka nezměnila v něco víc a oni neskončili se zlomeným srdcem?

Hrej hráčem je první díl z připravované čtyřdílné série The Game z pera Emmy Hart. Největší výhodou celé knihy je její čtivost. Krátké kapitoly, ve kterých se ve vyprávění střídají oba hlavní hrdinové, přečtete během okamžiku. Budete chtít víc a víc. Celý příběh je založený na velmi prosté zápletce, která už na první pohled vypadá jako klasické klišé. Ano, tahle kniha doopravdy je jedno velké čtivé, ale vsadím se, že většina z vás to autorce vynahradí. Pěkným zpestřením je vysokoškolské prostředí, tak typické pro new adult knihy a samozřejmě i komplikovaný vztah hlavní hrdinky s jejím bratrem. Milovníci romantiky si také užijí svoje, protože tímto směrem je kniha primárně směrována.

"Do měsíce se do mě Maddie Stevensová zamiluje a bude ležet v mojí posteli. Na to se můžete spolehnout."

Hlavní hrdinka Maddie je na první pohled celkem komplikovaná osobnost, která si prožila v dětství svoje a utíká před tím. Před svým okolím ale samozřejmě nedává nic najevo a snaží se působit jako zimní královna. Braden je její přesný opak - vše bere jako výzvu, může mít prakticky každou holku a nic si z toho nedělá. Co se stane, když si oba hrdinové usmyslí, že porazí toho druhého? No, to uvidíte v knize. Nechybí ale řada vtipných situací, u kterých jsem se zasmála. Jednoduchá výstavba děje se promítla i na hrdinech - autorka se sice snažila o to vylíčit je co nejrealističtěji, občas se jí to ale moc nepovedlo. Tyhle malé nedokonalosti ale jen přispívají k atmosféře příběhu a v konečném výsledku tvoří příjemný harmonický celek.

I walk the line.
Ke knize jsem přistupovala s nulovým očekáváním. Chtěla jsem něco krátkého a oddechového, něco, u čeho bych si mohla odpočinout. Proto mne Hrej hráčem nezklamalo. Kupodivu mi sedli i hlavní hrdinové, což se mi zas tak často nestává. Právě Hrej hráčem mne pěkně navnadil na další díly, v kterých budu rozhodně pokračovat. Autorka totiž nechala nevyřešených pár otázek, na které bych ráda našla odpověď.

Hrej hráčem je příjemná romantická jednohubka z prostředí vysoké školy. Pokud si chcete odpočinout a občas se i zasmát, pak vám tuto knihu vřele doporučuji. Sice je to jedno velké klišé, ale komu na tom záleží? V případě téhle knihy rozhodně ne.

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

4 komentáře :

  1. Tohle si chci taky přečíst :) Docela mě zaujala ta anotace a obálka je taky pěkná... Jo, až se k tomu někdy dostanu... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Túto knižku si chcel už dlhšie prečítať :) Vyzerá super

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká recenze! Knihu bych si moc ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Všichni ji čtou, všichni jsou z ní nadšení..ale mě odrazuje. Kdoví proč :)

    OdpovědětVymazat