pátek 21. března 2014

Recenze - Ohnivé srdce

Ohnivé srdce (Pokrevní pouta, #4)Oficiální anotace

Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe...

Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána...

Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.

Proč jsem si knihu vybrala

Série Pokrevní pouta od Richelle Mead patří mezi moje nejoblíbenější série vůbec. Po konci Indigového kouzla jsem se nemohla dočkat dalšího dílu, protože se konečně začíná něco dít. Richelle je skvělá spisovatelka a dává to patřičně najevo. Ať už svými postavami či zápletkou. Ohnivé srdce jsem si tak nemohla nechat ujít. 

Trailer



Něco málo k obálkám

Feuriges Herz (Bloodlines, #4)The Fiery Heart (Bloodlines, #4)


Nesetkala jsem se s moc pochvalnými názory na tuhle obálku, zvláště na tu oficiální. Ale víte co? Mně se vážně líbí! Mám tenhle druh hnědo-rudé ráda. Ani modelové nejsou tak špatní. U naší verze se mi moc líbí font písma, který grafikové použili.  Pokud jde o německou zeleno-bílou obálku, tak jsem nerozhodná. Co na ní říkáte vy?

Hodnocení

Adrian Ivashkov | via TumblrSydney Sageová si už není jistá absolutně ničím, kromě jediného - svou láskou k Adrianovi. Její loajalita k alchymistům pomalu ale jistě mizí, a Sydney se s tím musí vyrovnat. Zakázaná láska mezi ní a Adrianem bude muset přestát další tvrdou zkoušku - příjezd Sydneyiny mladší sestry Zoe, která udělá vše pro to, aby své sestře dokázala, že i ona je jednička. Jeden špatný krok může mít zničující následky. Navíc v Sydney sílí její magické schopnosti, které se chtějí dostat ven. Jak si dokáže pečlivá a za každé situace korektní alchymistka poradit s blížící se hrozbou, která nad ní a Adrianem visí? 

Ohnivé srdce je čtvrtým dílem ze série Pokrevní pouta z pera Richelle Meadové, která má na svědomí například Vampýrskou akademii či sérii Sukuba. Ohnivé srdce začíná přesně tam, kde skončilo Indigové kouzlo. Narozdíl od ostatních dílů se v Ohnivém srdci setkáváme se dvěma vypravěči - k Sydney se přidává i její protějšek Adrian Ivaškov, což přidává celému příběhu na výjimečnosti a zajímavosti. Autorčin styl vyprávění je strhující a velmi čtivý. I přesto, že tento díl není tak akční jako ty předchozí, každý si tu najde svoje. Richelle přesně ví, jak si udržet svoje čtenáře, což dokázala právě srdceryvným koncem. Ne, že bych to nečekala. Velkým plusem je i příchod Zoe, o které se konečně dovídáme něco víc než jen to, že je to Sydneyina mladší sestra. Největší pozornost je v tomto díle věnována vztahu mezi Adrianem a Sydney - díky dvěma úhlům vyprávění se dovíme, jak svého partnera vidí oba protagonisté. 


"Jsem Adrian Ivaškov. A nikdo na mě nemá."

Adrisn Ivashkov ~ QuoteJe velmi zajímavé sledovat duševní proměnu hlavní hrdinky Sydney, kterou během prvních tří dílů prošla. Ze Sydney se stala bojovnice, která má všeho už po krk. Touží pouze po jediném - po normálním životě po boku Adriana. Skrze Sydney se čtenáři doví daleko více o systému Alchymistů, což osobně považuji za velké plus. Díky tomu, že se Adrian stává vypravěčem, se čtenářům konečně nabízí pohled do jeho hlavy. 

Richelle tímto krokem udělala jen a jen dobře - podívat se do hlavy uživateli éteru je fascinující. Zvlášť když se jedná právě o famózního Adriana Ivaškova. Stejně jako v předchozích dílech, i zde dává autorka prostor i vedlejším postavám jako je Jill, Eddie a další. Novým přírůstkem do rodiny je Sydneyina sestra Zoe, která nám ukazuje svou novou tvář. 

Jak jsem si Ohnivé srdce užila ? Abych pravdu řekla, tak jsem vždy nadšená z autorčina stylu psaní. Kniha se čte doopravdy rychle. Je to jedna z těch knih, s kterými bez problému zůstanete vzhůru až do brzkého rána. Největší radost mi udělal Adrianův pohled vyprávění. Konečně jsem dostala šanci poznat tohohle šarmantního Moroje trochu blíže. A že je o co stát. S hlavní hrdinkou nemám žádný problém, Sydney je skvělá a vážně jí držím už od začátku palce. Trochu mne mrzel nedostatek akce, který se objevil až ke konci knihy, ale to nevadí. Ohnivé srdce patřilo mezi to lepší, co jsem letos četla.

Ohnivé srdce bych doporučila všem milovníkům série Pokrevní pouta a Vampýrské akademie. Pokud hledáte čtivou knihou plnou magie, lásky a samozřejmě i upírů, pak je tahle kniha to pravé ořechové. Bonus? Hříšně sexy vampýr se sklonem k depresím. 

Celkové hodnocení:  90 %

Děkuji nakladatelství Domino za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. "Jsem Adrian Ivaškov. A nikdo na mě nemá." TEAM Adrian!!
    Ohnivé srdce je zatím nejlepší z celé série, ty hlášky co padají...málem mě to porazilo.
    Skvělá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesvědčila si mě, že si tuhle knížku musím koupit!! Obálka se mi taky líbí a ta německá je taky pěkná, ale podle mě by se hodila spíš k jiné knize či knižní sérii :)

    OdpovědětVymazat