pátek 21. března 2014

Recenze - Zprávy z druhého břehu

Zprávy z druhého břehuAnotace

Každý, kdo někdy dostal nějakou zprávu ze světa těch, kteří tu s námi již nejsou, vám nejspíš řekne, že to změnilo jeho život. Není snad věc, která by člověka uklidnila více, než dostat zprávu od někoho, koho oplakával a o kom se domníval, že odešel navždy. Dovědět se. že tento člověk žije na "druhém břehu" a je šťastný, osvobozený od bolesti, viny a lítosti a zároveň v živém kontaktu s tím, co se děje v životě jeho blízkých, je neobyčejná zkušenost. Zejména pokud ji podpoří "důkazy" - třeba tajemstvími, které znal jen on a jeho nejbližší.

Proč jsem si knihu vybrala

Věřte mi, že je pro mě velice těžké odolat knize s podobným tématem. Když je možnost si něco podobného přečíst, jsem pro všema deseti. Právě to se mi stalo i u této knihy. Gordona Smithe dle jména znám a mám dojem, že jsem od něj dokonce už něco i četla. Nejspíš. Ať tak či onak - duchové mne celkem zaujali, a tak jsem se rozhodla se přečíst i Zprávy z druhého břehu. Navíc ta obálka... 


Něco málo k obálce

Life-Changing Messages: Remarkable Stories From The Other Side

Už podle obsahu je jasné, že u duchovních knih nejde moc o obálku. I přesto bych ale chtěla pochválit naše grafiky, velmi obdivuhodná práce. Barvy na mě působí harmonicky a příjemně. Pokud jde o zahraniční obálku, nemám, co bych jí vytkla. Je na ní samotný autor, takže nemá prakticky smysl ji hodnotit.

Hodnocení

Facebook
Byli jste vždy zvědaví, zda existuje život na druhé straně? Co se s mrtvými děje, když zemřou? Spousta lidí má problém hnout se dál, jakmile jim zemře jejich milovaný. Ať už se jedná o nemoc, vraždu či sebevraždu. Tito lidé mají problém se zařadit zpět do společnosti. Někteří z nich ale mají to štěstí, že narazí na médium jako je Gordon Smith.

Právě on vám přiblíží některá setkání, která změnila jeho život. Coby médium zprostředkovává tato tajuplná setkání mezi zemřelým a živým. Poznejte spolu s autorem, jak velkou sílu dokáže mít takové setkání... a jak moc dokáže člověka změnit.

Zprávy z druhého břehu je samostatně stojící publikace z pera britského spisovatele Gordona Smithe, který působí jako médium a patří mezi nejznámější média na světě. Ve Zprávách z druhého břehu autor popisuje zážitky ze svých sezení a přednášek. Každá kapitola knihy se věnuje různorodým situacím, se kterými se Gordon Smith setkal. Popisuje praktické příklady, které čtenáři lépe přiblíží autorovu činnost coby média. Vše je laděné velmi pozitivně, sám autor poukazuje na radost a štěstí, které setkání s mrtvými milovanými přináší samotným "pacientům".

Život lze žít s odvahou, i když umíráte - tyto děti jsou toho důkazem.


Réelle
Gordon Smith se setkal se spoustou zajímavých lidí, kterým změnil život. V každé kapitole uvádí přinejmenším pět takových případů, což je samo o sobě velmi zajímavé. Díky tomu získává kniha na větší uvěřitelnosti a reálnosti. Nelze k ní přistupovat jako k beletrii - je sice velmi čtivá a čtenář jí bude mít rychle přelouskanou, ale doporučila bych číst jí pozorně a pomalu - vychutnat si poselství, které nám naši zemřelí posílají. Dalším plusem jsou vyprávění samotných pacientů, která oživují autorovo vyprávění. 

Jak jsem si čtení této knihy užila osobně? Abych se přiznala, tak jsem ze začátku trochu pochybovala o tom, zda se mi kniha bude líbit. Autorův styl mi přišel poměrně suchý a nezajímavý. Po první kapitole jsem ale změnila názor - Gordon Smith je úžasný člověk, jehož hlavním úkolem je pomáhat lidem, za což ho velmi obdivuji. Navíc popisuje i svůj duchovní postup, což je jedna z věcí, které mne zajímají nejvíc. Velmi mne zaujaly některé příběhy, se kterými se Gordon Smith setkal. Je skvělé vidět, že nejste jediný, kdo má problémy. 

Zprávy z druhého břehu bych doporučila všem milovníkům duchovna a esoteriky, kteří mají rádi výpovědi z osobního života. Zajímá vás, jaké je to vlastně být médiem? Gordon Smith vám na to odpoví. Hledáte naději? Bojíte se smrti? Pak je tahle kniha přesně pro vás. Vnese do vašeho života trochu jedinečnosti a hlavně naděje... 

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. petice divergence na fbc → https://www.facebook.com/events/781548528524985/?ref_newsfeed_story_type=regular

    OdpovědětVymazat