středa 28. května 2014

Moje tvorba - Jak na tom jsem? (1)

Jak to v současné době vypadá s mojí tvorbou? Vím, že jsem se dlouho neozvala. Důvod je prostý - nějak mi chyběla inspirace. Ale nebojte, obě díla plánuji, pořád a pořád. Až mi skončí semestr, vrhnu se do psaní po hlavě. Takže tedy, co mám v plánu?



Nejprve něco málo k Odlišným (trochu jsem prokrastinovala a pokoušela se o nějaké obálky, ale je to hrůza). Mám je v hlavě pořád, ale jelikož se v poslední době Atlantida rojí úplně všude, rozhodla jsem se svoje Luminy malinko upravit. Fria tedy nakonec možná skončí s úplně jinou rasou, než jsem původně počítala. No nevadí, alespoň to bude zajímavější. A jelikož mám už dost sladkých happy endů a zaláskovaných vztahů, rozhodla jsem se Friin vztah s Matyasem trochu poupravit. Sama ještě nevím, jak a s kým a jestli vůbec Fria skončí, ale rozhodně se máte na co těšit. Větší roli bych také ráda věnovala Friině bratrovi a jejich vztahu (to víte, menší frustrace z Krvavé cesty od Moiry Young).


Anotaci můžete najít ZDE.

Zatím pouze ilustrativní obálka
A pak tu máme Spoutanou temnotou. Znáte ten pocit, kdy máte chuť celé dílo spálit? To samé se mi stalo i u Spoutané. Sice mám napsaných už pár kapitol, ale nic extra. To samé jako u Odlišných - Spoutaná projde naprostou rekonstrukcí, ať už se jedná o postavy nebo zápletku. Nechám se také více inspirovat vlastními zážitky, které bych do knihy ráda vložila (tenhle nápad mi vnukla moje závěrečná práce na Tvůrčím psaní, kde jsem něco podobného stvořila - a využila k tomu právě začátek ze Spoutané). 

Anotaci můžete najít ZDE.

Tvůrčí psaní ve škole mne tak trochu inspirovalo. Také přemýšlím o napsání nějakých kratších povídek, které bych pak dala dohromady. Občas se mi stává, že mne napadají povídky na základě textů písniček, takže možná něco s tímhle.


A nakonec jeden nápad, ale nevím, jak to sesumírovat. Proto bych potřebovala VAŠI pomoc. Kdysi dávno jsem napsala kratičkou povídku, která byla lehce inspirovaná Cestou za tebou (někteří z vás si jí možná pamatují). Napadlo mne, že by bylo celkem fajn nějak se s tím popasovat a stvořit něco k tomu. Co myslíte? Bavil by vás příběh dívky a jejího ironického andělského ochránce? Původní dílo ZDE. Názory prosím do komentářů.

4 komentáře :

  1. Hehe, já a šedivé vlasy. Zajímavé. :D

    OdpovědětVymazat
  2. A ja som si aj myslela, že to je Kath :D Ale fakt sa mi moc páči tá obálka na Spútaná temnotou :) Tá dievčina má nádherné vlasy

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se na tvoji tvorbu těším :) Příběh dívky a jejího ironického andělského strážce by mě moc bavil :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moje tvorba je teď zamrzlá na bodu žádné inspirace, ani chuti psát.. Moje rozepsaná bezejmenná kniha smutně kouká a prosí o další kapitolu.
    Snažím se motivovat Lauren Oliver, která se denně nutí psát 1000 slov...ale nějak mi to nejde :D

    OdpovědětVymazat