středa 11. června 2014

Interpals - Toužíš po svém (úchylném) cizinci?


Hledáte svého nového úchyla cizince, který by vás alespoň na chvíli přivedl do vytoužených smyslných cizích krajin? Chtěli byste si potrénovat cizí jazyk naživo, přes internet? Pak tu jsou Interpals, na kterých jsem mírně závislá už nějaký ten pátek. A jelikož jsem s Bětkou, překřtěnou jejím novým penfriendem na Alzie (ta z Listárny) poslední dobou děsně ujetá na IP, rozhodla jsem se vám trochu ukázat nějaké ty úchylky klady, které tahle báječná vychytávka má.

Jak tahle stránka funguje?
  • Zaregistrujete se a vytvoříte si profil. Na něm si vyplníte věk, místo bydliště, jazyky, kterými mluvíte nebo které se učíte a stupeň, jakým je ovládáte. Přidáte fotku, protože je to cool. Vypíšete si svoje zájmy, oblíbené kapely, knihy, filmy, citáty a další. Napíšete si, jaké penfriendy hledáte a co očekáváte. Nastavíte si, jestli hledáte flirt, vztah či přátelství. Jednoduché a rychlé. Samozřejmě v angličtině či v cizím jazyce, kterým chcete mluvit a hledat (angličtina je ale taková nejrozšířenější).
  • Bum, máte vlastní profil, takže čekejte, že jakožto nováčkovi vám začnou chodit zprávy od cizích lidí. Interpals už chat celkem vymakaly, a tak se vám zobrazí i to, jestli si daný vaši zprávu už přečetl. 
  • Nebojte se, pokud vám budou psát úchylové. ANO, na Interpals jsou úchylové, především z Jižních krajin (Turecko, Alžírsko, některé africké státy plus někteří Muslimové - pozor, tyto obyvatelé se hojně objevují i v jiných netradičních státech coby přistěhovalci - vlastní zkušenost). Můžete si je jednoduše dát do bloku a jejich zprávy vesele ignorovat. NEBO!
  • NEBO jim můžete odepsat a skvěle se tak pobavit. Vážně, my to s Alzie děláme skoro pořád (teda ona se baví tím, co chodí mně). Občas mi vážně choděj bizarní zprávy.
  • Nicméně pokud mineme úchyly, můžete si na interpals najít velmi dobré přátele. Podle různých kritérií si můžete najít koho chcete - a z které země chcete. Přečtete si profil, a pokud vás daný člověk zaujme, napíšete mu. Třeba to bude mít stejné a odepíše vám!
  • Tak, a to je asi vše! Je to rychlé, je to zábavné a člověk si procvičí cizí jazyk a třeba se i něco doví o cizí kultuře. Je tam i forum, kde můžete diskutovat o různých věcech (já osobně navštěvuji sekci s knihami). 
Plusy a mínusy
+ Můžete si najít dlouholetého kamaráda a třeba se s ním jednou i setkat.
+ Procvičíte si cizí jazyk.
+ Je to zdarma.
- Jsou tam úchylové.
+ Můžete se těmi úchyly bavit.
+ Prostě se připojte a podpořte nás s Alzie!

Moje zkušenosti

AzzoneTak, a teď něco na zasmání a osobní zkušenost. Tak nejdřív k tomu lepšímu. Za těch pár let na Interpals jsem si našla dva chlapce, s kterými se bavím dost často. Prvním z nich je můj milovaný Alessandro z Itálie, s kterým můžu probírat prakticky cokoliv a kterému vděčím za těch několik italských slov, která mě po skypu naučil. Vtipné je, že jsem si ho přidala díky podobnosti s Mikamim z Death Notu. Druhým je Alex z Ruska, který teď studuje v Kanadě. Naše skype hovory vážně stojí za to. Rýsuje se mi třetí přátelství, a to s Alexem z Kolumbie (ach ti Alexové). 

A teď k úchylům. Vážně nevím proč, ale všichni jsou nějak posedlí mýma očima. Je to skoro až děsivé, protože vymýšlí různé metafory, kterými je k něčemu přirovnávají. A jo, dostala jsem už tři nabídky k sňatku a několik vyznání nehynoucí lásky. Good job, Vendeo! Za zmínku určitě stojí i arabský stalker, který mne neustále bombardoval úryvky z Koránu. Jo, evidentně mě chtěl převést na novou víru. Smůla. 

Zkušenosti mých přátel

Takže prvně - Willinda byla tak úžasná, že se sešla se svým penfriendem Diegem z USA v Praze a provedla ho. A byla moc spokojená! Stařenky si šuškají, že Suši odjede v létě za svým "vyvoleným" Španělem a bude se učit španělsky. Hmmm, že by? A nakonec tu máme naši hvězdu Alzie, která objevila kouzlo holandského krále Hanse (ne, není to ten z Frozen). Všechny tři slečny IP vřele doporučují?

(1) Timeline Photos - Maybe "Okay" will be our "Always" - The Fault in our Stars | via Facebook

Chcete si také najít svého Alexe, Diega či Hanse? Pak se k nám připojte ZDE.

Najdete nás tam pod jmény Vendea, Fiii, sushenka či Willinda.

London

18 komentářů :

  1. Tak tyhle stránky vypadají skvěle, dík za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podarilo sa ti navnadiť ma, skvelá práca :D Niežeby som nemala čo robiť :D
    Ale určite to skúsim :D Oplatí sa mi trénovať angličtinu :D
    Btw, chýba mi tu GIF River :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že nemáš co dělat :D Prokrastinuješ a Interpals jsou na prokrastinaci nejlepší :D A ano, taky mi River chybí

      Vymazat
  3. Ty jo, já to zkoušela a nikdy na nikoho normálního nenarazila :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to je hodně o štěstí :) Musí se hledat, hledat a čekat

      Vymazat
  4. Fakt je, že takhle po ránu ten článek nevypadá tak trollovitě jako v noci... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle mě nikdy moc nelákalo, ale teda ty to dovedeš prodat, jdu se registrovat :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na Interpals jsem taky už pár let a když jsem se poprvé přihlásila, první týden jsem měla asi dvacet zpráv od úchylů, což mě tehdy dost vyděsilo. Ale našla jsem si tam skvělé přátele, za což jsem hrozně vděčná. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já doteď využívala penfriend club, kde jsou ale spíš mladší lidi, tak se určitě zapojím i sem! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Budu o tom uvažovat. Vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Eh..tak vtipny a zajimavy clanek jsem dlouho necetla.. navnadila si mne.. nejspis to v dohledne dobe zkusim..

    OdpovědětVymazat
  10. Túto stránku som našla už skôr, ale vždy keď začnem vyplať registráciu to vypnem :D Možno viem niečo utrúsiť po anglicky, ale radšej to budem trúsiť v škole a doma :D Som strachopud no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se nebála, oni ti lidi, co tam sou, často taky melou dost divně anglicky :D člověk se pobaví

      Vymazat
  11. Tak já se s tebou ještě podělím, získala jsem si kamarádku, která se jak naschvál jmenuje Alessandra :D

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj .. prave som sa tam zaregistrovala ..napisalo mi mnoztvo ludí ( chlapov :D-- ) rejme uchylovia :D ale moj problem je , ze mi nejde odpovedat na mail .. vypise mi : confirm your mail .. nevieš mi s tým poradiť .. dakujem

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, chtěla bych se tam přihlásit, ale bojím se :D chci se zeptat jestli se po registraci dá profil zrušit??? :o :D
    Díky moc Terr:)

    OdpovědětVymazat