středa 13. srpna 2014

Speciál s Darrenem Shanem (9) - Standalone knihy


Po menší pauze pokračujeme v představení knih našeho milovaného Mistra. Darren je velmi plodný autor a má na účtě už několik vícedílných sérií, tudíž je více než logické, že i představení jeho knih rozdělím na více částí. V každém díle sérii krátce dějově představím, přidám nějaký osobní názor, případně odkazy na recenze a názory dalších čtenářů.
Pro dnešek se podíváme na samostatně stojící knihy, většinou pro dospělé. Jelikož jsem ani jednu z nich nečetla, bude to protentokrát jen takový malý přehled s anotacemi. Ani jedna z knih doposud nevyšla v České Republice.

Hagurosan

Když dostane Hagurosan nabídku cesty do svatyně, neochotně, ale přece se vydá na putování na horu. Když ale dostane hlad a sní koláč určený pro duchy, věci se dají do pohybu tak, jak to nikdo neočekával. Nyní musí Hagurosan čelit následkům svého činu. Úžasné dobrodružství z pera mistra fantasy. Zejména vhodné pro neochotné, problémové a dyslektické čtenáře od 8 let.

HagurosanKoyasanThe Thin Executioner

Koyasan

Udělejte krok do neznáma v příběhu, ze kterého vám bude běhat mráz po zádech, napsaném pro Světový den knih od mezinárodně uznávaného Darrena Shana. Chlapci a dívky na hřbitově křičeli, Koyasan je ale už neslyšela. Svět se stal širokou šedou prázdnotou. Mohla slyšet hluboké skřípavé zvuky, dech tvorů, kteří dříve bývali lidmi... Koyasan je příliš vyděšená na to, aby přeběhla most a hrála si na hřbitově s ostatními dětmi. Když je ale ukradena duše její sestry, musí najít odvahu, aby vstoupila do říše zla, a duchů, kteří mění podobu. A duchové už čekají...

The Thin Executioner

V království nemilosrdných tyranů je rodina Jabela Ruma brána jako královská, protože jeho otec je popravčí. Rashed Rum je ale prakticky v důchodu. A jakmile do něj odejde, bude vyhlášena soutěž, která určí jeho nástupce. Soutěž, kterou hubený a malý Jebel nemá šanci vyhrát. Pokořený a stydící se Jebel se tedy vydá na výpravu do vzdáleného domova legendárního ohnivého boha, kterého hodlá prosit o nelidské síly, které by mu pomohly stát se nejsilnějším člověkem. Na cestu s sebou musí vzít otroka Tel Hasaniho, který má být obětován bohovi. Bude to temná a brutální cesta plná lynčujících davů, sebevražedných kultů. strašlivých monster a monstrózních lidí. Jebelovi to ale za risk stojí. Aby obnovil svoji čest... získal nepředstavitelnou sílu...aby se stal... hubeným popravčím.

Lady of the ShadesThe Evil And The Pure


Lady of Shades

Americký autor Ed se vydává do Londýna hledat inspiraci na svou další knihu. Cizinec v cizím městě, který je sžírán smrtícím tajemstvím, které odmítá zůstat pohřbené. Nezáleží na tom, jak moc se snaží, Ed nedokáže uniknout hříchům z minulosti. Co Ed chce,  je odpověď. To, co nalezl, je něco, co definitivně nehledal: krásnou a nedotknutelnou Andeannu Menderes. Andeanna je žena, která je nebezpečně připoutána k jednomu z nejvíce notorických londýnských kriminálníků. Pokud by je někdo našel spolu, mohlo by to znamenat smrt. Pro oba z nich.  Polapen v zakázané aféře, kterou může provádět pouze ve stínec, se Edův život převrátí vzhůru nohama. Stále nová odhalení tak zamlží hranici mezi tím, co je skutečné a co ne...

The Evil and The Pure

Big Sandy je vynucovatel.

Clint Smith je dealer. 

Kevin Tyne je pasák. 

Gawl  McCaskey je gauner.

Čtyři násilníci, jejichž životy se brzy prolnou. Londýn, konec roku 2000. Pán kriminálníků se snaží očistit. Chemický génius pracuje na nelegálním mistrovském kousku. Fotbalový klub je na prodej. Divoce křížení psi volají po krvi. Zvrácený kněz káže svým ovečkám. Zneužitá mladá žena se modlí za spasení. 

V drsných, neodpouštějících ulicích města to všichni nepřežijí do Nového roku. 

Temná a mučivá práce. Doporučeno pouze dospělých čtenářům.

Žádné komentáře :

Okomentovat