neděle 21. září 2014

Doctor Who: Závoj smutku Blog Tour - Ukázka

Na dnešní den jsem si připravila krátkou ukázku k Závoji smutku v rámci blog tour s Doctorem. Bude asi kratší než ty ostatní, ale nebudete rozhodně ochuzeni - je to jedna z mých oblíbených. Navíc tu pro vás mám i odkazy na ostatní ukázky na blozích ostatních účastníků blog tour. Na oficiálních stránkách nakladatelství Joty navíc najdete úvod a kousek první kapitoly. Nezní to úžasně?

***




Moje ukázka

Doktor houpal novorozené děťátko v náručí a usmíval se od ucha k uchu. "Bylo to náročné, ale kdo by se mohl zlobit na tak malou holčičku?"
Mae se starala o Ruby, otírala jí čelo a rovnala prostěradla. "Jak ji chcete pojmenovat?" zeptala se. "Už vás něco napadlo?"
Ruby pokrčila rameny. "Čekala jsem, že to bude chlapeček a dostane jméno po tatínkovi."
"Cože?" řekl Doktor. "Strašidelná-květovaná-hlava-z-košile? Myslím, že by se mu ve škole dost posmívali."
Miminko zabublalo. 
"No tak dobře," řekl Doktor. "Není hned třeba silných slov." Předal miminko matce. "Říká, že prý se jmenuje Zabijátor 3000, ale myslím, že na běžné oslovení by se Betty hodilo víc." Mrknul na Mae a pak si všiml, že zdravotní sestra na druhé straně postele začíná přicházet k sobě.
***
Obrátil se zase na Claru. "Ostatně to je pro tebe dost typický: celá planeta je zaplavená perličkovou koupelí a tobě se stejně podaří TARDIS umazat!"
"Přestaň se rozčilovat!" odbyla ho Clara. "Jakmile tu budeme hotoví, prostě zaletíme na Planetu automyček nebo tak něco."
"Zaletíte?" řekla Mae a poškrábala se na hlavě. "Planety plné perličkové koupele a automyček? O čem to vy dva mluvíte? To je nějaký tajný kód?"

1 komentář :