pondělí 15. září 2014

Report ze srazu a předpremiéry k Maze Runnerovi + minirecenze na film

(foto by Yoli.cz)
Přišel čas sepsat zase nějaký ten report. Vůbec jsem netušila, jakým stylem tohle pojmout, tak to berte jako takovou menší rekapitulaci celého dne. Ready? Ready.

Kath, Bětka, Willinda, já, Abyss (foto by Abyss)

Na sraz jsem vyrážela perfektně nevyspaná. S plným batohem. Nejenže jsem táhla hned několik knih pro Bětku a Anežku, ale ještě jsem neopomněla ani knihy do knižní aukce, blogerské poníky a samozřejmě i dárek k narozeninám pro Bětku - Velvet Remedy (což je poměrně velký plyšový jednorožec).

Velvet Remedy
Na cestě jsem nabrala jako vždy Amy s Abyss. Věřte mi, cestovat vlakem s těmihle slečnami je vážně zážitek. Abyss se podařilo málem zabít, takže jsem byla šťastná za to, když jsme dorazily do Prahy. Očekávala jsem nějaké skvělé kousky ve výprodeji na Hlaváku. Chyba lávky, někdo asi chtěl, abych netáhla další knihy. Ono možná i lepší.

Tohle vše jsem vezla na sraz
Má výhodu dorazit na sraz o půl hodiny předem. Vážně, alespoň víte, že si sednete. První jsme tedy nebyly, už tam na nás čekala Rachel, ale to nevadí. Vážně mě občas fascinuje, že Pražáci chodí všude jako poslední, a to to mají ve vlastním městě. Znáte ten pocit? Asi jsme vyvolaly menší rozruch s poníky a jedním určitým obrázkem pro Freckles, která poníka neměla (viz dole). No jo, Fluttershy je holt vtipná.

Freckles k vašim službám
Sraz se tentokrát nesl v trochu jiném duchu - pokec, kofola, poníci a samozřejmě i nějaká ta soutěž, kde jste mohli vyhrát Labyrint. Následovala i knižní aukce, kde jsem získala moc pěkné kousky. Teď k těm poníkům - nejlepší okamžik nastal ve chvíli, kdy Kath spadla její Rarity do Kofoly. Pokud znáte Rarity, tak víte, že by to nepřežila. Máme to i zdokumentované. Je libo pony kofolu?

Kath a chudák Rarity (fotka by Bětka)
O našem přátelství by se toho dalo napsat hodně. Vážně. Protože je magické! Dejte pár blogerkám kus plastu a máte vystaráno. No, jsem tu ale kvůli Labyrintu, ne? Knihu jsem nečetla, tudíž nemohu s filmem porovnat. Teď už pár slov k samotnému filmu.

Magická čtyřka v akci (Vendea, Abyss, Willinda, Bětka)
Můj názor na Maze Runnera

Knihu jsem nečetla, tudíž můj názor bude pouze na filmovou verzi. Od Maze Runnera jsem toho moc neočekávala. Trailer jsem viděla víceméně jednou a ještě jsem ho stihla zapomenout. Tudíž asi tak nějak.

Film pojednává o skupině dětí, kteří jsou uvěznění v táboře, který obklopuje Labyrint. Jsou mezi nimi tzv. Běžci, kteří se každý den vydávají do Labyrintu, aby našli cestu ven. Se západem slunce se totiž zdi uzavřou a ten, kdo vevnitř zůstane, je na odpis. Vše se změní ve chvíli, kdy do tábora přichází nováček Thomas, který vyvolá pěkný rozruch. Jaké je vlastně tajemství Labyrintu?


Největší výhodou celého filmu je bezesporu to, že tam není žádná romantická zápletka. Film je tedy ideální i pro muže, protože je to čistá akční fantasy bez jakýchkoliv romantických rozptýlení. Labyrint je jako skládačka - postupně si dáváte kousky dohromady. Já tedy byla překvapená, a to dost. Scenérie v Labyrintu byly naprosto boží - stejně jako hra scénáristů s hrdiny. Každá postava měla svůj prostor se pořádně rozvinout a získat si tak diváka.



Začneme hlavním hrdinou, kterého ztvárnil Dylan O´Brien (znáte z Teen Wolfa). Neříkám, že se mi nelíbil, ale hlavně ze začátku měl pořád jeden a ten samý výraz (jsem děsně chytrý, takže můžu pět minut koukat do blba). Nejhezčím a nejlepším hercem a postavou se bezesporu stal Hong-ki Lee, který si zahrál Běžce Minha. Připomínal mi hodně Kenjiho z Shatter Me - vtipný, pěkný a prostě nejlepší. Za zmínku stojí ještě Newt, kterého si zahrál Jojen z Hry o trůny. Nemám ho sice moc ráda, ale svůj úkol splnil. Pokud jde o postavu Chucka, tak jsem si ho bohužel neoblíbila. Nejvíc to ale schytal Gally alá Will Poulter. Celý film jsem si přála, aby zmizel. Protiva od prvního pohledu (ne, v Narnii jsem si ho vážně neoblíbila, Eustác byl otrava).



V závěru bych vám tedy tenhle film určitě doporučila, na csfd mu plánuju dát plný počet hvězd. Je tam akce, promyšlený příběh, sexy Minho a trochu tupohlavý hlavní hrdina. Na to prostě musíte jít!

Celkové hodnocení: 92 %

Zdroje:
Obrázky
File:Minho Character Still.png
Minho

4 komentáře :

  1. Jak to tak vidím,stejného plyšového jednorožce mám doma.Vrátila jsem se xx let do minulosti mého dětství!:D
    A na Labyrint se neskutečně těším,tak jsem zvědavá!:3

    OdpovědětVymazat
  2. Ani ja som ešte knihu nečítala, ale na film som zvedavá. Chcela by som na to v piatok ísť do kina :D

    OdpovědětVymazat
  3. The Maze Runner je jeden z mých oblíbených filmů. Hraje v něm Dylan O'Brien a Thomas Brodie-Sangster, moji oblíbení herci (z mnoha :D). Prostě parádička, a jak jsi psala, žádná romantická zápletka.
    Po zhlédnutí filmu jsem si okamžitě koupila i knihu, ale nenadchla mě tolik jako film. Sice jsem se dozvěděla i něco nového, úpravy ve filmu se mi však líbily více, než jak to bylo v knize.
    Dvojka je taky skvělá, když jsem ji viděla, druhý den jsem si ji pustila znovu :D Asi mám pro tuto sérii slabost, rozhodně je to nadprůměrný film pro mladistvé :)

    OdpovědětVymazat