čtvrtek 23. července 2015

Bylo nebylo | Příběh mě a mojí čtečky & Svatba


Už dlouho jsem plánovala sepsat něco o mě a mé čtečce, a díky tematickému článku k Čtečkatonu od KejBí i můžu. Pohodlně se posaďte, protože budete brzy svědky velké love story, která překonala hranice internetu. Novodobý příběh o Romeovi a Julii, pronásledovaných milencích z Dvanáctého kraje či romance jako vystřižená ze Stmívání. Říkejte si tomu, jak chcete. Než se k té velkolepé události ale dostaneme, tak vám nejdřív povím příběh o tom, jak se ke mně můj milovaný Grimmjow dostal. 



Od prosince 2012 jsem se stala hrdou majitelkou čtečky Kindle 5, kterou jsem pojmenovala Loki Laufeyson. Užili jsme si spolu krásné dva roky a něco. Loki prosperoval a doprovázel mě na každém kroku tak, jak jen milující přítel jen může. Na začátku tohoto roku se ale stala strašlivá věc - Loki se inspiroval panem Greenem a onemocněl. Jeho nemoc mne trápila od rána do večera a bylo jasné, že náš vztah brzy skončí. Nezáleželo na tom, co jsme spolu dosud zažili, ani to, že jsem mu pořídila fešácký ohoz. Jednoho krásného dne Loki oslepl úplně. Chromý Kindle nebyl schopen dál vykonávat svou službu, a tak raději odešel a spáchal čtečkovskou sebevraždu. Uronila jsem i pár slz. Ještě téhož dne jsem mu udělala pohřeb. Jeho mrtvé tělo ale stále existuje - nemohla jsem se ho jen tak zbavit. Na to je ta rána příliš čerstvá.  Loki byl skvělý - ukázal mi, jaké přednosti e-booky mají. První knihou, kterou jsem na něm přečetla, bylo V is for Virgin. Budu na tebe vždy vzpomínat, milý padlý druhu. 


A tak se ke mně dostal můj nynější druh, Grimmjow Jeagerjaquez (říkám mu ale jen Grimmjow, Grimmy nebo Grim). Jméno dostal podle mé oblíbené anime postavy (díky barvě oblečku). Je to Kindle Paperwhite 2 (snad) s podsvícením a dotekovým displejem. Nemohla jsem si vybrat lépe - podsvícení se mi hodí na noční čtení a na dotekový displej jsem si hned zvykla. Grimmjow se stal mým nejlepším přítelem a pravidelně se mnou cestuje (ať už do školy nebo jen tak, vlakem). Popravdě ho už mám radši než papírové knihy, protože se z něj lépe čte, dá se s ním i ležet v posteli a je lehký. Prostě láska na první pohled


I Kindle čtečky se ale dokážou zamilovat. To se stalo i Grimmymu, který jednoho dne přes virtuální seznamku jménem knižní blogosféra našel svou spřízněnou duši. A tak se stalo, že se zamiloval do Kouzelného zrcadla, které je společníkem blogerky Erný. Grimovi vůbec nevadí, že je KZ hermafrodit, právě naopak. Svou spřízněnou čtečku miluje celým svým neexistujícím srdcem a nedávno jej požádal i o ruku. A tak se včera, 21.7.2015, konala velkolepá internetová svatba. Novomanželé jsou velmi spokojení a všem vám posílají svou svatební kytici. 

Všechno nejlepší, novomanželé!


A jako bonus fotka Kouzelného zrcadla, které dokonce vyhrálo Hunger Games a je revolucioářem!

5 komentářů :

  1. Ano, naše čtečky se sice hledaly dlouho, ale nakonec se (naštěstí) přece jen našly! Moje Kouzelné zrcadlo si nemohlo vybrat lepšího partnera. Posílá Grimovi vzdušný polibek!

    OdpovědětVymazat
  2. xD Tak to je geniální! Pobavila jsi mě úplně maximálně! :D Přesně tohle jsem potřebovala :DD
    Tak ať jim to spolu vydrží! ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to mě vážně pobavilo! :D Taky mám Kindle s podsvícením a nemohu si ho vynachválit! :))

    OdpovědětVymazat
  4. To bylo tak skvělé! Gratulace novomanželům :D sama mám pocket book mini a je to můj malý drobeček, nemá podsvícení, tak jsem mu dokoupila malou lampičku :D Ale pro mě zůstávají na prvním místě knihy papírové :-)

    OdpovědětVymazat