pondělí 20. července 2015

Čtečkaton - Co budu číst a jak mi to jde


Nebyla bych to já, abych se nezapojila do dalšího readathonu. Tenhle mě obzvlášť zaujal, protože se v něm čte pouze na čtečce. Nebudu nic předstírat, v poslední době se mi na ní čte prostě líp. Dá se s ní pohodlně číst v posteli, má podsvícení, takže můžu číst i v noci a je skvělá na cesta.

Autorkou readathonu je KejBí (i loga). 

A co jsem se rozhodla vlastně číst? 

Budu se snažit toho samozřejmě přečíst co nejvíc. Ještě tu mám pár restů s papírovými knihami, které potřebuju tenhle týden dočíst, takže toho asi nebude tolik... Ale nikdy nevíte. (Ty Paper Towns prostě musím, ve čtvrtek jdeme do kina).

Doon (Doon, #1)Isla a šťastné konce (Anna and the French Kiss, #3)Všechny malé zázraky

Nejdřív se pustím nejspíše do knihy Doon od Carey Corp a Lorie Langdon. Je to kniha, která se čte tenhle týden v rámci Summer readingu a jelikož už ji mám ve čtečce skoro rok, plánuju se na ní vrhnout. Kdo by odolal kiltům a Skotsku? Islu a šťastné konce mám už rozečtenou a jelikož mě hodně baví a je recenzák, stoprocentně se ji pokusím dočíst. Ráda bych stihla i další recenzák, a to Všechny malé zázraky. Anotaci jsem si sice nečetla, ale vypadá to zajímavě a do toho vedra by to mohla být fajn oddechovka.

All the RageOf Triton (The Syrena Legacy, #2)

Pokud bych náhodou neměla už co číst, budu pokračovat v knize All the rage, kterou jsem si rozečetla minulý týden. Vypadá to dost depresivně, a tak uvidím, jakou budu mít náladu. Rozečtenou mám i Of Triton - tu zkusím v případě, že nebudu mít náladu na All the rage. Možná i dojde na Jako zabít ptáčka, tam ale záleží, jestli se mi do konce readathonu dostane recenzní e-book, který se teprve připravuje.

16043983

Kamarád mě málem přizabil za to, že mám tak dlouhou pauzu ve Falloutu Equestria: Pink Eyes, takže je možné, že trochu pohnu i s ním. Úplně jsem si sice nesedla s hlavní hrdinkou (nemám ráda malé děti, i když jde o malou filly), ale na druhou stranu Fallout miluju a nenechám si ujít postapo... Uvidíme.

Tematické články

Příběh mě a mojí čtečky
Proč číst e-knihy?

Mé čtecí pokroky

Pondělí 20.7.2015

První den readathonů u mě bývá většinou takový zlomový, protože si tím tak nějak udám tempo, ve kterém se čtení ponese. Jelikož jsem ještě četla Papírová města, na Doon jsem se vrhla až odpoledne, kdy jsem přečetla nějakých 20 %. Večer jsem k tomu pak sedla a četla až do tří do rána. Sice jsem knihu nedočetla, ale už jsem za polovinou, což mi dává skvělé vyhlídky na úterek.

Rozečteno: Doon - Carey Corp & Lorie Langdon (58 % - 213 stran)


Doon (Doon, #1)

Úterý 21.7.2015

Druhý den čtečkatonu byl vážně úspěšný. Povedlo se mi během dopoledne dočíst Doon, která byla vážně skvělá a já se už nemůžu dočkat pokračování. Pak jsem pokračovala s papírovými Paper Towns, takže jsem se ke čtečce dostala zase až večer, tak před půlnocí. Nechtělo se mi ale moc spát, a tak jsem mimo tří volume Bleache ještě dala kousek z Isly a šťasných konců.

Rozečteno: Isla a šťastné konce - Stephanie Perkins (80 stran)

Dočteno: Doon - Carey Corp & Lorie Langdon (42 % - 158 stran)


Doon (Doon, #1)Isla a šťastné konce (Anna and the French Kiss, #3)

Středa 22.7.2015

Dopoledne se ke mně neslo v poměrně poklidném duchu. Mimo volume Bleache jsem totiž dočetla Islu a šťastné konce. Protože... nedalo se prostě odolat.

Rozečteno: Jako zabít ptáčka - Harper Lee (5 %)

Dočteno: 
Isla a šťastné konce - Stephanie Perkins (120 stran)
Všechny malé zázraky - Jennifer Niven (100 % - 360 stran)


Isla a šťastné konce (Anna and the French Kiss, #3)Všechny malé zázrakyJako zabít ptáčka

Čtvrtek 23.7.2015

Jelikož jsme šly večer do kina na Papírová města, neměla jsem tolik času číst. Nějak jsem to ve vlaku nezvládla, a tak jsem se místo Jako zabít ptáčka pustila do anglického FoE: Pink Eyes. Když čtu v angličtině, tak nemusím tolik přemýšlet, takže to bylo ideální. Těch 110 stran jsem si užila na maximum - sice je hlavní hrdinka otravná, ale na postapo mám náladu vždycky.

Rozečteno: Fallout Equestria: Pink Eyes - Mimezinga (22 % - 110 stran)


16043983

Pátek 24.7.2015

Neměla jsem opět sílu číst Ptáčka, takže jsem se rozhodla dočíst Pink Eyes. A povedlo se mi to! Bylo to teda vážně těžké, protože šlo do tuhého a už tam bylo dost akce, ale nakonec jsem to se slzami v očích a zlomeným srdcem dočetla. To byla poslední překážka, která mě dělila od dosud nejdelšího spin-offu na FoE, který je - Project Horizons. Kapitoly tam jsou vážně dlouhé (zatím to není dopsané, a má to přes 3 500 stran), takže jsem zvládla jen pár.

Rozečteno: Fallout Equestria: Project Horizons - Somber (pár stran)

Dočteno: Fallout Equestria: Pink Eyes - Mimezinga (52 % - 262 stran)


16043983


Sobota 25.7.2015

V sobotu jsem toho moc nepřečetla, protože jsem psala dvě recenze, odpoledne koukala na Inkoustové srdce a večer na Harryho Pottera. I tak jsem ale zvládla tři kapitoly Projectu Horizons, které mě tak vyčerpaly, že jsem byla schopná číst znova až před spaním. Jsem hrozná, ale v té chvíli jsem dostala chuť na Magonii, takže jsem začala s ní. Příště mě zastřelte.

Rozečteno: 
Fallout Equestria: Project Horizons - Somber (3 kapitoly - cca 80 stran)
Magonia - Maria Dahvana Headley (9 % - 29 stran)


Magonia (Magonia, #1)

Neděle 26.7.2015

Sice jsem se snažila číst i v neděli, ale už to nebylo takové. Zvládla jsem tak jen kus z Jako zabít ptáčka. Chtělo se mi většinu dne spát. Ale alespoň jsem se k tomu donutila, což je u mě poměrně vzácné. Bylo to fajn.

Rozečteno: Jako zabít ptáčka - Harper Lee (21 % - 60 stran)

Jako zabít ptáčka


Celkové shrnutí

Světe div se, četla jsem každý den. Celkově se mi podařilo přečíst 4 e-booky, a k tomu rozečíst další tři. A co jsem přečetla? Doon, Islu a šťastné konce, Všechny malé zázraky a Fallout Equestria: Pink Eyes. Rozečetla jsem pak Magonii, Jako zabít ptáčka a Fallout Equestria: Project Horizons. Napsala jsem také dva tematické články. Jsem se svým výsledkem hodně spokojená, protože jsem četla každý den a přečetla i dost knih. Grimma jsem musela nabíjet dokonce dvakrát.

3 komentáře :

  1. Skvělý Read a thon a ještě lepší knihy, čtečku mám taky moc ráda, zvlášť na cesty je dokonalá (hlavně, když ti nedělá problém číst si v autě.. :D).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak držím palce, abys stihla všechno, co chceš :)

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce. :) Konečně jeden read-a-thon, co mě nějak ani neláká. Čtečku mám sice ráda, ale že bych musela tejden číst jen z ní, to ne... :D

    OdpovědětVymazat