úterý 11. srpna 2015

Měsíční shrnutí za červenec 2015


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za červenec?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Za červenec jsem celkově přečetla 17 knih a 10 mang,a 1 komiks, což je celkem 28 kousků. Jsem s tímhle číslem vážně spokojená, protože jsou prázdniny a tak nějak jsem doufala, že toho před začátkem dalšího semestru stihnu co nejvíc.

Dívka, která si hrála s ohněmDívka, která si hrála s ohněm

Mám ráda komiksy, člověk si u nich i odpočine, takže jsem sáhla i po druhém díle Milénia. Nebyla jsem z toho až tak nadšená, jak jsem předpokládala, ale bylo to dobré čtení. Jednička se mi asi líbila víc, ale i tak, má to moc pěkné kresby. Ještě úplně nevím, jestli si přečtu i knižní předlohu, ale zkusit se má asi všechno. 

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček




The Ash-Born Boy (The Near Witch, #0.5)The Ash-Born Boy

Povedlo se mi přečíst i krátkou novelku k The Near Witch od Victorie Schwab, která vypráví příběh o Coleovi v době před událostmi Near Witch. Bavilo mě to vážně moc, na jeho příběh jsem byla vážně zvědavá, protože jsem si ho v NW hodně oblíbila. Je škoda, že to bylo tak krátké, klidně bych brala víc Coleovy minulosti.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček




Nowhere But Here (Thunder Road, #1)Nowhere But Here

Nowhere But Here bylo první knihou, kterou jsme četli v anglickém letním čtení. Autorkou je Katie McGarry, takže jsem čekala dojemný a silný příběh z prostředí motorkářských gangů. Něco takového jsem i dostala - četlo se to vážně samo a prostředí mi trochu připomínalo Perfect Chemistry ( s mixem Pushing the Limits). Pokud hledáte zajímavý příběh, který se čte sám, pak je tohle přesně pro vás. A Oz je vážně fešák!

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1)A Court of Thorns and Roses

Od Sarah J. Maas jsem nic nečetla, ale její knihy mají okolo sebe dost velký hype, takže jsem přirozeně byla zvědavá, co se v nich skrývá. Nemohla jsem si vybrat lépe. Příběh lehce inspirovaný Kráskou a zvířetem mi neuvěřitelně sedl. Především jsem si zamilovala hlavní hrdinku a to, jak Sarah popsala všechny fae. Mělo to spád, bylo to steamy as hell a ti chlapi... Ani pořádně nevím, jaký jsem team. Ale miluju Luciena a Rhysanda, to je jasné. 

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček



Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manželaDokonalá chuť aneb jak sníst svého manžela

Tak nějak přemýšlím, proč jsem se do toho vlastně pustila. Asi mě lákala ta challenge... No, nicméně, místy to bylo fakt nechutné, dokonce i na mě, a to jsem dost vycvičená ze SAWka. Ale ne, kanibalům prostě nefandím. Jinak to bylo ale super, četlo se mi to dobře a i když jsem měla chuť hlavní hrdinku zabít, bylo to i zajímavé.

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček




Happy AgainHappy Again

OMG! So sweet! Skoro bych řekla, že se mi to líbilo víc než This is what happy looks like. Je super, že se Graham a Ellie opět setkali... Grahamovo prasátko mi chybělo. Jsem moc ráda, že jsem se dokopala k téhle novele, protože mi Graham a Ellie celkem chyběli. TWHlL sice nebylo nic zázračného, ale podobný typ příběhů miluju, takže... Yay!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Underworld (Abandon, #2)Underworld 

Je škoda, že jsem se ke dvojce dostala až s takovým odstupem, protože věřím, že bych si tu knihu tak rok a půl zpátky užila daleko víc. Nebylo to vůbec špatné, Johna i Pierce mám ráda, navíc scény s Kaylou a Frankem byly vážně vtipné. Škoda, že akce přišla hlavně až na konci.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček





Já nejsem neviditelnáJá nejsem neviditelná

Hodně zvláštní kniha, nad kterou musím pořád přemýšlet. Souhra náhod, koincidence? Autor to měl vymyšlené skvělé, navíc výlet do New Yorku a slepá hlavní hrdinka... Jo, asi se to mi vlastně líbilo. Dost. 

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček






Cizinka (Outlander, #1)Cizinka

Wow... Celou dobu jsem si říkala, že se do Jamieho nezamiluju, protože to je... mainstream. Každej miluje Jamieho. Bohužel pro mě je Diana Gabaldon génius, takže jsem skončila jako všichni ostatní. Mám ráda knihy, které se odehrávají v historii a tohle... Skotsko a Skotové prostě mají své kouzlo. Cizinka mě neuvěřitelně překvapila a potřebuju hned další knihu (a Jamieho).

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček





He Found Me (He Found Me, #1)He found me



Příjemná oddechovka, vztah Andry a Juliana byl super, jen mi trochu chyběla víc ta minulost. Ale jo, proč ne :) Možná jsem od toho zneužívání strýcem čekala víc, ale tak... Nemůžu chtít všechno. Je to krátká knížečka na jedno odpoledne a pevně věřím, že v pokračování se to všechno vysvětlí. Doufám.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Jedna malá lež (Ten Tiny Breaths, #2)Jedna malá lež

Sice mi všechny tyhle newadultky začínají splývat dohromady, ale Jedna malá lež mě příjemně překvapila. Bavilo mě to od začátku do konce a Livie byla skvělá a zábavná hlavní hrdinka. Oblíbila jsem si i Ashtona a Livinu spolubydlící. Na léto ideální.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Doon (Doon, #1)Doon


Příjemná romantická fantasy o skrytém magickém království, nebezpečné čarodějnici a dvou dívkách, které se z našeho světa dostanou do Doonu. Moc se mi líbily skotské motivy (a Jamie v kiltu), obě hlavní hrdinky i styl psaní. Měla jsem trochu problémy se skotským přízvukem, ale až na výjimky jsem to i dokázala odhadnout.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Bleach 26,27,28,29,30,31,32,33,34,35

Bleach Volume 26: The Mascaron Drive (Bleach #26)Bleach―ブリーチ― [Burīchi] 27 (Bleach, #27)Bleach, Vol. 28: Baron's Lecture Full-Course (Bleach #28)Bleach, Vol. 29: The Slashing Opera (Bleach #29)
Bleach, Volume 30: There Is No Heart Without YouBleach, Volume 31: Don't Kill My VoluptureBleach, Volume 32:  Howling
Bleach, Volume 33: The Bad JokeBleach, Volume 34: King of the HillBleach, Volume 35: Higher Than the Moon

Měla jsem čtivou. A to vážně dost. Na mangách je skvělé to, že je mám většinou přečtené za dvacet minut. A měla jsem na Bleach vážně chuť... Protože arc s Arrancary miluju. Některé díly byly na čtyři hvězdy, jiné i na pět. Bylo tam vše, co jsem chtěla - Grimmjow, Nnoitra, troll Mayuri... Aizen. Prostě pecka. Bavila jsem se od začátku do konce.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Papírová městaPapírová města


Nemůžu se rozhodnout, jestli tohle bylo lepší než Hvězdy nebo ne, ale určitě je to oproti Aljašce velké zlepšení. Papírová města mě v podstatě bavila. Byla tam hluchá místa + Margo, kterou nemám ráda, ale celkem mne to překvapilo. Quentin nebyl tak nudný, jak jsem čekala a jeho kamarádi to celé pěkně rozhýbali.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček 




Isla a šťastné konce (Anna and the French Kiss, #3)Isla a šťastné konce


Aaaw! Tohle bylo neskutečně cute! Sice jsem měla párkrát chuť Islu zabít, ale víte co? Kašlu na to, Perkinsová to prostě umí.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček






Všechny malé zázrakyVšechny malé zázraky

V recenzích je tahle kniha hodně srovnávaná s Greenem, takže jsem na ni byla přirozeně zvědavá. Před hodnocením jsem si musela trochu srovnat myšlenky, protože... uh. Posledních pár kapitol jsem probrečela, a to docela dost... ve tři ráno. Pak se mi o tom i zdálo... Jasně, místy to je podobné některým Greenovým knihám, ale Všechny malé zázraky mají jedno velké plus - dokázaly mě rozbrečet tam, kde Hvězdy, Aljaška atd. ne. Greenovy knihy mnou ani nehnuly, Aljaška mě spíš iritovala, části Q & Margo taky, u Hvězd jsem zas doufala, že to skončí jinak. Violet a Finch nebyli vůbec dokonalí, občas mě iritovali, něco mi nesedlo, ale i tak... psychologie sebevražd je pro mě prostě zajímavější než rakovina.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


16043983Fallout Equestria: Pink Eyes


Uh...This was crazy and sad as hell. Puppysmiles je vážně iritující hlavní hrdinku, kterou jsem měla chuť zaškrtit. Ale mělo to něco do sebe, vážně. Postapo Wasteland takový, jaký má být... A hlavně... 200 let staré nesmrtelné hříbě, které vandruje přes Wasteland, aby našlo svoji maminku, která je v té době dávno mrtvá, ale ono to neví? It's so sad! Víte, co se na konci stane... Proč já se sakra sázela, že nebudu brečet? Akorát to bolelo ještě víc, akorát uvnitř... Příběh o nevinnosti, která zůstává i v případě nenávisti a krutosti.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


The Shattered Court (The Four Arts, #1)The Shattered Court


Wow, tohle bylo nečekaně dobré! Zaslouží si to solidní 4*, a pokud bude pokračování ještě lepší, tak by mohlo dostat i plný počet. Zaprvé - hrdinka, které je 21 let. Už to je příjemný rozdíl. Zadruhé - svět, magie a podobně. Moc pěkně napsané. Četlo se to samo a vůbec jsem některé zvraty nečekala. A taky žádné vyhýbání sexu - autorka se s tím vůbec nepáře a píše vše tak, jak se stalo. Bylo to vážně hot.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Ignite Me (Shatter Me, #3)
Ignite Me

Už asi miliontý re-reading. Celou sérii pravidelně čtu každý rok a poslední díl je zaslouženě mou nejoblíbenější knihou na světě. Ani tentokrát nezklamala. Je to jako vrátit se domů (a to nemluvím o mém manželovi Kenjim).

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček





Zrecenzované knihy

Zrecenzovala jsem celkem 13 knih, s čímž jsem taky spokojená. Přeci jen... když tolik čtete, chtělo by to psát i ty recenze.

Škola dobra a zla - Svět bez princů (The School for Good and Evil, #2)Nevítaní (Uninvited, #1)Osudové rozhodnutí (Lovkyně snů, #3)
A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1)Spoutáni osudem (Krvavá romance, #3)Já nejsem neviditelnáVšechny malé zázraky
23716076Doon (Doon, #1)Cassová Kiera: ElitaCastová P. C. a Castová Kristin: Škola noci 12 - Vykoupená


Zhlédnuté filmy

Po večerech jsem koukala i na filmy a byla párkrát v kině, takže... tadá!

posterAvalonská střední

Na Avalon High jsem dostala díky stejnojmenné knize od Meg Cabot, kterou jsem sice nečetla, ale téma Artuše mě hodně zajímá, takže jsem zkusila film. Doufala jsem, že dostanu nějakou super teen komedii. Bylo to spíše zklamání. Nebylo to úplně špatné, ale... něco tomu chybělo. Klišé, celkem ohrané téma a téma s Artušem bylo zpracováno dost podivně.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterRebelka

Rebelkou jsem odstartovala Disney marathon (v tom horku se mi prostě nechtělo koukat na nic moc složitého). Rebelka měla zajímavou myšlenku a překvapivě se mi líbila hodně. Hlavní hrdinka byla moc sympatická a i když medvědy moc nemusím, bylo to alespoň vtipné. Příjemná změna oproti příběhům o lásce.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterJá, padouch 2

Další animák. Jedničku jsem viděla poměrně nedávno a jelikož byli v té době v kině Mimoňové, rozhodla jsem se vyzkoušet i pokračování. Udělala jsem dobře. Bavilo mě to, bylo to vtipné a Drew byl prostě aaaaw. 

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterVzhůru do oblak

S tímhle animákem jsem poměrně bojovala, protože se mi moc nelíbil trailer. Přišlo mi to celé šílené.. no, nakonec jsem to zkusila a byla jsem poměrně příjemně překvapená, Nebylo to sice nic hvězdného, ale na večerní zabavení ideální.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterNa tuhle nemám

Na televizi sice moc nekoukám, ale tenhle film běžel myslím hned po Harrym, takže jsem ho zkusila. Byla to pohodová a oddechová komedie se sympatickým obsazením. Doporučuji.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček





posterShingeki no Kyojin

Vůbec netuším, proč jsem se u Titánů sekla tak dlouho, ale jsem ráda, že jsem je dokoukala. Druhá série je zatím v nedohledné době, takže to asi vidím na mangu. Tohle anime je ale naprosto boží - má akci, napětí, suprově vymyšlené postavy... A Levi s Jeanem! ♥

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterFlynn Carsen 3: Jidášův kalich

Vůbec jsem netušila, že existuje i třetí díl Flynna, tudíž jsem se k němu dostala náhodou až teď. Přišlo mi to oproti dílům o dost slabší, ale i tak je to Knihovník... Mám pro něj celkem slabost. 

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček




Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love RevolutionsUta no prince sama: Maji Revolutions

Nějak si nepamatuju, že bych tohle anime dokoukávala v červenci, ale už to tak asi bude. Třetí pokráčko muzikálového anime bylo moc pěkné, i když o něco slabší než předchozí dvě série. A ten konec? Co to je sakra za cliffhanger?

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček





posterAsterix: Sídliště bohů


Asterixe miluju, takže vůbec nechápu, proč jsem se na tohle nepodívala už dřív. Mám ale radši tu komixovou podobu, tahle animovaná je už trochu moc... Příběh taky nebyl tak super, jak jsem čekala... Ale tak... pro Asterixe vše.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterSněhurka a sedm trpaslíků

Stydím se, že jsem nikdy neviděla klasickou Sněhurku. Tak jsem si ji pustila... Přesně tu z roku 1937.. klasika Disney. Vážně nechápu, kdo to natáčel, ale bylo to tak nějak.. perverzní a na hlavu. Ne, tohle mě vážně neoslnilo.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterShingeki no kyojin: Ilse no techo

Když už koukám na anime, tak se samozřejmě podívám i na speciály, které k němu jsou. Ilse měl v sobě tři díly, každý o něčem jiném. Celkově se mi to moc líbilo - ať už příběh o samotném Ilsem nebo díl, kde Jean vařil. Jako fanynka Jeana jsem měla celkem nosebleed.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterShingeki no kyojin: Kuinaki Sentaku

Další ze spin-offů k Titánům, tenktorát dvoudílný. Zaměřuje se na minulost kapitána Leviho. Levi je moje nejoblíbenější postava (s Jeanem), takže jsem se na to vrhla s velkým nadšením. A bylo to božské! Prostě aaaaw! Levi je tak cool!

Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterInsidious 3: Počátek

Insidious jsem viděla poměrně před dlouhou dobou, takže jsem si už nepamatovala, co se v prvních dvou dílech stalo (až na toho démona!). Nakonec jsem se přemohla a pustila si i tenhle díl... Well, z těch tří to bylo zatím asi nejslabší, i když jsem se i bála. Trochu.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterPrincezna Mononoke

Princeznu jsem si pustila na doporučení Freckles. Slibovala krásný příběh, který mě dojme. Dostala jsem ho. Princeznu vám doporučuji všemi deseti - je to magické, kouzelné a má to svoji atmosféru. A ta kresba je vážně nádherná.

Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterJunjou Romantica 2

Jakmile jsem dokoukala Titány a Bleach, přišel čas se vrhnout na starší rozkoukaná anime. Vybrala jsem si Junjou, která je sice yaoi, ale je neskutečně roztomilá a ty páry... prostě aaaaw! Zbožňuju jejich humor a cute kluky. A je to o nakladatelstvích!

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterPapírová města

Na Papírácích jsem byla spolu s El a Amy. Chvilku před premiérou jsem dočetla i knihu, takže jsem to měla hezky u sebe. Film se mi líbil neskutečně - mělo to šťávu a hlavně spád. Smála jsem se od začátku do konce. A ta benzínka? WTF!

Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček



poster
Kuroshitsuji

Na Kuro jsem měla spadeno už pěkně dlouho, a to hlavně kvůli Sebastianovi (a taky tomu, že to je o démonech). Popadl mě náhlý popud si to pustit... A bože... Proč jsem to neviděla už dávno? Byla to láska na první pohled. Viktoriánská Anglie, démoni, temná minulost, Shinigami... Prostě Aaaaaa! Našla jsem si tam hned manžela (Grelly a Drocell).

Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček


posterKuroshitsuji II

Druhá série Kuro je daleko kratší a má jen 12 dílů, takže jsem se do ní hned pustila. Byla jsem hodně zvědavá na blond bitch Aloise, o kterém mluvily všechny recenze. Bylo to o trochu slabší než první série, ale tak... co bych chtěla. Příběh to mělo dobrý a Alois byl pěkně bitchy. A nesnáším Clauda.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



Kuroshitsuji II SpecialsKuroshitsuji Specials 

I Kuro má nějaké ty speciály, v tomhle případě dvojdíl Ciel in Wonderland, potom příběh Shinigamiho Williama, speciál s rozhovory s postavami, Welcome to Phantomhive's Manor, ve které jste coby ženská postava interaktivně součástí příběhu a ještě díl věnovaný pavoukům a Trancym. Nejvíc se mi asi líbil Ciel v Říši divů - v anime je poměrně časté zpracovávat Alenku, takže to bylo i tady. Grelly jako Šklíba byl prostě ňuňu a Sebby jako králíček taky (a lol Lau). Hned po Wonderlandu byl díl s Willem... protože jsem se konečně dozvěděla něco o minulosti Grella a Williama.

Hodnocení (nemá CSFD): 4 z 5 hvězdiček


posterSafírově modrá

Vůbec nechápu, proč mi trvalo tak dlouho se dokopat k Safírové, ale nakonec jsem neodolala. Zamlouvala se mi už jednička a i když se to místy nedrží knihy, bylo to super cute. Gwen je vážně kočka a Gideon... uh. A byl tam ten duch, kterého jsem v knize tak milovala! (a brrr Saint-Germain).

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček

12 komentářů :

  1. Tolik knih, to je neuvěřitelný. Závidim a obdovuju :) A Disneyovky zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš nějaký tip na další animáky? :)

      Vymazat
    2. Alenka v říši divů, Na vlasků, Princezna a žabák, Ledové království, V hlavě, Horton...:)

      Vymazat
  2. Panebože, absolutně nechápu, jak to děláš a stíháš. Tolik knih nepřečtu ani za tři měsíce, a ty to dáš za jeden :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky nechápu :D ale asi si vynahrazuju teď srpen, to jsem přečetla stěží 1... ty vedra jsou zabijácký

      Vymazat
  3. To je kníh , wáu :) asi najviac ma zaujala kniha - Já nejsem neviditelná a to nie len svojou obálkou ale aj dejom :) ale musím priznať že sa mi dosť páči aj obálka - Jedna malá lež :) určite sa knihy dostanú na môj zoznam kníh ktoré chcem prečítať :)
    ináč krásny článok

    OdpovědětVymazat
  4. Páni tolik přečtených knih, jak ty to děláš? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, tolik knih jsem snad nikdy za měsíc nikdy neřečetla! Jen tak dál! :D Na Saphir Blau čekám už dlouho, ale nikde ho nemůžu najít, všude to je jen rusky :/

    OdpovědětVymazat
  6. No mazec, to das jako knihu denne? :-D

    OdpovědětVymazat
  7. tvl, ty seš maniak:D:D...Denní světlo znáš?:D...Jinak super, úžasné, brala bych to, mít to tak jak ty i ty knihy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě :D ale neboj, tohle jsem si vybrala tak na další rok dopředu, momentálně mám po tom červenci čtecí krizi...

      Vymazat