středa 3. února 2016

Měsíční shrnutí za leden 2016


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za leden?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

V lednu bylo zkouškové. To by mělo znamenat, že toho přečtu hodně. Bohužel, jsem líná a mimo učení a jsem trávila svůj volný čas na skypu s americkými přáteli. Přečetla jsem tak pouhých 5 knih a 1 mangu

The Wonderful Wizard of Oz (Oz, #1)The Wonderful Wizard of Oz

První knihou za rok 2016 se stal Wonderful Wizard of Oz, kterého jsem dočítala po kocovině 1.ledna. Fakt pecka. Tuhle dětskou klasiku jsem si chtěla přečíst už dávno, jelikož mám v merku knihu Dorothy Must Die, která je na motivy Čaroděje. Četla jsem ho v angličtině, což byla skvělá volba. Sice jsem se trochu ztrácela v různých pojmenováních, ale i tak se mi to moc líbilo. Miluju pohádky. Dorotku sice nemusím, ale Coward Lion to vše vynahrazoval.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Future Diary, Volume 1 (Future Diary, #1)Future Diary, Volume 1

V prosinci jsem byla nadšená z anime jménem Mirai Nikki. Vrhla jsem se tedy i na manga předlohu. Bylo to stejně super jako anime. Děsivá atmosféra, Uryu Minene na scéně a hlavně Yuno - nevinně vyhlížející Yandere, která by pro svého senpaie udělala cokoliv (i zabila). Jsem ráda, že jsem se rozhodla dát šanci i manze, protože to stálo za to. Doporučuji. 

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Všechno, úplně všechnoVšechno, úplně všechno

Nejlepší věcí na téhle knize je rozhodně forma, jakou je zpracována. Dopisy, e-maily, různé zprávy a tak... to je moje. Četlo se to jako báseň a námět rozhodně stál za to. Romantická stránka byla taky super. Proč tedy ne plný počet? Zhruba tak v polovině jsem začala mít podezření, že by se tam něco mohlo stát... a taky že jo. Uhodla jsem tím pádem hlavní zápletku, což ubralo tu jednu hvězdu. Jinak ale vynikající. Na to, že je to debut, tak smekám.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Poslední z bohů (Percy Jackson a Olympané, #5)Poslední z bohů - KNIHA MĚSÍCE

Vynikající. Prostě vynikající. Riordanův styl psaní je fakt čtivý a to, co v Poslední z Bohů předvedl bylo... neuvěřitelné. Měla jsem párkrát i dost na krajíčku. Luka mám pořád ráda, to se asi nikdy nezmění. A Nico! Už se nemůžu dočkat, až si připomenu první Bohy Olympu. A Percabeth! ♥ 


Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček





Steel Scars (Red Queen, #0.2)Steel Scars

Uh... Před přečtením téhle novely jsem si měla přečíst nejspíš i Glass Sword... protože RQ jsem úspěšně zapomněla... takže jsem se tady hodně ztrácela. Farley moc nemusím, ale doufala jsem, že se dozvím něco o Scarlet Guard. No... Kdyby tak polovina knihy nebyly šifrovaný hlášení z misí, která jsem přeskakovala, tak by to bylo o dost lepší.

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček




V podzemí (Zom-B, #2)Zom-B: V podzemí 

Wow. Oproti jedničce pořádné zlepšení (a více akce). Darren prostě umí psát a hlavně skvěle graduje děj. Pravá zombie apokalypsa konečně začíná. A ten klaun? OMG, ne!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Zrecenzované knihy

Taky mizérie. Pouhé 4 recenze (2 pro Fantasyii jsem už psala v prosinci, ale vydali mi je až v lednu).

Všechno, úplně všechnoCrown of Midnight (Throne of Glass, #2)Shannonová Samantha: Kostičas 2 - VidořádClareová Cassandra: Pekelné stroje I. - Mechanický anděl

Zhlédnuté filmy 

Na mě poměrně plodný měsíc. Viděla jsem víc filmů jak anime. Co se děje?

posterHunger Games: Síla vzdoru 2.část

Na Sílu vzdoru číslo dva jsem se těšila už od konce první části. Všichni, kdo četli knihu, tak vědí... Narozdíl od ostatních jsem si třetí díl HG užívala a depresivní části mě vzaly za srdíčko. Jak tedy dopadl film? Jsem spokojená. Nebylo to úplně nejlepší, některé části bych asi i vymazala, ale účel to splnilo. Byl tam můj milovaný Finnick, a to mi ke spokojenosti stačilo. 

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterTokyo Ghoul

Tokyo Ghoul je jedno z loňských nejočekávanějších anime. Nedalo mi to a mrkla jsem se na to, protože odkazy na Kanekiho masku jsou prostě všude. Ghúlů jsem se kdovíproč bála... Nic podobného jsem zatím neviděla, takže mě lidožraví příšerkové celkem děsili. Kamarádku navíc TG celkem zklamal, takže jsem byla hodně skeptická. Kupodivu se mi to celkem líbilo. Kanekiho nesnáším, na tom se nic nezmění, ale příběh a to ostatní byli fajn. Hlavně vedlejší postavy v podání Touky, Tsukiyami a Uty. Nic pro slabé žaludky. Ghoulové jedí lidi. Doslova.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček 


posterVelký Gatsby

Velkého Gatsbyho jsem měla v hledáčku už pěkně dlouho. Knihu jsem nečetla, ale i tak jsem se chtěla podívat na film. Celá ta atmosféra kabaretu mne neuvěřitelně přitahovala. A to nemluvím o písničce Young and Beautiful od Lany... Film mne překvapil. Na konci jsem brečela. Leonarda DiCapria miluju, takže jsem si přišla na své. Příběhová linka zajímavá, nejvíc se mi asi líbily dobové kostýmy a hudba. 

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterNeuvěřitelně hlasitě a neuvěřitelně blízko

Ani nevím, co jsem od tohohle filmu čekala. Dávali ho v televizi, tak jsem se mrkla. Vím, že existuje knižní předloha, tu jsem ale zatím nečetla. No... film mne zklamal. Nebude to ale jeho vina... Nemám ráda dětské hrdiny. A tenhle kluk mě naprosto iritoval. Čekala jsem tak nějak celkový pohled na to, jak se rodina vyrovnává s útokem na Dvojčata... a ne tohle. Na druhou stranu ale oceňuju nápad s hledáním pravdy... protože osudy všech těch lidí mě zajímaly víc jak osud našeho hlavního hrdiny. Asi jsem na to jen koukala ve špatnou dobu.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterRWBY - FILM MĚSÍCE

Mým lednovým favoritem se stává animovaný seriál z americké produkce, RWBY (čti Ruby). O Ruby jsem se dověděla pouhou náhodou - moje americká kamarádka Adrianna o téhle show neustále mluví (a jak jsem zjistila, tak je v USA a Kanadě celkem populární), tak jsem se rozhodla zjistit, co na tom všichni mají. Byla jsem neskutečně překvapená. RWBY je dokonalé. V podstatě vypráví příběh o světě jménem Remnant, který je rozdělený na různá království. Napadla jej stvoření známá pod jménem Grimm, která terorizují a zabíjejí obyvatele. Ti se na speciálních akademiích cvičí, aby se stali Lovci a Lovkyněmi, aby mohli tvory Grimm zabíjet. Do toho se blíží hrozící povstání od utlačované rasy Faunů... A právě na jedné takové akademii se ocitáme my. Hlavní postavy jsou navíc inspirované různými pohádkovými a mýtickými postavami (Červená Karkulka, Sněhurka, Čaroděj Oz, Glinda z Oz, Mulan, Jana z Arku, Achilleus, Thor a další...). A ta hudba... Výhodou je, že každý díl má maximálně 15 minut (ty z první série tak 5-8) a netrvá to dlouho. V téhle chvíli běží třetí série a já se už nemůžu dočkat. Mou nejoblíbenější postavou se stala neohrožená Pyrrha inspirovaná Achilleem, protože mám pro Řecké mýty a pověsti prostě slabost.

Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček



A jaký byl váš leden?

7 komentářů :

  1. Jeee, Oze bych si take rada precetla. A film Velky Gatsby miluji, knihu jsem cetla, ale film ma vetsi atmosferu.
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Nebudem klamať totálne si ma namotala na RWBY :D Asi sa na to dám a ten trailer je božský! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem neskutečně ráda :D Dá se to sledovat normálně na Ytb, hodím ti sem odkaz. Pokud ti nevadí český titulky (jsou tam i v aj), tak je to tam asi nejjednodušší :) Před prvním dílem doporučuji pustit všechny 4 trailery na Red, White, Black a Yellow.

      https://www.youtube.com/playlist?list=PLUBVPK8x-XMhCW2fW7ZYlD9MHjvmT8IGK

      Vymazat
  3. Díky za tip na Mirai Nikki i RWBY. Zrovna zoufala hledám nový seriál nebo anime a tohle vypadá suprově:)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím přiznat, že u Velkého Gastbyho se mi víc líbil film než knížka, což se často nestává.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za pár dobrých filmových tipů! A je to pěkná hromádka knih, co se ti podařilo načíst! :) A Čaroděj ze země Oz je můj obrovský knižní rest, taky si na něj musím najít čas.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za pár dobrých filmových tipů! A je to pěkná hromádka knih, co se ti podařilo načíst! :) A Čaroděj ze země Oz je můj obrovský knižní rest, taky si na něj musím najít čas.

    OdpovědětVymazat