sobota 17. června 2017

Pokračování knih, na která bych se chtěla vrhnout ASAP (2017)

Fotka uživatele Neoluxor.
Zdroj

Nápad na sepsání tohohle článku jsem dostala tak před pěti minutami... a byla bych blázen, kdybych téhle náhlé inspirace nevyužila. O co půjde? V poslední době koukám do knihovny až moc často a říkám si, jak ráda bych přečetla další díly ze sérií, které bych měla dočíst nebo u kterých na mě čeká pokračování. Tenhle článek je spíše pro mě, ale pokud vás zajímá, co na mě čeká a třeba se chcete inspirovat, tak neváhejte. Jdeme na to.

Traitor to the Throne (Rebel of the Sands #2)The Raven King (The Raven Cycle, #4)Ice Kissed (Kanin Chronicles, #2)The Rose & the Dagger (The Wrath & the Dawn, #2)

Rebel of the sands jsem dočetla poměrně nedávno, a tak není divu, že se tu objevil i druhý díl Traitor to the throne. Velmi se na pokračování těším, jelikož mě jednička fakt zaujala. The Raven King je závěrečný díl havraní tetralogie a absolutně nechápu, proč jsem ho ještě nečetla. Dvojku a trojku jsem měla dočtené během několika dnů. U Ice Kissed z trilogie Kaninů jsem čekala, až mi fyzicky dorazí domů. Konečně je tu, takže mi nic nebrání pustit se do mého milovaného světa Tryllů. Wrath & Dawn mne sice nenadchla tolik, jak jsem předpokládala, i tak si chci ale přečíst pokračování The Rose & The Dagger. Budu doufat, že tam tolik nebude jedna postava, kterou jsem v jedničce nesnášela... a pak by to mohlo být i fajn!

The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles, #2)Wayfarer (Passenger, #2)The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer, #3)Always and Forever, Lara Jean (To All the Boys I've Loved Before, #3)

Falešný polibek je teď také úplně všude. Četla jsem ho. A jelikož končí poměrně velkým cliffhangerem... na překlad možná ani čekat nebudu a The Heart of Betrayal si přečtu v angličtině. Pasažérku jsem četla taky nedávno a nejsem si úplně jistá, jestli u Wayfarera budu čekat na překlad či ne. Tak či tak chci vědět, jak to pokračuje. The Retribution of Mara Dyer je poslední díl téhle trilogie, který jsem nečetla. Trochu se ale bojím, protože nezískal moc dobré ohlasy a neubírá se to tím směrem, jakým bych si představovala. Na Always and Forever Lara Jean jsem se těšila už od samého oznámení, že původní dilogie bude mít třetí díl. Fakt doufám, že Lara bude s tím, s kým ji shipuju JÁ!

Rise of Fire (Reign of Shadows, #2)Our Dark Duet (Monsters of Verity, #2)Glass Sword (Red Queen, #2)Forever Too Far (Rosemary Beach, #3; Too Far, #3)

Rise of Fire si chci přečíst vlastně jen proto, protože mě zajímá, jak tahle série bude pokračovat. Jednička byla nudným rozjezdem a nic se tam nestalo. Sophie Jordan mám ale ráda, a tak jsem se rozhodla dát ji šanci. Our Dark Duet je nutností, kterou chci fakt co nejdřív. Slečnu Schwab žeru a je mi jedno, co napíše. This Savage Song byla boží. Glass Sword mám rozečtený už tak rok a pořád se ne a ne pohnout. Přitom mě jednička tak bavila! Uvidíme. Třeba s tím pohnu a rovnou si přečtu i třetí díl. Forever too far... předchozí dva díly totální trash, který mi pil krev... ale... dobře se to čte a baví mě smát se blbosti obou hlavních hrdinů. Styl psaní Abbi je navíc fakt návykový.

Planoucí hvězda (Prašná zem, #3)Zelená jako smaragd (Drahokamy, #3)Lola a kluk od vedle (Polibek pro Annu, #2)Útěk (Drakie, #2)

A aby tu nebyla jen samá angličtina... Planoucí hvězdu tu už mám strašně dlouho, ale fakt si ji chci přečíst! Tahle celá série mě neskutečně bavila a je trochu škoda, že ji moc lidí nečetlo. Je totiž poměrně originální a netradiční. Jdu někam do kouta, ale ne, nikdy jsem nepřečetla Zelenou jako smaragd. Bohužel si sérii skoro nepamatuju, takže si asi nejdřív budu muset přečíst předchozí díly. Stejně tak se stydím za Lolu a kluka od vedle. Annu jsem četla, stejně tak Islu... Nechápu, proč jsem vynechala prostřední díl. Jedničku Drakie jsem četla, když jsem s blogováním začínala. Takže tak 5 let dozadu. Útěk si chci ale přečíst i tak, jelikož to svůj potenciál mělo.

Na hraně věčnosti (Na hraně zapomnění, #2)Eden (Providence, #3)Tygrova plavba (Tygří sága, #3)Třetí stříbrná kniha snů (Silber, #3)

Na hraně zapomnění se mi fakt líbilo, takže jsem se rozhodla sem zařadit i Na hraně věčnosti. Nějaká contemporary by se na léto šikla, tak proč ne třeba tahle? Prozřetelnost i Proroctví od Jamie McGuire jsem ze srdce nenáviděla, i tak si chci ale přečíst Eden. V angličtině, protože u nás nevyjde. Třeba mě překvapí. Tygrovu plavbu mám taky rozečtenou strašně dlouho a je to vážně škoda. Tygří sága patří k mým velkým oblíbencům, takže snad brzy! Na Třetí stříbrnou knihu snů jsem čekala strašně dlouho. A stejně jsem si ji nepřečetla, i když ji tu mám. Tak třeba brzy...

Hodina čarodějnic #2Čtyři poslední věci (Thomas Cale, #2)Strážkyně brány (Proroctví sester, #2)Dare You To (Pushing the Limits, #2)

Na mou milovanou Anne Rice musím mít náladu a hlavně čas, protože ty její popisy jsou fakt zabijácký. I tak se ale chystám na dvojku Hodiny čarodějnic, protože jednička byla super. Čarodějnice jsou super. Čtyři poslední věci mám v rozečtených už pět let... a nic si nepamatuju. Ale já to dočtu, protože to byla docela drsná postapo/dystopie. Strážkyně brány je tvrdý oříšek. Jedničku jsem si kdysi vytáhla v TBR Jar a nutila se do ní. Stejné to bude asi i s pokračováním. Pushing the limits jsem četla už dávno, ale i tak si chci přečíst další díly z téhle série. Jmenovitě Dare you to.

Letní zahrada (Taťána a Alexandr, #3)Město ze skla (Nástroje smrti, #3)Lark Ascending (Skylark, #3)Poslední hvězda (Pátá vlna, #3)

Kdo by neměl rád Alexandra a Tatianu? Třeba já. Letní zahrada mi tu leží už příšerně dlouho, rozečtená. Jak jinak. První dva díly mě nenadchly, ale dočíst to chci. Je to další kniha, u které se postavám směju. Jsem zvědavá, jestli se bude opakovat Lazarevo. Město ze skla mi tu taky leží příšerně dlouho. Chci s Cassie pohnout. Vážně chci. Chystám se na to už dva roky. Lark Ascending je závěrečný díl Ptačího zpěvu, který u nás nedovyjde. Mám ho ale doma i ve fyzické podobě a narozdíl od většiny lidí se mi Ptačák fakt líbil. A na závěr Poslední hvězda. Série mě sice nijak zvlášť nenadchla, ale chci vědět, jak to dopadne. Ufouny já ráda.

Výsledek obrázku pro rarity crying gif

Vynechala jsem spoustu dalších knih, ale o těch třeba jindy (nebo je uvidíte na GR). Bohužel série musím dočíst. Nejsem schopná s tím přestat, což je občas na obtíž. Když jsem ale už investovala energii a čas do předchozích dílů, tak je dočtu. Co když se třeba zlepší?

A jak jste na tom vy?

3 komentáře :

  1. Série drahokamů je super ! Pak drakie jsem taky už přečetla, moc si to nepamatuju ale bavilo mě to. Stříbrná na mě taky čeká ale musím přečíst druhý díl :D Přeji krásné čtení :) Můj problem spočívá, že vůbec nevím co číst =))
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, jestli jsi udělala s tou dlouho pauzou u Drakie dobře. :D Série má skvělé ohlasy, takže jsem si ji nedávno pořídila a přečetla, ale bohužel to nebylo nic pro mě. Ve dvaceti letech je už na tuhle sérii pozdě, připadala jsem si při jejím čtení děsně stará. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně bylo 19 už když jsem četla jedničku, takže nepředpokládám, že by se něco změnilo :D

      Vymazat