pondělí 1. května 2017

Měsíční shrnutí za duben 2017


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za duben?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy


Něco vícNěco víc - KNIHA MĚSÍCE

Po autogramiáda Patricka Nesse jsem si Něco víc prostě musela přečíst, A udělala jsem setsakra dobře. Patrick mě nikdy nepřestane překvapovat s tím, co dokáže vymyslet. Na první pohled vypadá anotace trochu nudně... Hlavní hrdina umře a probudí se úplně někde jinde. Sám. Je za tím ale daleko víc. A je to geniální. Patrick píše poutavě a jeho knihy vždycky slupnu prakticky na jedno posezení. Takže palec nahoru. Opět jsem byla ohromena.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



Black Moon (Zodiac, #3)Black Moon

Takové to, když máte jednu knihu rozečtenou už x měsíců a i když ji chcete vlastně dočíst, vždycky se vrhnete na něco jiného. Přesně to se mi stalo i s Black Moonem, třetím dílem Zodiacu od Rominy Russell, do kterého jsem se nemohla dokopat. A byla to chyba. Oproti trochu nudnější dvojce bylo tohle nabité akcí a tím, co mi ve dvojce chybělo. Líbí se mi, jakým směrem to Romina směřuje. A Rho a její rozhodnutí ohledně toho, s kým bude? Nemohla si vybrat líp! (Ano, můj ship stále žije). Co víc si přát?

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Návrat Kouzelnice (Země příběhů, #2)Návrat kouzelnice

Pokračování Země příběhů jsem si nemohla nechat ujít. Chrise Colfera miluju už od dob Glee a zamilovala jsem si i jeho knižní sérii z pohádkového prostředí pro menší děti. Jako přerostlé mimino jsem se bavila stejně jako moji o 10 let mladší přátelé. Je to nenáročné, zábavné, výpravné a napínavé. Líbí se mi, co autor provedl třeba s takovou Karkulí nebo Mášenkou. Dokonce už mi ani tolik nevadili hlavní hrdinové, kteří tu trochu povyrostli a nejsou tak dětští jako v prvním díle.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


An introduction into the culture and history of Great BritainAn introduction into the culture and history of Great Britain

Hahahaha. Vlastně ani nevím, jak pořádně hodnotit tahle skripta. Hodila jsem je sem, protože jsem je přečetla fakt celá, slovo od slova. Je to super pomůcka, pokud o reálicích Velké Británie víte asi tolik, jako já před zkouškou. Na střední jsme nikdy takhle podrobně historii VB neměli, takže to bylo fakt super.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Kamisama Kiss, Vol. 1Kamisama Kiss, Vol. 1

Po zhlédnutí stejnojmenného anime jsem si nemohla nechat ujít ani mangu, podle které anime vlastně vzniklo. Zvládla jsem sice pouze první volume, i tak to ale stálo za to. Hlavně kvůli scéně, ve které se Tomoe stane familiarem Nanami (jejich první polibek!!!). Nanami jako hrdinku naprosto žeru. Už se nemůžu dočkat, až se tam objeví takový Kurama.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Pasažérka (Pasažérka, #1)Pasažérka

Na to, kolika lidem se to nelíbilo, jsem byla hodně mile překvapená! Nijak se to netáhlo a vážně netuším, kde byly ty popisné nudné pasáže, které se tolika lidem nelíbily. Cestování časem miluju a Pasažérka byla prostě skvělá. Ettu a Nicholase jako combo zbožňuju a je trochu škoda, že nestrávili víc času někde na pirátské lodi, protože tam mě to fakt bavilo. Doufám, že i dvojka bude tak dobrá. 

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Ryby - Útok z hlubinRyby - Útok z hlubin

Oh. My. God. Co to bylo? Tahle manga... není pro každého. Je hodně grafická, drsná a jsou tam (nejenom) chodící ryby. Mrtvolnej smrad. Lidi alá lidská stonožka. Něco tak bizarního jsem na poli mangy zatím nečetla. Nic pro slabší nátury. Svým způsobem se mi ale příběh líbil. Takže... do toho jděte jen na vlastní nebezpečí. Občas mi z toho bylo fakt zle. 

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Kupec benátskýKupec benátský

Nějak jsem to nedomyslela a na GR ani nedala první knihu, kterou jsem přečetla v rámci našeho Classic klubu! Na pana Shakespeara jsem se vrhla tak nějak spontánně. Pamatuju si, že jsme na střední koukali na stejnojmenný film, takže jsem si něco málo mlhavě pamatovala. Divadelní scénáře miluju, tudíž jsem to měla přečtené doopravdy za chvilku. Will opět nezklamal. Jeho hry prostě můžu a nezáleží na tom, jestli je to tragédie, komedie nebo historická. Will prostě jede.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy


Umění předstíratMy ostatní tu prostě žijemCassová Kiera: SirénaIšida Sui: Tokijský ghúl 3


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterNa hraně zítřka 

Na hraně zítřka je filmovou adaptací mangy All you need is kill, kterou jsem četla v březnu. Manga mě naprosto nadchla, takže jsem si nemohla nechat ujít ani filmovou adaptaci, byť americkou. Nebyla to až taková katastrofa, jak jsem čekala. Tom Cruise je super a zahrál to fajn. Trochu mě štvala Rita, která tu nebyla až tak badass jako v manze... Chápu, že producenti chtěli romantiku, ale ta se dala udělat tak, jako v manze. Ve výsledku spíše průměr, manga je stokrát lepší.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


Poster undefined 
        Monster High (TV seriál)
       
      
     Monster High

Ne, že bych v dubnu zkoukla všechny webpisody... Ale konečně jsem je dokoukala. Chyběla mi myslím jedna série. Co k MH říct? Zamilovala jsem se. Jsem ve skrytu duše pořád dítě, tudíž tyhle animované seriály žeru. O to víc, že se to odehrává na střední, kde jsou různá monstra... Pokud jste neviděli, pak rozhodně doporučuju. Není nouze o romantiku, napětí, drby.... Dokonce ani muziku! Miluju Deuce a Cleo. Miluju.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMonster High: Electrified

Na konci března vyšel i nový remake film k MH. Stejně jako jednička, ani u tohohle se mi ta animce zas tolik nelíbí, ale co. Pořád je to MH. Ve výsledku to bylo celkem fajn. Moanica je zajímavá záporačka. Je jen škoda, že tu víc prostoru nedostal takový Deuce, který byl s Venus a dalšími sice v hodně scénách, ale kromě zakládání kapely tam vlastně nic nedělali. Plus? Velký prostor tu dostala Twyla.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


poster13 Reasons Why

Netflix přišel s třináctidílným seriálem na motivy stejnojmenné knihy. Strhl se boom. Měla jsem výhodu v tom, že jsem knihu četla (nebo nevýhodu?). Zpracování seriálu? Bylo to obstojné. Líbilo se mi to. Bylo to syrové. ALE. Kniha se mi pořád líbila daleko víc. K seriálu mám své výhrady. Třeba ta sebevražda na konci. Naprosto zbytečná. Příliš nucené diverzity. Změna některých hlavních charakterů (třeba Sheri, aka knižní Jenny). Clay, který byl až moc drama queen, stejně jako Hannah. Chyběla mi tu knižní Courtney. A Justin... Knižní Justin udělal něco hrozného. A v seriálu? Naprosto to vymazali a udělali z něj spíš oběť. Bravo.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love Legend StarUta no Prince Sama: Maji Love Legend Star

V dubnu jsem se také rozhodla dokoukat nějaká rozkoukaná anime. Jako první přišla řada na čtvrtou řadu muzikálního anime Uta no Prince Sama, kde není nouze o krásné kluky, kteří rozhodně umí zpívat. Souboj tří klučičích kapel. První polovina byla celkem nudná, jelikož každý díl byl v podstatě jen o duetu mezi znepřátelenými kapelami, ale to bude tím, že některé kluky fakt nemusím. V podstatě netuším, co dalšího chtějí autoři vymýšlet, ale písničky byly moc pěkné. Bylo to fajn.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterZloba

Nechápu, proč jsem se na tuhle hranou pohádku ještě nepodívala, ale naštěstí ji zrovna dávali v televizi, takže jsem měla tu možnost. A překvapilo mě to. Líbilo se mi, jakým směrem se to celé ubíralo a Angelina Jolie byla v roli Zloby naprosto boží. Pokud jste ještě neviděli, pak se rozhodně mrkněte, protože je to výborné. Jedna z nejlepších moderních pohádek, které jsem viděla.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterKamisama Hajimemashita 2 - ANIME MĚSÍCE

Další anime, které jsem dokoukala, byla druhá série Kamisamy Hajimemashity. Vůbec nevím, proč jsem tak otálela, protože první série byla boží. Stejně tak ta druhá. Nanami a Tomoeho naprosto zbožňuju, stejně jako všechny vedlejší postavy a do anime jsem se prostě zamilovala. Pokud hledáte něco romantického, vtipného a naprosto božího, pak sáhněte právě po Kamisamě. Moc se mi líbila i příběhová linka a postupné odkrývání citů, které k sobě hlavní hrdinové chovají. Ňůůůůůů!

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


Kamisama Hajimemashita: Kako-henKamisama Hajimemashita: Kako-hen a Shiawase ni Naru

Soubor pěti OVA dílů, které jsou v podstatě tím pravým koncem a následují po druhé sérii anime. Tohle bylo prostě naprosto dokonalé. Hlavně ten konec. Moje srdce romantika naprosto šílelo. A to, že se Nanami vracela do minulosti, aby zachránila Tomoeho? Ach!

Hodnocení na animelistu: 9 z 10 hvězdiček





posterČarovný les

Tohle byl tak trochu přešlap. Věděla jsem, že je to muzikál, ale doufala jsem, že to bude... méně muzikální. Asi jsem se měla z Bídníků poučit. Některé písničky nebyly špatné, ale moc se mi nelíbilo, jakým směrem se některé pohádkové linky ubíraly. Díky bohu za Annu Kendrick, která to trochu zachraňovala. A samozřejmě Maryl Streep. Nakonec ale velké zklamání. To víte, po Zlobě mají pohádky velkou konkurenci.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 1.5 z 5 hvězdiček


posterDěcka jsou v pohodě

Na tenhle film jsem ani neplánovala koukat, ale zkoukli jsme ho na semináři angličtiny, tudíž ho sem počítat budu. A byla to boží komedie! Dost známých herců, včetně filmové Alenky, Peety Mellarka nebo Hulka. Dalším plusem je i diverzita, která se tu objevuje, hledání svého já a řešení rodinných krizí. Sama se divím, že jsem o filmu nikdy před tím neslyšela. Škoda!

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterGyo

Uhm... tohle byl vážně nechutný anime film. Koukala jsem na něj ale jen proto, protože jsem tenhle měsíc četla i manga předlohu. A výsledek? Líbila se mi víc manga. Anime se sice drží manga předlohy, ale mění si tu hrdiny jako na běžícím pásu. Oproti manze, kde je hlavním hrdinou muž, je to v anime úplně naopak. Stejně tak i konec, který byl oproti manze trochu upravený. Upřímně nechápu proč. Pokud nemáte rádi nic bizarního a nechutného, pak se po tomhle ani nekoukejte. Na druhou stranu je to... poučné.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček


posterEver After High

A nakonec opět trochu pohádek. Jelikož mi došlo MH, zkusila jsem další seriál ze stejné produkce jako MH. Oproti příšerkám jsou tu potomci pohádkových postav a cameo tu má i jedna postava z Monster High. Je to naprosto boží. Super hudba, pohádkové postavy, které miluju... I můj oblíbený Wonderland! Nebudu si nic nalhávat, mám pro pohádky prostě slabost!

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



A jaký byl váš duben?

5 komentářů :

  1. Mě se povedlo přečíst hned 10 knih. Z těch tvých se mě hodně zaujala Pasažérka. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Čarovný les se mi šíleně líbil, ale mám slabost pro muzikály, tak možná proto. Na hraně zítřka mě také bavilo, byla jsem na tom i v kině a spokojenost. Naopak Zloba mě zklamala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Kamisama Hajimemashita jakožto anime naprosto zbožňuji. ♥ Viděla jsem jej asi 3x a nikdy mě neomrzí - k manze jsem se bohužel ještě nedostala, ale to časem rozhodně napravím. Uta no Prince Sama jsem také viděla a souhlasím s tvým názorem. Bylo to fajn, ale nic víc...
    *Viděla si anime Super lovers? Nejsem si jistá, zda-li je to tvůj šálek čaje, ale i tak doporučuji!*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ještě ne, ale slyšela jsem o tom a mám to v plánu! Já úplně vyhraněnej oblíbenej žánr v anime nemám, koukám na všechno a myslim, že by se mi to mohlo líbit :)

      Vymazat
  4. Všetky knihy vyzerajú zaujímavo, no závidím ti Kupca benátskeho :)

    OdpovědětVymazat