pondělí 3. prosince 2018

Měsíční shrnutí za listopad 2018


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za listopad?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy


High School DxD, Vol. 2High School DxD, Vol. 3High School DxD, Vol. 4

High School DxD, Vol. 2, 3, 4

High School DxD mám neskutečně ráda, protože je vtipné a i když pánský harém většinou nemusím, tady to funguje velmi dobře a většinu slečen mám i ráda. Větší problémy mi dělala jen část s bojem, kde se hodně strategizovalo a bylo tam hodně textu - až tak dobrá v polštině ještě nejsem. Jinak jsem si ale čtení užila a moje dívčí srdce zaplesalo nad oním polibkem *wink wink*. 

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Tokijský ghúl 11 (Tokyo Ghoul, #11)Tokijský ghúl 11

Už si moc nepamatuji, co se v tomhle dílu stalo, protože jsem ho četla před nějakou dobou. Evidentně byl ale pomalejší a skládal se v podstatě jen ze soubojů. Kaneki se trochu složil... well a trochu víc prostoru nám dostala Akira a Amon. Osobně mám tyhle dva ráda, ale už bych radši finále. Zachraňoval to samozřejmě miláček Tsukiyama se svým tres bien (jako vždy).

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Kingdom of Ash (Throne of Glass, #7)Kingdom of Ash

Mé čtecí tempo bylo v listopadu mizerné. Jedním z důvodů je i to, že jsem si prorážela cestu skoro tisícistránkovým Kingdom of Ash. Na poslední díl Skleněného trůnu čekali snad všichni. Naplnil tenhle díl hype? Yep, řekla bych že jo. Osobně jsem byla moc spokojená. Na rovinu ale říkám, že bez přečtení Věže úsvitu tenhle díl ani nečtěte. Byla to jedna velká bitva za druhou, spousta akce, napětí... Jediné, co bych řekla je, že Maasová neumí zabíjet svoje postavy a má se v tomhle ohledu ještě co učit. 

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček


Shirayuki: Åšnieżka o czerwonych wÅ‚osach 1 (Snow White with the Red Hair, #1)Shirayuki: Śnieżka o czerwonych włosach 1

U většiny mang, které tu v polštině začínám, jsem alespoň viděla anime, takže vím, do čeho jdu. U Shirayuki jsem anime nikdy neviděla, takže to bylo o dost těžší. Haha, nebudu předstírat, že jsem rozuměla většině, ale přes 60 % určitě. Kontextově jsem to dávala a to je hlavní! Zen a Shirayuki jsou spolu děsně roztomilí a nemůžu se dočkat, co dalšího zažijí v dalším díle (který už mám na cestě!). 

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



ÄŒarodÄ›jova nevÄ›sta 5 (The Ancient Magus' Bride #5)Čarodějova nevěsta 5

Je škoda, že u nás vychází nevěsta tak pomalu (jasně, pořád to není x měsíců), ale s pobytem tady v Polsku jsem si zvykla na neustálý příliv nových titulů a to, že si je můžu přečíst prakticky hned do dvou měsíců. Pátý svazek nebyl vůbec špatný. Příběh Joela a jeho upírky patří mezi moje nejoblíbenější části a jsem ráda, že se konečně dostal konce. Zbytek byla spíše slice of life výplň, ale v případě téhle mangy to vůbec neva (i když v podobě anime to je pořád lepší a interaktivnější).

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Jojo's Bizarre Adventure: Phantom Blood, Tome 1 (Phantom Blood, #1)Jojo's Bizarre Adventure: Phantom Blood, Tome 2 (Phantom Blood, #2)

Jojo's Bizzare Adventures: Phantom Blood, Vol. 1, 2

V listopadu začala moje velká obsese jménem Jojo's Bizzare Adventures. Mezi maratonováním anime jsem se tak stihla dostat i k prvním dvěma svazkům Phantom Blood. Styl kresby Arakiho je hodně osobitý a ne každému se líbí. Já osobně jej pořád preferuji v anime podobě, ale i manga byla skvělá. Připomněla mi, proč jsem se do příběhu vlastně zamilovala. Hned v jedničce se totiž setkáváme s Diem a jeho memovaným "It was me, Dio!", když násilím políbí lásku Joja a ukradne tak její první polibek. Starodávná aztécká maska, která mění lidi v upíry a dva rivalové na život a na smrt - to chcete! Jen disclaimer - Araki rád nechává brutálně zabíjet zvířata, především psy a kočky. A hlavy tu lítají i u lidí, so...

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Rebelové vln (Stream Raiders, #1)Rebelové vln


Úplně nevím, jak tuhle knihu hodnotit, protože jsem trochu zmatená. Občas jsem se nudila, občas jsem nechápala, ale celkově to na mě působí lépe než Sařina (katastrofická) série Sníh nebo popel. Nemůžu úplně říct, že bych měla ráda všechny postavy, protože Ben mi neuvěřitelně lezl na nervy, sem tam i Lu, takže díky bohu za Vexe a jeho posádku. Když nad tím přimhouřím oko, byla to fajn oddechovka, která se dobře četla. Svět je rozhodně zajímavý a má potenciál, takže doufám, že ho autorka naplní v dalším díle.


Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček

KsiÄ™ga Przyjaciół Natsume 2 (Natsume's Book of Friends #2)Księga Przyjaciół Natsume 2

Natsume je jako pohlazení po duši - skvělá oddechovka s příjemnou kresbou a tlupou yokai, kteří se snaží získat zpět své jméno. V případě Natsumeho jsem se s tou polštinou trochu prala (narozdíl třeba od Food Wars), ale v kontextu se to dalo. Moc fajn!
Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček





Jak zostałam bóstwem!? vol. 2 (Jak zostałam bóstwem!?, #2)Jak zostałam bóstwem!? vol. 3 (Jak zostałam bóstwem!?, #3)

Jak zostałam bóstwem!? Vol. 2, 3

Kamisamu Hajimemashitu (Kamisama Kiss) jsem jako anime viděla už před hodně dlouhou dobou, ale i tak se pořád řadí k mým nejoblíbenějším, hlavně co se týče žánru romantiky a komedie. Druhý a třetí svazek jsem zhltla na jedno posezení, protože jak Kuramu, tak i Mizukiho zbožňuju a jsem moc ráda, že se v příběhu už objevili. Jen tak dál!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček

Kulinarne pojedynki #1 (Kulinarne pojedynki, #1)Kulinarne Pojedynki, Vol. 1

Byla jsem až překvapená, jak moc jsem rozuměla. Bylo to neskutečně vtipné, něco alá Master Chef, jen s jídlem, které vyvolává apetit orgasmus (slečnám to metaforicky svléká oblečení). Skvělý začátek, rozhodně si přečtu i další, protože jídlo já můžu.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Goblin Slayer 1 (Goblin Slayer Manga, #1)Goblin Slayer 1

Nemůžu jinak než dát plný počet. Goblin Slayer je perla mezi mangami a anime - temné fantasy, které se nebojí do příběhu nacpat gobliny, kteří znásilňují lidské ženy (a je to tam i pěkně ukázané). Yup, I like this one. Další volume sice nejsou až tak grafická, i tak ale doporučuji zvážit, jestli vám tyhle věci vadí. V případě anime se okolo tohohle totiž strhla poměrně bouřlivá diskuze, z které Goblin Slayer nevyšel moc dobře. 

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



Hate ListHate List  - KNIHA MĚSÍCE

Neskutečně silný příběh, u kterého jsem ráda, že se konečně vydal. Byla jsem překvapená, jak dobře se to čte. I když je téma střílení ve škole českým čtenářům trochu vzdálenější, je dobře, že se o něm mluví i tady. Autorka dokázala velmi dobře vykreslit celou atmosféru a psychologický vývoj hlavní hrdinky, která je z jednoho úhlu pohledu hrdinkou, která všechny zachránila a z druhého tou, která střílení podnítila. Valerie si prochází peklem. Nedoporučuji slabším povahám, protože to, co si Val schytává nejen od okolí, ale i od rodiny... je fakt masakr.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček


Twoje imiÄ™., Tom 1Twoje imiÄ™., Tom 2

Twoje imię, Vol. 1, 2 - MANGA MĚSÍCE

Your Name aka Kimi No Na Wa. jsem viděla jako film a upřímně... byl to jeden z nejlepších filmů, které jsem letos viděla. A manga? Naprosto nádherná. Ať už barevné stránky na začátku nebo i samotný příběh... Pokud máte šanci si příběh přečíst, pak do toho jděte. Prohození těl (slečna x kluk), rodinné vztahy... To chcete. Nebo se minimálně podívejte na film. Titul manga měsíce si rozhodně zaslouží, protože je to krása.

Hodnocení na GR: 4.25 z 5 hvězdiček


Zrecenzované knihy

A máme tu... jedno velké nic! xD 

Výsledek obrázku pro jojo's bizarre adventures nothing gif


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterNekopara 

Nekopara... příběh o tlupě roztomilých neko slečen, které pracují v kavárně nebo něčem podobném (nemám páru). Nekopara je slavná především díky dvojici hlavních kočiček, Chocole a Vanille. Největší problém s tímhle anime byl ten, že mi Chocola neskutečně lezla na nervy. Vanilla na tom sice byla o trochu líp, ale k mé smůle mi nejvíc přirostly k srdci všechny vedlejší postavy, které tam moc nebyly. What a shame.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterLouskáček a čtyři říše

Jeden z mála filmů, které jsem tenhle měsíc viděla v kině. Origoš Louskáčka jsem nikdy neviděla ani nečetla, tudíž jsem o příběhu nevěděla vůbec nic. Chtěly jsme se se spolubydlící naladit na cestu do Ruska, která nás čekala, takže jsme zvolily právě Louskáčka. Upřímně... s Ruskem to má společné úplné houby. Jako pohádka, která nemá dávat smysl, by to bylo asi fajn, ale co se reálií týče, tak vůbec. Nejhezčí na tom byly šaty a scenérie... to bylo tak všechno. Asi bych to tak neřešila, kdyby se tu opět neukázalo protěžování menšin, které je totálně v rozporu s dobovými reáliemi. Sorry, ale nevěřím, že v době viktoriánské Anglie, by byl jeden z nejbohatších mužů černoch.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterRoom Mate

Další naprosto zbytečné tříminutové anime, u kterého jsem ztratila svůj čas. Je to v podstatě to samé jako One Room, který jsem sledovala minulý měsíc, ale jen s kluky. I když se na pěkné anime kluky ráda podívám, tohle bylo fakt velké ne.

Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček





posterNyanpire 

Ne všechna krátká anime jsou špatná a Nyanpire je toho skvělým příkladem. Dostal dokonce plný počet bodů, což se zas tak často nestává. O čem to je? O neskutečně roztomilém kocourovi, kterého kousne upír a udělá z něj upíří kočku. Neskutečně roztomilé, vtipné a potěší.

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček





posterJojo's Bizzare Adventures TV (2012) - NEJLEPŠÍ ANIME 1

Ach, Jojo... Tak dlouho jsem se smála náhodným gifům a memečkům z tohohle anime, že jsem se na něj musela podívat. Nikdy bych neřekla, že se mi bude tolik líbit a že všech 100+ epizod stihnu za měsíc. Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi první série líbila víc jak třetí, tudíž dám do TOP obě. První série v sobě má hned dva příběhové arcs - Phantom's Blood a Battle Tendency. Jojo je neskutečně bizzare, s celou řadou pózujících mužných mužů, polonahých aztéckých bohů, mrtvých psů, nacistů a upírů. Co se týče Phatom's Blood, je kratší a hlavní Jojo, Jonathan, je prototypem dokonalého gentlemana. Jonathana nemusím, na druhou stranu jeho protivník, zlý upír Dio, je něco úplně jiného. Battle Tendency mne bavila daleko víc, jelikož se dostáváme konečně k pořádným bojů s Hamonem. V mnohém mi to připomínalo Bleach (díkybohu). A protivníci? Tři nelidští aztéčtí bohové, kteří většinou chodí jen v rouškách. A hlavní Jojo v Battle Tendency, Jonathanův vnuk Joseph, je nejvíc badass týpek, kterého můžete potkat (i když rád utíká z boje a rád říká Oh no a je děsně trolololo). Josephův sidekick je Caesar Zeppeli, moje nová láska. Ach, Caesare...

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček

Související obrázek


posterJojo's Bizzare Adventures (1993) a (2000)

Třetí arc se jmenuje Stardust Crusaders a má hned několik adaptací - z roku 1993, 2000 a pak 2014 (ta má 48 dílů). Jako první jsem viděla šestídílnou z roku 1993. A po porovnání s tou z roku 2000 nebyla vůbec špatná. Sice je tu jen několik bojů, ale jako celek to fungovalo dobře. Ani kresba není tak špatná a dá se na ni zvyknout. Jediné mínus bylo to, že jsem si vyspoilerovala to, kdo umře. Ta z roku 2000 sice byla delší a obsahovala jiné boje, ale pokud bych si měla vybrat jenom jednu, vyhrála by ta z roku 1993.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


Výsledek obrázku pro stardust crusaders gif

Jojo's Bizzare Adventures: Stardust Crusaders

posterTřetí arc v JJBA se jmenuje Stardust Crusaders a má hned dvě série. Hlavními hrdiny jsou Jotaro, vnuk Josepha z Battle Tendency. Joseph se tu objevuje taky, už je ale v pokročilém věku. A hádejte, kdo se vrací? Všemi oblíbený upír Dio, který chce zabít své odvěké nepřátele, Joestary! S příchodem třetí série se objevuje i nová schopnost, která se jmenuje Stand. Užívatelé Standu mají různorodé schopnosti, které kromě nich nikdo nevidí, můžou s nimi ale bojovat nebo si zjednodušit život. Jotaro se spolu s dědou a pár dalšími týpky vydává do Egypta, kde se Dio schovává, aby ho porazil a zachránil tak mamku, která s příchodem Dia začala umírat. První série je neskutečně napínavá a vypadá jako skutečná výprava - hrdinové se musí dostat z Japonska až do Egypta. Není to ale tak jednoduché, takže většinu cesty jdou po svých nebo autem. Na začátku jsem sice brblala, protože Hamon využívaný v předchozích sériích už nikdo nepoužíval, nakonec jsem si ale Standy oblíbila, protože můžou být fakt děsivé. Stardust Crusaders jsou také daleko vtipnější, s celou řadou sexuálních podtextů, scén se záchody, dalšími mrtvými psy, zabijáckými miminy, úchylnými orangutay a podobně. A pro mě osobně největší plus - můj ultimate husbando Noriaki Kakyoin a jeho oblizování třešní.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček

Výsledek obrázku pro kakyoin gif

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

posterI když jsem Grindelwaldovi dala tak dobré hodnocení, ve výsledku jsem byla spíše zklamaná. Co se týče efektů a magických tvorů, jsem více než spokojená. O tom žádná. Co se ale týče příběhu a kánonu... Největší problém mám s tím, že bych Newta kompletně vymazala z Grindelwaldova povstání a nechala mu pouze první film. A pak jsou tu věci, které kánonicky s HP nedávají žádný smysl. Grindelwald má být nejmocnější čaroděj všech dob, má bezovou hůlku... A chcete mi říct, že magický oheň, který vyčaroval, zvládne tlupa pěti ne tak dobrých čarodějů? (Koukám na tebe, Newte. Měl jsi být velmi průměrný čaroděj...). Grindelwald umí čarovat rukama bez hůlky - Voldemort měl být mocnější a stejně vždycky potřeboval hůlku. O Brumbálovi radši mluvit nebudu. Pořád se modlím za to, že závěrečný souboj mezi ním a Grindelwaldem fakt bude, a ne, že tam nacpou Newta. Pokud souboj nebude, s FZ končím, protože kánon je kánon. A ten "překvapivý" konec s Kredencem? Sorry, ale to je blbost jak vyšitá a pokud se to nevysvětlí, dávám palec dolů. Je to trapný. Palec nahoru za Nagini - to bylo super.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček

Výsledek obrázku pro dio brando edward cullen

Jojo's Bizzare Adventures: Stardust Crusaders, Egypt-hen

posterEgypt-hen je druhou sérií JJBA: Stardust Crusaders. Těžko říct, jestli je lepší ta první nebo ta druhá. Naše grupa konečně dorazila do Egypta a čeká je posledních pár soupeřů než se dostanou k Diovi. Další novinkou je nový společník Iggy (je to pes!), který je neskutečný trol a moc rád žere Polnareffovy vlasy. Soupeři jsou tu snad ještě lepší než v první sérii a z některých fakt mrazí (mluvím o tobě, Vanilla Ice). Jo, nezmínila jsem ještě to, že JJBA moc rádi používají kulturní reference z pop kultury, takže se hodně postav nebo jejich Standy jmenují po písničkách či zpěvácích. Závěr je pak brutální a posledních pár epizod jsem probrečela. Zápas mezi Diem a Jotarem je pak jedním z nejvíc epic battlů v celé sérii. A Dio má pár kůl hlášek, které se dost používají v memečkách (WRYYYY, Muda muda muda, Za Warudo!). Doporučuji, doporučuji! Koukněte na to pro Diův sexy "gay" obleček.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterAmerican Horror Story: Apocalypse

I když jsem viděla pouze první čtyři série AHS, na tu osmou, Apocalypse, jsem se podívala ráda. Na propojení Murder House a Covenu jsem čekala už od začátku a dočkala jsem se! A byla to parádní jízda. Konečně se vrátili všichni mí oblíbení herci (Taissa, Jessica...). Pokud jste předchozí série neviděli, tak asi ani nekoukejte, protože to celé stojí na minulých sérií, pokud ale ano, neměli byste být zklamání. Michael Langdon byl ve své roli Antichrista fantastický.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterJojo's Bizzare Adventures: Diamond is Unbreakable

Po maratonu Stardust Crusaders jsem byla ještě hodně zničená a pořád v slzách. A proto jsem se bála pustit do čtvrtého arc, Diamond is Unbreakable, u kterého jsem už dopředu věděla, že se mi alespoň co se týče designu postav nebude líbit. Hlavním hrdinou je tu Jousuke, levoboček Josepha Joestara, který je v téhle sérii už staroušek na pokraji smrti. Nakonec jsem se ale bála zbytečně. Diamond to zachránil skvělým příběhem s celou řadou uživatelů Standu a hlavním záporákem, který se vyrovnal i Diovi. Kira a jeho Stand Killer Queen patří mezi nejděsivější věci, které jsem v Jojovi viděla - Kira je totiž sériový vrah, který je posedlý ženskýma rukama (v dětství viděl obraz Mony Lisy a zamiloval se do její ruky) a po zabití si jejich ruce nechává u sebe. Další plus je Jotaro, který dělá Jousukemu side-kicka a manga autor Rohan Kishibe, který je prostě hottie.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterJojo's Bizzare Adventures: Live Action 

Diamond is Unbreakable se v roce 2017 dočkal i live action adaptace, které jsem se popravdě dost bála. Všichni víme, jak občas anime adaptace v live action podobě dopadají (Netflix Death Note). Byla jsem ale více než příjemně překvapená. Autorům se podařilo udržet celou atmosféru JJBA  a dokonce jim nechat i šílené účesy. I když v anime Jousukeho ráda nemám, ve filmu ho zahrál můj oblíbený herec, který se objevim třeba k doramě Death Notu, kde hrál L. Za sebe tedy můžu doporučit. Až na pár změn se film držel předlohy. A je to super i když neznáte předlohu.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterKishibe Rohan OVA

Diamond is Unbreakable se dočkal i dvou OVA epizod, které se soustředí na osudy mangaky Rohana Kishibe. Osobně jsem tyto dvě epizody uvítala s otevřenou náručí, protože Rohan byl mou nejoblíbenější postavou ve čtvrtém JJBA. Příběhově mne sice epizody až tak nezaujaly, ale to vůbec nevadí. Stačilo mi to, že tam byl Rohan.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterCam

Na konci měsíce jsem zavítala po dlouhé době na Netflix, kde mne zaujal film Cam. A bylo to velmi příjemné překvapení. Hlavní hrdinka se živí coby cam slečna, která se prodává na internetu. Brzy ale zjistí, že jí někdo ukradl účet a je live v době, kdy ona rozhodně nevysílá. V mnohém mi to připomínalo hru Simulacra (děsivá věc) a více než horror to byl thriller. Příjemné překvapení, které doporučuji. 

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterSpolubydlící

Po Cam jsem měla chuť na další thriller, takže jsem na Netflixu našla trochu starší film Spolubydlící. Pro změnu tu máme stalkerku, kterou si zahrála herečka Blaire z Gosip Girl. Nebylo to sice tak dobré jako Cam, párkrát jsem se ale vylekala. Herecké obsazení fajn, příběh spíše průměr. Pořád bych ale doporučila - místy to bylo zábavné.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterOreShura

A nakonec tu mám třináctidílné harémové anime OreShura, které jsem měla problém vůbec dokončit. Začala jsem se na něj dívat kvůli tomu, že hlavní hrdinka měla být posedlá JJBA a během celé série se mělo objevit hned několik referencí. Well... Reference tam párkrát byly a jen díky tomu tohle anime nedostane nízké hodnocení. Zbytek byl ale jedna velká nuda. Slečny v harému byly velmi otravné a kromě hlavní hrdinky taky blbé jak tágo.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




A jaký byl váš listopad?

14 komentářů :

  1. O Hate listu jsem přemýšlela.

    OdpovědětVymazat
  2. Anime s Mňaupírem je super!! :D :D U toho jsem se naprosto skvěle bavila. :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Fantastická zvířata mě též zklamala. Jak jednička byla super, tak teď jsem se trochu nudila.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že Fantastická zvířata zklamala mnoho lidí. :)

    U mě na blogu právě probíhá soutěž o dvě knihy, tak se zapoj. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Your style is very unique in comparison to other folks I ave read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just book mark this page 토토사이트

    OdpovědětVymazat
  7. Some truly superb blog posts on this website , thanks for contribution. 경마

    OdpovědětVymazat
  8. Ӏf ʏou are іnterested, feel free to ѕend սѕ your articles foг օur rdview at:
    If they are vеry gοod,we will post them.
    먹튀검증

    OdpovědětVymazat
  9. Thank you for another informative blog. Where else could I get that kind of info written in such a perfect way?
    카지노사이트

    OdpovědětVymazat
  10. Easily, the article is actually the best topic on this registry related issue. I fit in with your conclusions and will eagerly look forward to your next updates
    카지노사이트윈

    OdpovědětVymazat
  11. You absolutely come with really good articles and reviews. Regards for sharing with us your blog
    카지노사이트

    OdpovědětVymazat
  12. Thanks for sharing nice information with us. i like your post and all you share with us is up to date and quite informative, i would like to bookmark the page so i can come here again to read you, as you have done a wonderful job Feel free to visit my website;
    야한동영상

    OdpovědětVymazat
  13. It’s really a great and useful piece of information. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. Feel free to visit my website; 야동

    OdpovědětVymazat