pátek 11. ledna 2019

Měsíční chvástačka (září - prosinec 2018)

Meme pořádané Judit

Knihy, které jsem si koupila



V září jsem odjela na Erasmus do Polska, takže jsem doma pár měsíců nebyla. Chvástačku proto dělám až teď. Nicméně se mi za těch pár měsíců sešla obrovská kupa knih a mang, takže jdeme na to. Měla jsem dost problém určit, co jsem dostala a co jsem si koupila sama, protože dost věcí jsem dostala na Vánoce, takže... kdoví! Jako první tu mám prvních šestnáct volume Jak zostalem bośtwem?! (Kamisama Hajimemashita). Většinu mang mám v polštině, tahle není výjimkou. Skoro celou už jsem stihla i přečíst. 


Jako další tu mám první tři volume Chobits v polštině. Moc příjemná manga, doporučuji. Dvě volume Wolf's Rain jsem stihla už přečíst, a bylo to moc super. Stejně jako anime. Nakonec ještě první volume Ouran High School Host clubu v polštině.


První díl Oka Horusa je neskutečně krásně zpracovaný. A pozor, je to v hardbacku! Pak tu máme dva díly Gdy zaplacza cykady (Higurashi no naku koro ni). Nečetla jsem, ale anime je boží. Sedm knížat a tisíciletý labyrint byl celkem okay, ale nic světoborného. A nakonec tři volume Aniólů zbrodnich (Angels of the Death). Viděla jsem anime, stejně dobré jako manga.


Z Olimposu jsem četla zatím jen první díl, ale mile překvapil. Girls und panzer jsem zatím nečetla, ale vypadá to dost vtipně. První díl Perfect Worldu byl docela depresivní, ale zatím se mi líbí. Něco jako Zbyt pijany na milość je yaoi. Docela fajn. A dva díly Maid-samy v němčině, které jsem si koupila při návštěvě Berlína.


Highschool DxD jsem viděla jako anime a samozřejmě mi nemohla v knihovně chybět ani manga. Jsem zatím u devátého volume z jedenácti a jsem nadmíru spokojená.


Všechny tři díly Twoje imie (Your Name) jsem už četla a vřele doporučuji. K manze jsem měla v boxu i light novelu stejného jména. V Německu jsem si koupila anglickou mangu RWBY: Red Like Roses. Nakonec mám opět jednu polskou, která má naprosto nádhernou obálk - Dar trzech królů.


Vrátíme se opět do Polska. Jako první pět volume Kulinarnich Pojedynků (Food Wars). Všechny přečtené, fajne manga. Z outletu mám první dva díly Pamietniku Przyslości (Future Diary), které jsem už četla, ale chci je mít ve sbírce. V polštině pak mám i první díl Deadman Wonderlandu, v němčině pak první díl Kakegurui.


V Londýně jsem si pak ve Forbidden Planet díky velké akci mohla koupit i nádherné hardback edice mangy Jojo's Bizzare Adventures. Konkrétně mám všechny tři volume Phantom's Blood, tři díly Battle Tendency a dva díly Stardust Crusaders. Ze všech úlovků jsem nejvíc pyšná právě na tyhle.

Knihy, které jsem dostala 


Od mamči jsem k Vánocům jako první dostala celou sérii Spice and Wolf v polštině. No nejsou ty obálky naprosto dechberoucí? A Holo je navíc ťuťuťu!


Příbuzní si pak k Vánocům rozebrali knížky, které jsem si nakoupila v Londýně. Z podepsaných tu mám Kingdom of Ash, Zenith a Scythe. Z těch dalších pak A Very Large Expanse of Sea, Boneless Mercies a Everless. V polštině jsem si pak koupila ve výprodeji Eve.


Ne všechny mangy z téhle hromádky jsem dostala k Vánocům, ale nechám je tu všechny. První dva díly Ksiegy przyjaciol Natsume už jsem četla a palec nahoru. Další příjemnou mangou je Shirayuki, kde plánuji koukat i na anime. A nakonec čtyři díly Goblin Slayera, protože anime bylo boží.

Knihy, které jsem dostala jako recenzní výtisk


Jako první tu mám knihy od AM a Fantasye - Rebely vln, Hate list, Prokletý trůn a Na vlnách fantazie. Na fotce není druhý díl Diabolika, který už má půjčený kamarádka.


Z Fantasye mi pak dorazily i nějaké mangy - desítka a jedenáctka Tokijského ghúla a pětka Čarodějovy nevěsty.


Dorazilo mi pak hned několik balíčků ze Slovartu, jmenovitě se Stálo to za to, Už zase létám, Kodexem lovce stínů a Naslouchej noži.

A nakonec všichni miláčci pohromadě!



5 komentářů :

  1. Ách... tomu říkám provokace... úžasná sbírka ♥
    Koukala jsem že dost toho co máš jako mangu jsem viděla jako anime, třeba Jak zostalem bośtwem?! (Kamisama Hajimemashita), MAid-sama a Ouran High School Host clubu nebo Shirayuki jsem úplně zbožnovala.
    A ty obálky k té sérii mangy co jsi dostala od mámy? ♥_♥ prostě TOP...
    Úplně lituju, že polsky neumím ani kváknout a problém mám už i s angličtinou..
    Hodně mě taky praštila do očí Čarodějova nevěsta. Tu mám aktuálně rozkoukanou a nejspíš se co nevidět nechám zlákat a pustím se i do mangy.

    OdpovědětVymazat
  2. A já si myslela, že mám spoustu mang a komixů :D Kam se na tebe hrabu :D

    OdpovědětVymazat
  3. What an interesting story! I'm glad I finally found what I was looking for Excellent reading 국산야동

    Please visit once. I leave my blog address below
    야설
    국산야동


    OdpovědětVymazat
  4. I admire this article for the well-researched content and excellent wording. I got so involved in this material that I couldn’t stop reading. I am impressed with your work and skill. Thank you so much 중국야동넷

    Please visit once. I leave my blog address below
    야설
    중국야동넷

    OdpovědětVymazat