sobota 31. března 2012

Recenze - Vytržení

Vytržení (Andělé, #3)Anotace:

Ve třetím dílu série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti .

Pocit těsně po dočtení: Chci taky znát minulost!









Video:



Proč jsem si knihu vybrala

Passion (Fallen, #3)Jistě pamatujete na recenze na první dva díly ze série Andělé, které jsem psala. Kdo by čekal, že si přečtu i čtvrtý díl, že? :D Byla jsem na něj zvědavá. Přeci jen ten druhý skončil v dost napínavé chvíli a opravdu jsem byla zvědavá na Luceiny minulé životy. Kdo by nebyl.

Něco k obálce

Obálky této série mne pořád více a více fascinují. Bohužel musím konstantovat, že ze tří dílů se mi ta na Vytržení líbí asi nejméně. Modelka vypadá příliš vyhuble, něco jako anorektička. Přesto má však jistý půvab a dodává obálce majestátního vzezření. Palec nahoru, česká obálka je dokonce skoro stejná jako ta původní. Jediné, co nechápu, je překlad knihy. Passion alias vytržení? Passion měla být Vášeň. No, evidentně se jim ten překlad nelíbil.

Hodnocení (může obsahovat drobné spoilery)

Příběh navazuje těsně tam, kde skončila Muka. Lucinda skočila do Hlasatele, aby zjistila příčinu, proč stále a neustále umírá a jak by se tomu dalo předejít. Také chce zjistit, zda je Danielova láska skuetčná. A Daniel? Ten se pustí za ní, aby jí zachránil před hrozivou pravdou, která by jí mohla změnit budoucnost. Považte, měnít minulost je nebezpečné.

Lucinda postupně navštěvuje své minulé životy, ať již svoji ruskou verzi Lušku, amazonskou otrokyni, která měla být obětována či francouzskou šlechtičnu, která se dvořila samotnému králi. Daniel tam vždy byl, našel jí. Samozřejmě, že je nemožné, aby Lucinda nic nezměnila. Pomalu poznává pravdu. Navíc tu jsou temné síly, které prahnou po jejím životě. Daniel musí pospíchat, aby jí zachránil před dávným proroctvím a samou podstatou zla. Lucinda pomalu neví, kdo je její přítel. Je jediná cesta, vrátit se tam, kde to všechno začalo. Jedině tak se možná zbaví proroctví.

Konečně díl, který je dle mého gusta. První dva díly nebyly špatné, ale na Vytržení to prostě nemá. To, jak Luce poznává svá minulá já, je naprosto dokonalé. Její pohnutky a příběhy mne bavily, historické okamžiky jsou mi blízké, tudíž jsem byla nadmíru spokojená. Daniela nemám ráda, jako obvykle. Bill byl milým společníkem a chvíle, kdy Luce splynula se svým minulým já, také stály za to. Příběh je vyprávěn z pohledu Luce a Daniela, tudíž vidíme obě strany příběhu, jejich emoce. I přes odloučení pořád cítí svoje pouto. Dojemné.

Konec mne překvapil, jsem už celkem zvědavá na pokračování. Pokud tedy máte tuto sérii rádi, nesmíte Vytržení vynechat.

Celkové hodnocení:    87,5 %

Zdroje:
Obálky
Anotace
Obrázky

3 komentáře :

  1. Tak to já už v tomhle díle neměla ráda nikoho. Daniela ani Luce, jen Bill byl fajn, ten se mi líbil..jinak cestování do své vlastní minulosti je dobrý nápad, jen kdyby mi to nekazily ty postavy..a co jsi říkala na popis nebe?bílé obláčky?to jako myslí vážně?čekala jsem něco originálnějšího..

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se vytržení líbilo z celé serie nejmeně :)

    OdpovědětVymazat