středa 4. dubna 2012

Recenze - Krásní mrtví: Arizona

Krasni mrtvi – Arizona (Eden Maguire) obalAnotace:

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.

Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti.

Je to už skoro rok, co se Arizona utopila v Hartmannově jezeře. Podle všeho (a všech) to byla sebevražda Opravdu? Opravdu by se ta silná, sebevědomá Arizona, suverénní, nepřístupná kráska z ellertonské střední školy utopila v jezeře? Darina musí Arizoně pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi. Ale neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží.

Pocit po dočtení: Trpím depresí. Už teď mi Arizona chybí.



Video:


Proč jsem si knihu vybrala

Arizona (Beautiful Dead, #2)
Nenechávám rozečtené série, i kdyby ty knihy byly sebehroznější. To u Krásných mrtvých neplatí. Jonas se mi líbil, a tak jsem byla dosti zvědavá na osud krásné a uzavřené Arizony, která skrývá tajemství. Díky Fragmentu jsem nesplakala nad výdělkem a knihu si tak mohla přečíst z pohodlí domova.

Něco málo k obálkám

Jsem ráda, že všechny obálky mají ten starý motiv. Obálky z této série se mi líbí, a ani Arizona není výjimkou. Je snad ještě lepší než Jonas, asi proto, že na obálce není Darina, ale sama Arizona v jezeře. Tajuplná a naprosto skvělá, jako obvykle.

Hodnocení (může obsahovat spoilery)

S Darinou se setkáváme krátce po smrti Boba, Jonasova otce. Dívka by měla pokračovat ve svém poslání a pomoci očistit jména čtyřech krásných mrtvých - Jonase, Arizony, Summer a jejího mrtvého kluka Phoenixe. Jonas už spravedlnosti, teď je čas na Arizonu, krásnou a nepřístupnou černovlásku se spoustou tajemství, která údajně spáchala sebevraždu v jezeře. Doopravdy by ambiciózní Arizona něco takového udělala?

Darina je světem Krásných mrtvých tak pohlcena, že zanedbává své přátele, Logana i matku Lauru a jejího přítele Jima. A Krásní mrtví tomu moc nepřidávají, od té doby s Jonasem po nich není ani vidu ani slechu. Darina tráví svůj čas ve stodole a očekává jejich návrat. Teprve tehdy, kdy se rodiče Arizony chtějí odstěhovat, se věci dávají do pohybu. Zombie se vrací, aby Arizona došla spravedlnosti.

261525_247587431920497_100000077275081_1043683_6783242_n_largeDarina zjišťuje, že Arizona není tak chladná, jak si myslela a dokonce že má malého autistického bratra. Je snad právě Raven vodítkem, kterým by se měla Darina vydat? Také tu máme Arizonina tajného přítele, který vlastně až tak tajný není a skrývá nemalý skandál. Ještě, že má Darina po boku Phoenixe a Huntera, kteří jí ochrání v případě nebezpečí. A také že ano, jde tu o krk. V Ellertonu se pohybuje vrah. Když už nikdo nezbyde, vždy se může spolehnout na Brandona Rohra.

Hodiny nemilosrdně tikají a Darina by si měla pospíšit, jinak se Arizona nenávratně vypaří. A to by po úspěchu s Jonasem byla obrovská škoda.

Favim.com-1845_largeArizona se mi líbila snad ještě víc, než Jonas. Darina je sice pořád posedlá Phoenixem, ale člověk by to i chápal. Přeci jen o něj přišla a chce s ním zůstat co nejdéle to půjde. Přesto je zde pořád cítit ta hranice, že Phoenix bude muzet odejít. Arizona je naprosto úžasná, tajemná, během celé knihy se vlastně dovídáme o tom, jaká Arizona doopravdy byla a jaký vedla život s bratrem a jakou roli hrála ve své rozpadající se rodině. Arizona předčí naše předpoklady, stejně to nakonec skončí úplně jinak. Během příběhu sice možná uhodnete, kdo za její smrt může, ale i přesto je příběh skvělý a čtivý, napomáhá tomu i fakt, že kniha je menšího formátu a má rychlý spád.

Hunter opět nezklamal, jak jsem se již zmínila v předchozí recenzi. Jsem zvědavá, jak si autorka poradí s dalším dílem, a to Summer. Myslím, že Darina bude mimo společnost. Trochu mě mrzí, že není trochu více popsáno to, co se děje ve škole a její reakce na spolužáky. I když pravda, Darina je většinu času někde úplně jinde, než ve škole, a nebo spolužáky a kamarády nevnímá. Občas mi připadá, jako by ke Krásným mrtvým patřila skoro sama.

Celkové hodnocení:   88 %

Děkuji nakladatelství Fragment za věnování recenzního výtisku!

Zdroje:
Anotace
Obálky
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat