sobota 11. srpna 2012

Autorské šílenství (1)



Toto meme pochází s dílny Wolf Draven a více si o něm můžete přečíst ZDE, na jejím blogu.

Cílem je ukázat knihy od vašeho oblíbeného autora, kterého doma pomalu shromažďujete a máte více než 2 jeho knihy.

Já si pro dnešní den vybrala mého nejoblíbenějšího spisovatele, a to Darrena Shana.

Darrena jsem měla ráda už od svých dětských let. Jeho knihy byly asi tak jediné v naší školní knihovně, které stály za to, a tak jsem si ho díky jeho sérii Cirque du freak naprosto zamilovala. Uznávám, že nemám všechny jeho knihy, ale to bych ráda změnila. Mojí pýchou je skoro celá série Cirque du freak, z níž mám krásných 11 dílů a chybí mi pouze poslední díl, Synové osudu. Je trochu škoda, že nemám jednotně hardbacky či paperbacky, ale i tak ty knihy miluji.


První tři díly ze série, souhrnně nazývané The Vampire Blood Triology, a to Madame Okta, Upírův pomocník a Krvavé chodby.


Čtvrtý až šestý díl má souhrnný název The Vampire Rites Triology, a tvoří ho Upíří hora, Zkoušky smrti a Upíří kníže. (Osobně patří tyhle díly mezi moje nejoblíbenější, protože se v nich vyskytuje moje nejoblíbenější postava z celé série).


Sedmý až devátý díl má souhrnný název The Vampire War, a tvoří ho Lovci z přítmí, Spřeženci noci a Zabijácí úsvitu. (od osmého dílu už se začaly vydávat hardbacky, takže bohužel. Lovci z přítmí mají dle mého názoru nejhezčí obálku z celé série, ty nové hardbacky jsou ošklivé.)


Závěrečná triologie se nazývá The Vampire Destiny a tvoří jí Jezero duší a Pán stínů (patří tam ještě závěrečný díl Synové osudu, ale ten nemám). (A to se nechci vyjadřovat o obálce Pána stínů, málem mě i rozesmála).

A co bych si chtěla od Darrena v budoucnu pořídit? Rozhodně celou sérii Demonata a také sérii Město.

5 komentářů :

  1. Darren je opravdu skvělý spisovatel, jeho knížky miluju. I když doma žádnou nemám :/
    A která postava byla tvoje nejoblíbenější?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee :) Myslela jsem si, ten je parádní. Já teda měla ráda Pana Hroozleyho. Proto nesnáším Darrena, jak mi dal naději, a pak se ukázalo v té další kapitole, že opravdu umřel :(

      Vymazat
    2. Hroozleyho taky žeru :) Ještě s Vandžou Pochodem. Vlastně mám celkem ráda i Steva, takovej dáblík.

      Vymazat
  2. Moc pěkné, tahle série by mě taky dost zajímala. Snad si jí alespoň přečtu. Demonatu si plánuji pořídit - první díl jsem měl jenom pučený. A samozřejmě trilogie Město mě taky zajímá.

    OdpovědětVymazat