středa 17. října 2012

Recenze - Vykoupení


Vykoupení
Anotace:

Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže – žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?

Proč jsem si knihu vybrala

Po konci třetího dílu jsem byla doopravdy zvědavá na to, jak tahle série nakonec dopadne. Vytržení skončilo dost velkým cliffhangerem a já se nemohla dočkat dalšího pokračování své celkem oblíbené série s úchvatnými obálkami.
  



Trailer: 



Něco málo k obálkám




Celá série Fallen mne okouzlila svými úchvatnými obálkami a modelkou. Poslední díl se mi ze všech čtyřech obálek líbí asi jako druhý nejvíc. Po přečtení zjišťujete, že obálka naprosto pasuje k ději, což je rozhodně plusem. Krásné šaty, tajemné pozadí - přesně tohle slibuje obálka, která vás naláká na přečtení knihy. Pokud jde o portugalskou verzi Extase, tak to také není špatné - mám slabost pro černé korzetové šaty.

Hodnocení

Tumblr_m8gujepms51rxyjm6o1_500_largeLucinda Priceová urazila dlouhou cestu - po unavující pouti svými minulými životy se dívka stále více a více blíží k pravdě - proč vlastně vznikla kletba, která sužuje jí a její odvěkou lásku Daniela. Luce už nepochynuje o pravdivosti jejich nehynoucí lásky - po tom, co viděla několik svých minulých já toho ví až dost. Je tu ale jiný problém - Lucifer plánuje vymazat předchozích 6 000 let a vrátit se k původnímu Pádu, který má zamezit, aby se Luce a Daniel neustále setkávali v Luciných minulých životech. Pro lidskou rasu by to mohl být konec - a taktéž i pro zamilované milence. Lucinda s Danielem mají sedm dní na to, aby našli staré relikvie, které mají dohromady moc odhalit místo původního Pádu a tak také odhalit důvod, proč je Luce prokletá.

Mimo Lucifera je tu ale i jiný problém - Stupnice, andělé striktně následující Boha, kteří udělají cokoliv, aby Luce, Daniela a jejich přátele zastavili. A nezapomeňme na Vyhnance, slepé bojovníky, kteří v minulosti usilovali Danielovi a spol. o život. Dokáže hrstka padlých andělů s Luce v čele odvrátit strašlivou katastrofu a pokořit Lucifera nebo je Danielova a Lucina láska odsouzena k záhubě? Válka se nezávratně blíží a je třeba se bát obětí.. Některé by mohly hodně bolet.

Italy_venezia_underwater_venice_cool-8ea503a43a076aa0485cfc4e3ad395ce_h_largeV předchozích třech dílech nám Lauren představila Lucindu Priceovou, dívku, která se v každé ze svých inkarnací zamiluje do Padlého anděla Daniela, který cestuje napříč staletími, aby jí vždy našel. A ztratil. Jakmile totiž Luce dojde k poznání o Danielově identitě či jejich polibku, vzplane a uhoří. Současnost. Luce se dověděla o tom, že Daniel a jeho kamarádi jsou andělé a začíná pomalu odhalovat svoji minulost. Nevzplanula - má možnost zachránit svojí nesmrtelnou duši jednou provždy a dovědět se, kým doopravdy je. Děj čtvrtého dílu mi trochu připomínal Oběť od Andrey Cramer, i když Vykoupení bylo daleko čtivější a promyšlenější. Stará známá parta dodává příběhu onu správnou příchuť a romantický vztah mezi Luce a Danielem je v mezích únosnosti. Výprava za relikviemi celý děj hodně osvěžila a přidala tak akci, která je v knize od začátku až prakticky do konce. Oproti ostatním dílům si tak užijete závěrečný boj přímo v hlavním přenosu. Pokud byste snad ztráceli linku, pořád tu je láska mezi Luce a Danielem, která nezná hranic.

Všechny postavy z knihy znáte již z předchozích dílů, a tak víte, co asi tak čekat. Pokud nemáte rádi navždy ztrápeného Daniela, který by pro Luce udělal první poslední, je tu Cam, ironický floutek, který knihu vždy okoření nějakou vtipnou poznámkou. Nezapomeňme ani na ostatní padlí, v čele s rozvernou Arianne, krásnou Gabbe, démonkou Molly a dalšími. Seznámíte se s pár dalšími postavami - důvěrněji Luciferem či sympaťandou Dee. Široká škála postav dělá z Vykoupení zajímavý mix, který vás neunudí svou jednotvárností.

6817494899_0344878043_largeVykoupení si rozhodně přečtěte, pokud jste fanoušky této série. Pokud jste sérii ještě nečetli, začněte s Pádem. Mezi andělovinami patří Pád mezi ty lepší série. Neříkám, že je až tak originálním, ale naprosto úžasné obálky a vcelku promyšlený děj vám přinesou hezkou chvilku rozptýlení. 

Celkové hodnocení:  85 %

Děkuji Knižnímu klubu za poskytnutí recenzního výtisku.

Zdroje:

5 komentářů :

  1. na túto sériu sa chystám už 8) vyzerá zaujímavo, len sa jej trošku bojím, či sa mi bude páčiť 8)

    OdpovědětVymazat
  2. skvělá recenze :)) jinak celou sérii si už dlouho plánuji přečíst, tak se k ní snad brzy dostanu :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já četla zatím jen první tři díly.. A mrzí mě to. Po přečtení třetího dílu jsem měla trochu obavy, jak to se sérií bude dál, ale čtvrtý díl vypadá opět zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. zatím jsem četla jenom první tři díly a třetí díl se mi moc nelíbil (přišel mi moc nudný), a tak jsem se bála, jak celá série dopadne... možná si ale čtvrtý díl nakonec přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se vykoupení moc líbilo....až na ten konec,který podle mně mohl být lepší :)

    OdpovědětVymazat