sobota 22. prosince 2012

Interview s Aimee Agresti

A mám tu třetí rozhovor v historii blogu. Už mi nějaký ten pátek leží na mailu, a tak jsem se konečně dokopala k tomu, abych se s vámi podělila. A koho tu máme pro dnešek? Aimee Agresti, autorku série Gilded Wings.

Něco o autorce (info z jejího webu):

Aimee AgrestiAimee Agresti byla na střední škole nominována na "Nejtišší osobu" - možná protože trávila tolik času s nosem zabořeným do knih. A tak pro ní existovala pouze jediná jasná cesta - stát se spisovatelkou. V současné době se pohybuje mezi světy faktu a fikce. Je autorkou young adult novely ILLUMINATE. Je také novinářkou v Us Weekly, jejíž práce se objevila v People, Premiere, DC Magazine, Capitol File, The Washington Post, Washingtonan, The Washington City Paper, Boston magazine, Women's Health a New York Observer... Má na svědomí také několik vystoupení v rádiu, kde zábavně mluví o tom, co mají rídy hollywoodské celebrity a další... Absolovala na Severozápadní Univerzitě s titutlem v novinařině a žije s manželem a synem ve Washingtonu DC, kde jí můžete často najít potulovat se kolem Smithsonianského muzea, kde sbírá inspiraci. 

Pokud se chcete o autorce dovědět něco víc, navštivte její stránky ZDE.


Illuminate (překlad anotace z GR):

Illuminate (Gilded Wings, #1) Haven Terra patří mezi ty chytré a plaché outsidery na střední škole. Ale vše se změní, když oslaví své šestnácté narozeniny. Spolu s nejlepším kamarádem Dantem a jejich tichým spolužákem Lancem je odměněna prestižní stáží ve velkém městě - Chicagu - má za úkol pracovat a žít v luxusním a snobském hotelu pod dohledem skupiny úžasných a až šokujícně mladých podivínů: mocnou a přitažlivou majitelkou hotelu, Aurelií Brown, její pravou rukou Lucianem Grovem a jejich úžasným personálem zvaným Outfit.

Během zamilovávání se do Luciana si Haven uvědomí, že tito nádherní lidí nejsou doopravdy to, za co se vydávají. S pomocí tajemné knihy odhalí síť průchodů z hotelu, které ji dovedou přímo do srdce ďábelské společnosti Aurelie, která nemá za úkol nic jiného než obchod s nákupem duší. Podaří se jim zlákat Haven, aby se k nim přidala nebo se Haven podaří zkazit jim plány a dostat duše jejích spolužáků na ples v hotelu?


Trailer k Illuminate:


 
A zde přikládám rozhovor:

1. Kde jste hledala inspiraci pro Illuminate?

Vidím Illuminate jako moderní verzi jedné z mých oblíbených knih, "Obraz Doriana Graye", akorát s nějakými těmi anděly a démony.

2. Máte nějakou představu o tom, co budete psát po dokončení Gilded Wings? 

Doopravdy skvěle se bavím při psaní Gilded Wings a žitím ve světě Haven Terry. Právě pracuji na třetí knize a je doopravdy těžké si představit, že bych někdy tyto postavy opustila. Musím ale přiznat, že už mám nápad ohledně toho, co bych ráda psala dále. 

3. Snila jste někdy o randění se záporákem?

Haha! Dobrá otázka! Každá holka někdy snila o záporákovi, ne? 

 4. Máte možnost strávit den v knižním světě. Která kniha by to byla? 

Ach! Na den bych ráda byla Nancy Drew. Obdivovala jsem její dospívání, celou sérii jsem doslova zhltla. Byla tak silná, chytrá a odvážná - vše, čím bych jednou také chtěla být!
 
5. Kdo je váš osobní hrdina?

Miluji všechny úžasné spisovatelky, od kterých jsem se toho tolik naučila: Jane Austen, Bronteovi, George Eliotová a speciálně Dorothy Parker. Je úžasná - drzá a ostrá!

Tímto děkuji Aimee za rozhovor :)

Zdroje:
O Autorce
Obálky

Žádné komentáře :

Okomentovat