neděle 9. prosince 2012

Recenze - Pomsta - Někdy lítost nestačí

Pomsta (Fúrie, #1)Anotace:

Nic není, jak by se mohlo zdát. Tři dívky, krásné a tajemné, přijdou do malého městečka vybrat ty, kdo musí zaplatit za svou podlost. Volba padne na Emily, která krutě zradila kamarádku, a na Chase, kvůli němuž jedna dívka zemřela. Nikdo netuší, že tři tajemné krásky jsou Fúrie – bohyně pomsty.

Proč jsem si knihu vybrala

 Viděla jsem jí před půl rokem na GoodReads, kde měla poměrně dobré hodnocení a všude se objevovala hlavně díky své anglické obálce, která měla stejnou modelku jako Les rukou a zubů. Byla jsem na ní zvědavá, a proto jsem po ní ihned šáhla, jakmile vyšla v Česku.



Trailer:




Něco málo k obálkám

Fury (The Fury Trilogy, #1) Fury (The Fury Trilogy #1) 

Obálky téhle série mne naprosto okouzlily. Pokud jde o tu první, tak je krásná, jen mi trošku nesedí délka vlasů They. To ale ničemu nevadí, stejně je krásná. Druhá obálka s rudými kvítky je dokonalá a rozhodně bych si knihu kvůli obálce koupila. Pokud jde o naši obálku, tak není nejhorší a po delší době se mi i zalíbila. Ta rudá má něco do sebe.

Furija (The Fury Trilogy #1)  Fury (The Fury Trilogy #1) 

Chorvatskou obálku mám ze všech nejraději. Modelka mi na Theu přesně sedí a dokonale vystihuje vše, co ztělesňuje. Další z anglických obálek je velice zajímavá a myslím, že i ona si jistě najde své fanoušky.

Hodnocení

Tumblr_mby4m4h59a1rticnco1_500_large
Objevily se jako tři zjevení. Zrzavá Thea a její dvě sestry, Meg a Ali. Fúrie, čekající na to, až někdo bude chybovat, aby se pomstily. A ti dva, kteří to odnesou, jsou Chase a Emily Wintersová. Emily má skoro perfektní život. Se svou nejlepší kamarádkou Gabby vymetají večírky, nakupují a užívají si života. To by ale Em nesměla být zamilovaná do Gabbyna přítele Zacha. O Vánočních prázdninách Gabby odjede s rodiči do Španělska, a tak Em zůstává ve městě se Zachem sama. Věci se vyvinou rychle a Emily brzy zjistí, co provela. Muchlování se Zachem vypadalo jako ta nejlepší věc na světě, proč je tam ale ten obrovský pocit viny? Gabby je její nejlepší kamarádka a takové věci se nedělají. Od té chvíle Emily začíná vídat blonďatou dívku, která se až nápadně podobá jedné ze tří slečen, které toho večera viděla v zatáčce. Po obdržení rudého květu se Em nemůže zbavit pocitu, že je něco špatně... Kdyby jen věděla... Ani Chase na tom není o moc lépe. Jeho bývalá nejlepší kamarádka se pokusila spáchat sebevraždu skokem z mostu. Chase je hluboce otřesen. Vše se mění k lepšímu poté, co potká Theu, rusovlasou krásku, která se jednoho večera jen tak objeví i se svěma dvěmi "sestřenicemi". Chase je jí tak unešen, že nedbá na nic ostatního a snaží se Theu dostat. To ale netuší, do čeho se pomalu zamotává. Chase by si měl dávat pozor, jinak by se mohl lehce spálit... Protože někdy lítost nestačí...

1473_large
Autorka nám přináší příběh, který by se mohl stát každému z nás. Každý občas chybujeme, a stejně tak Emily a Chase. Narozdíl od nich ale máme většinou možnost tu situaci vyřešit. Nestíhají nás fúrie, které se chtějí pomstít. Nemají srdce, necítí pocity, touží jen po pomstě... Dle mého názoru je zápletka zajímavá a určitě má slušný potenciál. Kniha je napsaná doopravdy čtivě a čtenáře zaujme. Jediné, co mne zarazilo, byl výběr hříšníků. Mám dojem, že alespoň Em neudělala nic zas až tak hrozného, co by někoho stálo život. Pokud jde o Chase, tak ten je tak trochu na hraně, ale určitě existuje x dalších lidí, kteří by si tu pomstu fúrií zasloužili více. Nejsem ale autorka, a tak mi nezbývá nic jiného než sledovat děj. Jedná se o první díl triologie, a tak je tu jistě ještě prostor na zlepšení. Celkově knize ale akčnost nechyběla, našla se tu i nějaká ta láska - celkově ale vyzařovala trochu depresivně.

Tumblr_me6rz86mpt1rplw84o1_500_largePříběh hodně oživily postavy. Emily byla skvělá. Rozhodně bych se do její kůže nechtěla dostat, ale každý se občas zamilujeme do té nesprávné osoby. Chase, chlapec z chudinské čtvrti, který se snaží vypadat jako drsňák. Ano, i on mi celkem přirostl k srdci. Gabby a ostatní také. Nevím proč, ale trojici fúrií jsem moc nemusela. Zvláštní postavou byl Emin kamarád Judd, kterého jsem si hodně oblíbila a to i přesto, že tam neměl tak velkou úlohu. Prostě je to zlatíčko.

Jaký je tedy konečný rozsudek? Když o tom tak přemýšlím dozadu, kniha se mi líbila. Sice bych našla nějaké mouchy, ale knihu bych doporučila všem milovníkům normálních příběhů křížených s trochou té fantasy. Když už nic jiného, tak pánská polovička tu najde tři krásné nebezpečné dívky.

Celkové hodnocení:  85 %

Děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

6 komentářů :

  1. Krásna recenzia. A obálky sú nádherné. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, o téhle knížce už delší dobu přemýšlím a myslím, že si ji koupím. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tahle knížka mě docela láká a tvá recenze říká "jdi do toho". Ta obálka je opravdu pěkná...
    Jinak, pěkná recenze, máš tam dokonce i obrázek Effy (ten poslední), to je náhodou nebo se koukáš na Skins? :)

    OdpovědětVymazat
  4. moc pěkná recenze :)

    PS: animace Rebeky to dokonale vystihuje ;) :))

    OdpovědětVymazat
  5. aaw další osvěžující téma, i když antickou mytologii moc nemusím..ale zní to fakt rozhodně zajímavě..tk snad knížka nezklame :)

    OdpovědětVymazat