středa 31. července 2013

Recenze - Demonata: Démoni apokalypsy

Démoni apokalypsy (Demonata, #6)Anotace

Grubbs Grady cítí, jak v něm stále více roste magie, a snaží se ji potlačit. Nechce být součástí světa démonu a rozhodně se už nikdy nechce setkat s Lordem Lítost. Ale pán démonů se nehodlá vzdát své pomsty. A když se nedokáže vypořádat s Grubbsem samotným, rozhodne se zničit rovnou celý svět.
Najde v sobě Grubbs dost odvahy, aby se opět postavil svému úhlavnímu nepříteli, i když ví, že konec světa je nejspíš neodvratný?


Proč jsem si knihu vybrala

Nechat si ujít novou knihu od nejoblíbenějšího spisovatele? Ani za nic! Démoni apokalypsy navíc slibovali hodně akční zápletku, což ukázal už konec Krvavé kreatury. Navíc jsem zaslechla, že by se v knize měli objevit všichni hrdinové, které mám ráda, takže jsem se na přečtení tohohle drobečka hodně těšila.


Něco málo k obálkám 

Demon Apocalypse (The Demonata, #6)Demon Apocalypse (The Demonata, #6)

Naše obálka se drží originálu (jak můžete vidět na druhé obálce). Grafik si dal opravdu záležet a vytvořil zrůdnost prvního stupně. Kdo z vás by chtěl tohohle "drobečka" domů? Druhá verze je pak o otrchu temnější - vidíme zástup démonů. Není špatná, ale stále více fandím naší obálce.

Hodnocení

Grubbs Grady se ocitl v nepříliš lichotivé situaci. Pán démonů, Lord Lítost, si s ním přímo uprostřed letadla hodlá vyrovnat staré účty a smazat Grubbse z povrchu zemského. Štěstí ale stojí na straně Grubbse - a tak si Lord Lítost musí najít jinou zábavu. Proč rovnou nerozpoutat Apokalypsu, která by měla pro lidstvo katastrofální následky? Demonata vyčkávají ve tmě a je jen na Grubbsovi, zda najde odvahu použít magii, která v něm dřímá a postavit se už po několikáté svému úhlavnímu nepříteli. I kdyby to mělo znamenat Grubbsův konec.

Démoni apokalypsy jsou již šestým dílem z desetidílné série Demonata z pera Darrena Shana. Shan opět nezklamal a přináší nám ještě napínavější příběh plný nečekaných zvratů a odhalení. Autorův styl je velmi čtivý, což je bezesporu jeho hlavní výhodou. Kusy skládačky do sebe pomalu zapadají a vyvrcholí právě v tomto díle. Kniha je nabitá spoustou důležitých informací a akčních scén, které budete spolu s hlavním hrdinou prožívat se zatajeným dechem. Nebyla by to Demonata, kdyby se neobjevila horda zmutovaných démonů, kteří vám chtějí vytrhat všechny vnitřnosti. Nic pro čtenáře se slabším žaludkem.

Další démonická stvůra - vypadá jako roztomilý králík, až na to, že má na zádech odporný hrb - vyvrhne zvratky na nějakého muže a jeho dvě děti. Kyselina zasyčí a rozpoustí je až na kosti.

V Démonech apokalypsy se setkáváme s celou řadou postav, které jsme mohli potkat už v předchozích dílech. Hlavním hrdinou je mladý Grubbs Grady, kterému se celkem úspěšně daří držet vlkodlaka v sobě na uzdě díky magii. Grubbs v knize hodně řeší vlastní chování, což místy může lézt trochu na nervy, ale v kontrastu s ostatními díly se z Grubbse stal sympatický mladík, který se nebojí bojovat za své milované.

Nechybí ani Dervish, Juni či Lord Lítost, který patří k mým velkým favoritům. Autor si pro nás přichystal překvapení v podobě několika postav, které jsme mohli potkat v přdchozích dílech. Máte se rozhodně na co těšit!

Démoni apokalypsy jsou dle mého názoru zatím nejnabušenějším a nejakčnějším dílem z celé série. Pokud jste šíleli u předchozích dílů, u Démonů se zblázníte. Kniha je plná nečekaných zvratů a překvapivých setkání. Toužíte po krvi, vnitřnostech a zrůdách? Demonata je to pravé ořechové pro vás. Nic pro slabší žaludky.

Celkové hodnocení:  92 %

Pokud vás recenze zaujala, můžete knihu zakoupit na stránkách e-shopu Dům knihy ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat