úterý 30. prosince 2014

Recenze - Na hraně zapomnění

Na hraně zapomnění (Na hraně zapomnění, #1)Oficiální anotace

Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít. 

Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrewem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší….


Proč jsem si knihu vybrala

Na tuhle krásku mne navnadila slibně znějící anotace a recenze zahraničních blogerů, kteří ji poměrně opěvovali. A tak proč ji nezkusit, že?

Něco málo k obálkám

Il confine di un attimo (The Edge of Never, #1)Nadie como tú (Nadie como tú, #1)

Naše obálka je stejná jako ta originální, což je jen velké plus. Líbí se mi. O něco hůř u mě dopadla první obálka vlevo... Tahle scéna byla vážně skvělá a na obálce by se moc hezky vyjímala, ale ta pozice toho páru je dost zvláštní. Lépe řešená je obálka vpravo. Decentní, romantická a moc pěkná.

Wenn du mich küsst, dreht die Welt sich langsamerNa ivici ponora (The Edge of Never, #1)

Obálka vlevo ničím neurazí, k podobnému literatury se rozhodně hodí. A ta vpravo? Napodobuje stylem originál, ale osobně se mi tolik nelíbí. Slečna se tam moc nehodí.

Hodnocení

Fiorella Mattheis @fiorellamattheis "Pois quando...Instagram photo | Websta (Webstagram)Camryn Bennettová nemá vůbec lehký život. Řada nešťastných "nehod" ji donutí opustit svůj domov a vydat se na cestu do neznáma. Během dlouhých hodin v autobuse se seznamuje s Andrewem Parrishem, který ji přitahuje už na první pohled. Co ale neví je to, že i on skrývá temná tajemství, která se snaží skrýt co nejlépe může. Nechá se Camryn pohltit přítomným okamžikem a vrhne se do dobrodružství spolu s Andrewem nebo zůstane stát nohama pevně na zemi a vrátí se domů za matkou?

Na hraně zapomnění je prvním dílem ze stejnojmenné série z pera J.A.Redmerski. Jedná se o citlivý a romantický příběh o dívce, která hledá sama sebe. Kniha je vyprávěna střídavě z pohledu Camryn a Andrewa, převládají ale spíše pasáže Camryn. Příběh je velmi čtivý a stránky se otáčejí prakticky samy. Autorka vsadila na těžký osud hlavních hrdinů, což se jí povedlo jen zčásti. U Cam mi přišlo, že si vůbec neuvědomuje, jaké má vlastně štěstí. O trochu hůře dopadl Andrew. Pokud jde o chemii mezi hlavními hrdiny... Řekněme, že jsou jako dva magnety. Ze začátku mi to přišlo poměrně osvěžující, ale ke konci jsem už umírala. Andrew a Cam jsou spolu sice naprosto úžasní, ale místy mi to jejich jiskření přišlo až příliš umělé.

"Co to pro tebe znamená žít teď?"

Couples Gifs Blog | via TumblrCo říct k hrdinům? Camryn jsem si zamilovala i přesto, že během celé knihy udělala hned několik nelogických přešlapů. To jí ale můžeme odpustit, jelikož Andrew je typickým příkladem hrdiny, který dělá hlavní hrdince křoví a v podstatě se o něm moc nedozvíte. Nebo alespoň tak mi připadal. Jednoduchý. Šplhl si u mě ale svými "sex hláškami" o tom, jaký je to neuvěřitelný borec. Nebojte, nejsou to spoilery. Že by snaha o to se trochu pochlapit a namasírovat své neexistující ego?

A jaké jsou mé dojmy z téhle "roadtrip" knihy? Očekávala jsem poměrně hodně díky zahraničním recenzím, které knihu neuvěřitelně opěvovaly. Do jisté míry to i splnilo má očekávání. S hlavní hrdinkou jsem se dokázala poměrně ztotožnit, což se mi zas tak často u ženských hrdinek nestává. Andrew mi sice přišel trochu jednodušší, ale i to se dá prominout. Autorčin styl psaní jsem si zamilovala a forma roadtripu mi přišla super (miluji je už od dob Amy a Rogera). Jediné, co mi trochu vadilo, byl přeslazený konec. S tím se ale musím nejspíš smířit, jelikož jsem se s tímhle trendem nesetkala poprvé.

Na hraně zapomnění bych doporučila všem milovníkům příběhů ze života, kterým nevadí trocha té romantiky a rádi cestují.

Celkové hodnocení:  88 %

Děkuji nakladatelství Yoli za poskytnutí recenzního e-booku.
Více o knize ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Myslím, že knížka pro mě bude perfektní čtení na léto. :) Díky za super recenzi!

    OdpovědětVymazat
  2. Mě teda docela zklamala. Ta jejich "chemie" mě nesmírně ubíjela a celé mi to přišlo dost vyumělkované :D Nevím, nevím...druhý díl si asi přečtu, ale nebudu od toho mít už taková očekávání...Sladký konec mě taky "naštval" :D

    OdpovědětVymazat