úterý 3. května 2022

(Foto)Recenze - Škola dobra a zla - Příručka pro Navěky a Nikdyvíce

Oficiální anotace

Příručka pro všechny současné i budoucí studenty Školy dobra a zla!

Každé čtyři roky jsou do Školy dobra a zla uneseni dvě knihomolské děti, aby se zde připravily na život v pohádkách. Navěkové a Nikdyvíci se tu učí mluvit se zvířaty, škodit ostatním a mnohé další. Nejlépe hodnocení studenti se pak stanou hrdiny a zloduchy v pohádkách – a ti nejhorší… no, jak to dopadne s nimi, o tom se tu bavit nebudeme. Tato příručka obsahuje všechno, co potřebují studenti vědět, aby se stali nejlepšími ve svém ročníku. Pohádky, které musí znát skrz naskrz, mýty, které je nebezpečné ignorovat, kouzla, bez kterých se nedá žít. Taky kdo je kdo a co je co a mnohem víc! A samozřejmě všechno nádherně pestrobarevné, protože ve Škole dobra a zla nic není černobílé!

Proč jsem si knihu vybrala?

Série Škola dobra a zla patří už dlouhá léta k mým oblíbeným. Proto mi nemohla ujít ani velmi krásně graficky zpracovaná příručka, kterou by doma měl mít každý správný fanoušek. Jen se podívejte na ty ilustrace!

Hodnocení

Příručka pro Navěky a Nikdyvíce je povinnou pomůckou pro každého studenta, který se do Školy dobra a zla hlásí. Najde v ní důležité informace týkající se přihlášek, přijetí, předmětů, povinné výbavy, učitelů, významných hrdinů a událostí a daleko více. Vtipnými poznámkami vše komentuje Hestera, kterou můžete znát coby blízkou přítelkyni ředitelny Sofie. Vydejte se na Cestu příběhem, nechte se okouzlit krásným princem nebo se se svými navěckými kamarády vydejte na Sněžný bál. Příručka vám vše vysvětlí!

Příručka pro Navěky a Nikdyvíce je doplňkovou publikací k young adult fantasy sérii Škola dobra a zla z pera Somana Chainani. Funguje coby jakýsi návod pro budoucí studenty, kteří se na Školu dobra a zla hlásí. Dovíte se vše, o čem se vám dosud nesnilo. Příručka je sestavena po událostech původní série, je tedy lepší znát konec ústřední série (protože se v příručce dovíte, jak to bylo dál!), ale můžete si ji pořídit i v případě, že se na sérii teprve chystáte. Kniha je rozdělena na několik oddílů - Uvítání, Historie a odkaz, Studentský život, Maturitní ročník a Přijímací řízení a obsahuje vyčerpávající informace o jednotlivých částech - školní potřeby, uniformy, školní řád, historie školy a významní absolventi, seznam předmětů a rozvrh, školní muzikál a bestiář, přihlašovací formuláře a spoustu dalšího. Nejsilnější stránkou knihy je její grafické zpracování - vše je doplněno dechberoucími ilustracemi. 

Jako velká fanynka Školy dobra a zla dávám Příručce palec nahoru - pokud sérii milujete jako já, je to must have! Byla jsem vážně překvapená detailností informací, které vám autor nabídne. Plusem jsou i odkazy na to, co se stalo po skončení hlavní série. Asi nemá cenu tu říkat více - raději se podíváme na nějaké ty fotky!

Celkové hodnocení: 4 z 5 hvězdiček

Děkuji společnosti albatrosmedia.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

Více o knize ZDE

Slíbené fotky:








Žádné komentáře :

Okomentovat