pátek 26. října 2012

Movies - The Avengers

The Avengers Movie PosterMarvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě.











Trailer:



Hodnocení

Mírová organizace S.H.I.E.L.D. povolává na scénu nejznámější superhrdiny všech dob - Země je totiž v ohrožení! Při výzkumu modré zářící kostky jménem Tesesract (tak něja se to píše :D), kterou vylovili na dně oceánu se stane menší chyba - díky energii z T. se otevře červí díra, kterou se bránou na Zemi dostane Loki - asgardský polobůh a bratr Thora, který je za zradu ve vyhnanství. Loki, posedlý vidinou vlády nad Zemí, si vytvoří partičku kumpánů (mezi nimi vědátora, který je Thorovým starým přítelem a Hawkeye, fantastického lukostřelce - samozřejmě je ovládne, sami by asi nešli). Loki se se svým šíleným plánem stává velikou hrozbou, a tak Nicku Furrymu nezbývá, než povolat skupinu Avengers.

Jejich různorodost vyvolá to správné pobavení, které je v napjatých situacích potřeba. Máme tu Kapitána Ameriku, který byl přes 60 let zamražený v ledovci a před nedávnou dobou se probudil v 21. století. Už jen ten fakt je poměrně úsměvný. Dále Černou vdovu, elitní zabijačku, která spolupracovala dříve s Hawkeyem. Tonyho Starka, majitele největší korporace se zbraněmi, alias Iron Mana jistě netřeba představovat. Avengers potřebují i vědce, a tak se k nim přidává muž, který se občas mění na velkou zelenou příšerku jménem Hulk. Později se k nim přidává i bratr Lokiho, Thor, který se moc rád vrací na Zemi ke svým přátelům.


http://www.hdwallpapers.in/walls/the_avengers_iron_man-wide.jpg
Spojení asgardských bratrů na Zemi je vskutku neobvyklé - Loki je však dost chytrý na to, aby Avengerům dostatečně zavařil. Díky smlouvě s bojovnou rasou z jiného světa se cítí jako nejmocnější osoba ve vesmíru. Chce jediné - vládnout Zemi. Do USA tak portálem mezi světy přichází stohlavá armáda mimozemských entit, které mají za úkol zdevastovat Zemi. Je jen na Avengerech, jestli spolu začnou spolupracovat, osvobodí Hawkeye a podaří se jim zastavit Lokiho a jeho šílené řádění.

Marvel Studio moc dobře ví, jak nalákat diváky do kina. V Avengers se spojují nejznámější hrdinové komiksové tvorby, což přináší ještě větší dávku nářezu než obvykle. Je tedy jasné, že každý zapálený fanoušek superhrdinů se do kina vydá. Dějová zápletka celého příběhu byla skvělá a mou pozornost si udržela během celého filmu. Velkou zásluhu na tom mají filmové efekty při závěrené bitvě, které byly prostě neuvěřitelné. Sice se může zdát, že je film jednou velkou akčňárnou, ale to není až tak pravda. Najdeme tu spoustu míst, kde se od srdce zasmějeme vtipným replikám a dokonce najdeme i nějaký ten pohnutý romantický příběh, byť jen v malé míře.

 

Hulk (o Lokim): "Je to jen vyšinutý cvok."
Thor: "Važ svá slova. Nejedná rozumně, ale je to Asgarďan. A také můj bratr."
Černá vdova: "Za dva dny zabil už 80 lidí."
Thor: "Je adoptovaný."

Stěžejním bodem celého filmu jsou postavy Avengerů, na které producent jistě vsadil. A vyplatilo se mu to. Každý z Avengerů měl většinou svůj vlastní film, kde jsme se s ním již seznámili, a tak tak nějak víme, do čeho jdeme. Máme tu Černou vdovu, která bude pro pánskou část publika příjemným spestřením a její pohnutý osud spojený s Hawkeyem - mistrným střelcem z luku, který prakticky nikdy nemine. S Černou vdovou jsme se mohli setkat v Iron Manovi 2, s Hawkeyem pak v Thorovi. Jejich vzájemný vztah je pro celý film příjemným bonusem. Dále tu máme Hulka, nadpřirozeně silného, velkého a zeleného muže, který rozmlátí vše, co mu přijde do cesty. Jeho alter ego je oproti tomu plaché a vědátorské.
 
 S Kapitánem Amerikou jsme se setkali v jeho vlastním filmu, kde vlastně přišel ke svým schopnostem. V Avengerech hraje dosti podstatnou roli a je jedním z těch, kteří se objevují v komických situacích, především při rozhovorech s Iron Manem. A něco málo k Iron Manovi. Tony Stark je prakticky nejvtipnější postavou celých Avengerů - jeho trefné poznámky ať už při boji s Thorem či při ostatních činnostech nemají obdoby. Nakonec tu máme dva asgardské bratry - Thora a Lokiho. Thor je ukázkou spravedlnosti, chce přivést bratra zpět. Po událostech ve filmu Thor se bratři opět shledávají a Thor i přes to, že se na Lokiho hněvá, ho chce odvést se slzami štěstí v očích. I přes tuhle svou stránku je ale Thor pravý bojovník se super postavou a kladivem. A Loki, hlavní superpadouch? Jeho charakter a psychologie mi přišla ze všech nejzajímavější a okamžitě jsem si ho zamilovala. Já vím, chce si podrobit Zemi, ale co na tom?


Za zmínku stojí i zbytek postav, omáčka, která dotváří celou tu atmosféru. Ať už agent Coulson, Nick Furry nebo ostatní. Každý si určitě přijde na své.

Co tedy zmíniz na závěr? Na film se rozhodně podívejte - je to jedno z nejlepších zpracování, jaké jsem kdy viděla. Ale to asi bude tím, že jsem fanouškem Marvelu. Ale i tak. Film je nabušený akcí, sexy chlapci se superschopnostmi a vtipnými scénami. Avengers jsou film, který musíte vidět.

Celkové hodnocení:  98 %

Zdroje:
Text
Obrázky

↓ Thor: Opusť ten zhoubný sen! :D


A co máte dělat?

3 komentáře :

  1. Tento film je bombový! 8)
    a Robert Downey Jr. ako Ironman je moja najväčšia srdcovka 8_P zbožňujem toho chlapa! každému filmu dodá šmrnc! 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Na filmu jsem byla v kině a vážně nelituju, protože byl skvělý. A Robert coby Iron Man! Aaaa! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Film byl parádní :D
    Nejvíc mě pobavila právě ta hláška, kterou zde máš napsanou, tomu jsem se smála ještě asi deset minut :DD
    Já zase miluju postavu Thora, ale Iron man je taky bombový :D

    OdpovědětVymazat