úterý 30. července 2013

Prázdninový knihomol - červenec


Projekt, který vymyslela Cathy

Je úplně normální se hlásit do projektu na konci prvního měsíce, že? No, snad to nevadí. Projekt od Cathy mne zaujal, přeci jen by mne zajímalo, jak na tom jsem. Zvolila jsem formu měsíčního shrnutí, protože dopisovat čtyři články se mi moc nechce. 

1.týden

Fallen Too Far (Too Far, #1) 
 
Fallen Too Far od Abbi Glines - 188 stran
 
V prvním týdnu prázdnin jsem přečetla pouze jednu knihu. Byla jsem na English campu, kde se moc číst nedalo. Fallen Too Far byla spíš taková oddychovka, kterou mi doporučila Melody. Díky Míše* jsem měla o knížkách od Abbi trochu jiné mínění, ale nebylo to až TAK zlé.
 
2.týden
 
Démoni apokalypsy (Demonata, #6)Věčná touha (Krvavá romance #2)(Ne)obyčejný kluk 
Bez tebe to není léto (Léto, #2) Padlý anděl (Gabriel Allon, #12)

Démoni Apokalypsy od Darrena Shana - 192 stran

Opět jen jedna kniha. Ani nevím, co jsem dělala. Prostě nějak nebyl čas. Čekala jsem na dopisy z Univerzit a pořád jsem něco zařizovala. Démoni Apokalypsy byly skvělou jednohubkou a z Demonaty asi nejlepším dílem. Všichni mí oblíbení hrdinové v jedné knize.
 
Krvavá romance: Věčná touha od Alice Moon - 272 stran
 
Do téhle hrůzy jsem se také musela hodně přemlouvat. Vážně nechápu, jak autorka mohla něco takového vymyslet. Ze zvědavosti jsem ale přeci jen pokračovala. Oproti jedničce byla dvojka trochu víc akční, ale stále postrádala jakýkoliv děj či sympatické postavy.

(Ne)obyčejný kluk od R.J.Palacio - 320 stran

Sraz v Brně si vybral svoji daň. (Ne)obyčejného kluka jsem zvládla cestou vlakem a rozhodně toho nelituji. Tahle neobyčejná knížečka je plná moudrosti a i příběh je moc moc pěkný. Nikdy bych netušila, že se mi bude líbit kniha s tak mladým hlavním hrdinou.

Bez tebe to není léto od Jenny Han - 264 stran

Další kniha, kterou jsem přečetla cestou do Brna. Druhý díl ze série Léto byl skvělý stejně jako první díl a dostal i zasloužené hodnocení. Hlavní hrdinka mi naprosto sedla a autočin styl psaní také. Kniha přesně pro mě.

Padlý anděl od Daniela Silvy - 344 stran

Moje první kniha od Daniela Silvy. Padlý anděl byl něco úplně odlišného, protože detektivky moc často nečtu. Někdy jsem ale začít musela, a tak proč ne právě zde, že? Padlý anděl byl hodně napínavý a mne se kniha moc líbila. Rozhodně přemýšlím o přečtení dalších dílů ze série.

3.týden

Welcome, Caller, This Is ChloeMagie krve (The Blood Journals, #1)Ukrytá (Škola noci, #10) 
 Netvor (Kroniky Kendry, #1)Alchymie věčnosti (Inkarnace, #1)
 
Welcome, Caller, This is Chloe od Shelley Coriell - 299 stran
 
Chloe jsem si vytáhla ve čtení na slepo. Kupodivu jsem knihu i přečetla, cestou na sraz v Praze. WCTICH je příjemná oddychovka s vtipnou hlavní hrdinkou, poměrně lehkou angličtinou a kupodivu - žádným milostným trojúhelníkem.
 
Magie krve od Tessy Gratton - 352 stran
 
Magii krve jsem přelouskala cestou na knižní sraz ve Zlíně. Popravdě jsem od této fantasy očekávala víc. Kniha se nepříjemně táhla a hodně jsem se do ní musela přemlouvat. Co víc k Magii krve říci? Uvidíte v recenzi.
 
Škola noci 10: Ukrytá od P.C.Castové - 280 stran
 
Ač mnozí z vás tuto sérii nemají rádi, já se na desátý díl přímo těšila. Spíš jen ze zvědavosti - kdo by nechtěl vědět, co se v téhle nekonečné sérii stane? S Ukrytou jsem byla celkem spokojená, hlavně s první částí knihy. Sice nebyla tolik akční jako některé předchozí díly, ale výskyt Rephaima mi spravil chuť.

Netvor od Alex Flinn - 255 stran

Moderní zpracování pohádkové adaptace Kráska a zvíře mne zaujala už ve chvíli, kdy vyšla. Vůbec nelituji toho, že jsem si knihu přečetla. Příběh byl jednoduchý, o to ale krásnější. Možná jsem trochu sentimální, ale vážně se mi to líbilo.

Alchymie věčnosti od Avery Williams - 184 stran

Podobné hodnocení jako u Netvora. Alchymie mi dělala společnost na cestě do Zlína a nelituju toho, že jsem jí četla již podruhé. Velmi jednoduchý příběh mne zahřál u srdce a připomenul, proč mám ráda knihy s podobným námětem.

4.týden

Oheň (Kruh, #2)Setkání s duchem (Mezi nebem a zemí, #1) 
 
Oheň od Mats Strandberg - 640 stran

Oheň mi dal poměrně zabrat, protože to je přeci jen docela bichlička. Nakonec jsem se s ním ale poprala a jsem za to ráda. Stejně jako jednička to byla úžasná podívaná, byť místy trochu zdlouhavá. Konec byl velmi překvapivý s pořádným cliffhangerem.

Mezi nebem a zemí od Stacey Kade - 256 stran

Mezi nebem a zemí byla příjemná oddechovka, kterou jsem zvládla přečíst během těch šílených veder. Kniha mne velmi zaujala - i když je to spíš dívčí románek, hlavní hrdinové byli velmi vtipní. Do vedra prostě ideální.

Mrs.Maddox od Jamie McGuire- 5 stran

Krátká novelka, která se odehrává po skončení Krásné katastrofy. Na mě trochu moc sentimentální, ale jinak celkem povedené.

 
A rozsudek za červenec?

Celkem přečteno 14 knih v celkovém počtu 3 851 stran

6 komentářů :

  1. Jsem ráda že ses i ty zapojila.. sice v půli prázdnin, ale nevadí.. nom ale počet přečtených knih máš teda masakrózní.. gratulace.. já se můžu jít pomalu zahrabat..:D

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm vidím to tak, že se na Skrytou dostanu tak za několik let, teprve když přečtu Předurčenou. :D :D Musíš mi držet palce Ven! :D A na Věčnou touhu se táák těším.. ironie.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ehm ehm! Počkej, až si přečeš Existenci. Pak si popovídáme o tom tvém mínění :DD FtF není nejhorší. NtF už je o dost horší :D Jinak taky jsem se přihlásila až někdy před dvěma týdny :D A vidím, že teda jedeš :D

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda. 14 knížek je krásné číslo.. :))))

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrej počet knížek nechapu jak toho tolik stihate :D

    OdpovědětVymazat